Дали е можно да се добие лотарија двапати неделно?

Вести

2022-03-01

Кој рече дека жените не можат да добиваат лотарии? За многу луѓе, коцкањето е машка работа. Меѓутоа, тој мит се чини дека сега е разоткриен, со оглед на тоа што бројот на жени кои играат игри на среќа, како лотарија, никогаш не бил поголем. Лотарија? Дали некој го слушна тоа? Да, маж или жена, лотариите се игри за сите. Сега, пред да погледнете жена која ги победи обложувалниците двапати во период од една недела, би било мудро прво да знаете што се лотарии.

Дали е можно да се добие лотарија двапати неделно?

Лотарија објасни

Лотариите се игри на среќа во кои играчите плаќаат за да изберат еден или повеќе среќни броеви. Откако ќе се изберат броевите, организацијата на лотаријата потоа ги извлекува резултатите од лотаријата и доделува награди врз основа на сите точни избори на лотаријата.

Во лотарија, играчите можат да освојат неколку долари или да имаат среќа и да освојат илјадници. Во светот има многу лотарии. Некои земји ги водат своите лотарии со децении, додека други ги започнаа неодамна. Луѓето кои сакаат возбуда во животот пробуваат лотарии бидејќи тоа им дава шанса да освојат награди.

Дали е можно да се добие на лотарија?

Се разбира, можно е да се победи на лотарии. Ако не беше можно да се победи, луѓето немаше да го играат. Всушност, големиот број на луѓе кои си ја пробуваат среќата во оваа игра кажува се. Затоа, лотарија може да добие секој кој игра внимателно и има среќа на своја страна. Клучот е да се најде реномирани лотарии, каде што парите на играчот се сигурни.

Една жена добива на лотарија двапати во три дена

Како што велат, среќата чука само еднаш на врата. Меѓутоа, во случајот на една Австралијка, таа тропна двапати за три дена. Да, три дена, ниту една недела! Зарем тоа не е смешно? Во ова може да биде тешко да се поверува, имајќи предвид дека илјадници, ако не и милиони луѓе, цел живот се обидуваат да добијат лотарии, но не успеале ниту еднаш. Верските луѓе би рекле дека таа мора да била