Сè за лотаријата Бонус топка во 2023

Бонус топката е дополнителен број кој би бил извлечен по случаен избор во редовно извлекување, но не е. Секогаш е исто како првото (или второто) извлекување на денот и никогаш не се објавува пред ждрепката, така што играчите не можат да знаат што е додека не се заинтересира. Целта на ова е да им се овозможи на играчите да освојат големи пари со погодување на точниот број на следното извлекување на лотаријата.

Ова е обично „загарантирана“ награда бидејќи нема прикачени низи - Играчот не мора да плати повеќе или да прави ништо друго освен да го погоди точниот број за гаранцијата да ја плати. Накратко, тоа е промоција на онлајн лотарии на ист начин како играчите добиваат бонуси во казина.

Сè за лотаријата Бонус топка во 2023
Како да користите бонус топка

Како да користите бонус топка

Бонус топките се користат и за да се поттикнат луѓето да продолжат да играат. На пример, кога Джакпот ќе стане многу висок, тие може да користат загарантирана бонус топка наместо нормална.

Ако сите играат со очите вперени во Џекпот, помала е веројатноста дека ќе продолжат да играат бидејќи нема да ја видат бонусната топка што доаѓа. Сепак, користењето на загарантирана бонус топка значи дека играчот и онака речиси сигурно ќе добие нешто од ждрепката.

За да користи бонус топка, играчот треба да избере од списокот со броеви прикажани на екранот (кои се броевите што ги избрале другите коцкари). Откако ќе го изберат својот број, тие го притискаат копчето за центрифугирање за да се прикажат броевите на лотаријата.

Од коцкарот се бара да избере еден од овие броеви како добитен број. Доколку нивниот избор се совпаѓа со вистинскиот број, среќниот играч ги добива парите прикажани со добитниот број.

Како да користите бонус топка
Да се претвори бонус топката во вистински пари

Да се претвори бонус топката во вистински пари

Нема ограничување за тоа колку пари може да се добие од овој бонус. Тие можат да играат повеќе пати во текот на слободното време или еднаш дневно. Овој бонус се однесува само на игри каде играчите избираат еден број, а не комбинации од два броја.

Работи на кои треба да внимавате кога играте со бонус топка

Бонус топката е бонус како и секоја друга, така што играчите треба да размислат пред да одат по неа. На пример, треба да се знае последното време дозволено да се избере бонус топка заедно со билетот. Треба да се земат предвид и условите прикачени на бонусната топка. На пример, некои лотарии може да бараат од играчите да купат само еден билет за да се квалификуваат за влез во бонус топката.

Играчите треба да ги погледнат и лотариите што ја нудат бонусната топка. Продолжете да проверувате за известувања за да избегнете пропуштање на временската линија за влез.

Да се претвори бонус топката во вистински пари
Дали има стратегија за бонус топката?

Дали има стратегија за бонус топката?

Како и самата лотарија, и самата бонус топка е појава на чиста шанса. Играчите не можат да користат никакви докажани методи за да ги зголемат шансите за освојување на нивната бонус топка. Сè што треба да направат е да ги одберат броевите што се бараат на нивниот билет.

Ако сите до еден од нивните броеви на билети се совпаѓаат со извлечените топки, тие се квалификуваат за кругот на бонус топката. Во овој момент, бонусната топка е извлечена. Цртежот може да се појави еднаш или неколку пати; правилата варираат од една до друга лотарија.

Ако бонусната топка на играчот е извлечена во која било точка од овие последни извлекувања, тогаш тие добиваат бонус награди. Затоа, не вреди да се троши време обидувајќи се да ја предвиди бонусната топка што ќе победи. Сепак, некои играчи имаат свои верувања дека некои фактори ги прават среќни.

Родендени, одредени броеви и така натаму. Не е обесхрабрено да ги следите овие инстинкти. На крајот на краиштата, секоја лотарија, пред сè, треба да биде забавна активност.

Дали има стратегија за бонус топката?
Разбирање на правилата и условите за бонус топката

Разбирање на правилата и условите за бонус топката

За правичност, постојат специфични услови и услови поставени од страна на сајтови за онлајн лотарија кои се однесуваат на сите игри кои користат бонус топки. Тие може да варираат од една лотарија до друга, но главно се слични. Овие општи правила за бонус топката вклучуваат:

 • Сите добитни тикети мора да бидат поставени во рок од 30 дена од објавениот датум на извлекување.
 • Не може да се комбинираат бонус топки со соодветни бонуси.
 • Ако тие го поклопуваат бонусот со друг бонус или опција за готовина, тие мора да обезбедат никакво преклопување меѓу нив.
 • Само облозите со вистински пари се вбројуваат во салдото на бонусот.
 • Салдото на бонусот се пресметува врз основа на вкупниот облог во претходните 30 дена. Сите добивки направени со бонус топки не се вбројуваат во оваа пресметка.
 • Штом салдото на бонусот ќе достигне нула, може да се откупи преостанатото салдо.
 • Играчите мора да имаат 18 години или постари за да учествуваат.
 • Нема ограничување на бројот на пати што може да се влезе во ждрепката.
 • Кога се влегува во ждрепка, мора да се стави единствен тикет.
 • Сите такси на учесниците мора да се подигнат однапред.
 • Играчите не можат да префрлат бонус средства на друга сметка.
 • Бонусите истекуваат по одреден период
 • Шансите за победа се 1/100.
 • За да бараат добивки, играчите мора директно да контактираат со поддршката за корисници. (Ве молиме имајте предвид дека некои казина нудат различни правила во врска со повлекувањата. Ве молиме погледнете ги одредбите и условите за секое казино.)
 • Не сите бонуси се подобни за повлекување.
Разбирање на правилата и условите за бонус топката
Кои лотарии нудат бонус топка?

Кои лотарии нудат бонус топка?

Неколку веб-страници за лотарија нудат бонус топки. Некои од овие лотарии се добро познати, а други се нови. Еве подетален поглед на некои од најпопуларните.

Powerball САД

Ова е најголемата лотарија во Америка. Од неговото лансирање во 1970 година, се игра речиси секоја недела. А сега е достапен и за играње онлајн! US Powerball се влече двапати неделно. Нуди врвна награда од 40 милиони долари. Една од критичните карактеристики на САД Пауербол е функцијата „Power Play“ која им овозможува на играчите да ги зголемат своите шанси за освојување големи награди.

Колку повеќе билети купени, толку се поголеми шансите за голема победа.
Покрај неделните цртежи, US Powerball одржува и специјални настани како што се националните финалиња Mega Millions што се одржуваат двапати годишно. Во 2018 година, американското Powerball беше распродадено пред да се извлече.

Мега милиони САД

На Мега милиони е една од најголемите лотарии за џекпот во светот. Неговите џекпот достигнаа и до 640 милиони долари. Лотаријата се влече двапати неделно, а секој тикет чини 2 долари. Џекпот започнува од 20 милиони долари и станува се поголем секогаш кога не се добива. Megamillions е достапен само во САД и Канада.

Лотаријата има три главни карактеристики. Прво е изборот на броеви каде што играчите избираат пет бели и две црвени топки. Втора е опцијата „Избери 3“, каде играчите избираат три броја меѓу првите 75 и можат да ги усогласат тие броеви со два случајно избрани броеви. Третиот е Megaplier. Играчот што ќе избере шест бели топки и ќе ги поврзе со четири црни топки, се множи со 2. Ова значи дека има поголеми шанси за победа.

SuperLotto Plus

Супер Лото Плус е уште една популарна лотарија игра во Австралија. Тоа не е само едно извлекување туку и месечно извлекување. Австралиското лото се извлекува во првиот вторник од секој месец. Тие имаат седум среќни броеви кои се движат од 1 до 7 по случаен избор. Секој број може да се совпадне со кој било друг број или група цифри. Џекпот се движи помеѓу 5 и 25 милиони долари.

EuroMillions

На EuroMillions е уште една популарна лотарија игра во Европа. Тоа е многу слично на американските Mega Millions. Од играчите на Euromillions се бара правилно да предвидат седум топки за да ја добијат големата награда. За разлика од Mega Millions, EuroMillions не дава парични награди. Наместо тоа, еден добива процент од вкупниот Џекпот. Џекпотот се зголемува кога некој ќе победи. Секоја среда и сабота навечер, луѓето ширум Европа го чекаат извлекувањето со надеж дека нивните билети ќе добијат.

Лото Европа

Друга позната европска лотарија е Лото Европа. Тоа е француска лотарија која се игра еднаш неделно. Секој четврток навечер, луѓето можат да купат билети за 1 долар. Кога некој ќе ги купи сите осум броеви, тој добива дел од Џекпот. Джакпотовите варираат помеѓу 10.000 и 100.000 долари. Најниската освоена сума досега беше 3.500 долари. Бидејќи ова е француска лотарија, таа е достапна само во Франција.

МЕГА МИЛИОНИ ЈАПОНИЈА

Оваа јапонска верзија на лотаријата настана во 1992 година. Тоа е национална лотарија каде што луѓето можат да играат со купување лотарија. Некои луѓе го нарекуваат „јапонски Powerball“. Јапонската верзија на лотаријата се базира на американскиот Powerball. Во просек, лотаријата продава околу 350.000 билети дневно.

Powerball Велика Британија

Уште една лотарија во Велика Британија е Powerball UK. Како и многу други игри на лотарија низ целиот свет, Powerball UK има џекпот кој варира од 50.000 до 250.000 долари. Џекпотот се зголемува како што повеќе луѓе учествуваат во извлекувањето. Ако никој не победи, тогаш Џекпотот се префрла на следното извлекување. Powerball UK ги влече своите броеви во петок и сабота. Билетите чинат 1 долар.

Двојно лото

Во Италија, Двојната лотарија е позната и како Il Dottore. Тоа е најпопуларната игра на лотарија во Италија. Италијанската верзија на лотаријата е различна од американската. Наместо да одберат пет броеви, играчите избираат десет броеви. Тие се извлекуваат секој понеделник навечер, а луѓето можат да купат билети за само 60 центи. Секој билет чини 1 долар.

PowerPlay

Лотаријата за бонус топки во Индија се нарекува Power Play. Индиската верзија на лотаријата е единствена. Тоа е секојдневна лотарија. За разлика од редовните лотарии, каде што билетите се купуваат неделно, билетите се купуваат секој ден.

СуперЕнаЛото

Една од најпопуларните лотарии во Јужна Африка е СуперЕнаЛото. Станува збор за национална игра која се игра во среда и сабота. Џекпотот обично се движи помеѓу 30 и 60 милиони рубли. Тој е поделен на главниот награден фонд и на бонусниот фонд. Штом некој ја освои главната награда, парите се префрлаат во бонусот. Ако никој не победи, џекпотот се префрла на следното извлекување.

Кои лотарии нудат бонус топка?
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Иако на некој начин не се смета за коцкање, игрите на лотарија сепак можат да станат проблематични. Коцкањето е забавно, но доаѓа со ризици. Коцкарите се охрабруваат да вршат одговорно играње. Овде обложувачите наоѓаат неколку совети и алатки кои ќе им помогнат подобро да управуваат со нивното коцкање.

 • Човек не треба да се обложува повеќе отколку што може да си дозволи да изгуби.
 • Не е важно колку некој сака обложување; нема оправдување за губење пари наменети за суштински потреби! Пред да започнат, коцкарите треба да се погрижат да имаат доволно расположливи средства за покривање на какви било загуби.
 • Обложувањето треба да биде само дел од слободното време. Секој дополнителен приход генериран треба да се користи за нешто друго наместо тоа.
 • Внимавајте на времето кога некој е најверојатен да се коцка - треба да се трудите да не играте кога сте под стрес или алкохолизирани.
 • Имајте план Б -Ако некој се чувствува дека може да ја изгуби контролата над своите обложувачки навики, треба да се обиде да излезе со резервен план во случај тоа да се случи. На пример, тие секогаш можеа целосно да престанат да играат.
 • Знајте кога да се откажете - Не мора да престанете да играте веднаш по губењето. Некои луѓе претпочитаат да продолжат да играат додека не победат. Меѓутоа, ако некој има проблем да ги контролира своите трошења, веројатно е најдобро да го намалите обложувањето на лотарија.
 • Кога играте, никогаш не позајмувајте пари од други луѓе - ако играчите се најдат во долгови затоа што премногу се коцкале, треба да размислат да побараат помош за финансиски менаџмент од квалификувано тело. Постојат многу тела кои постојат за да им помогнат на луѓето со проблеми со коцкањето.
Одговорно коцкање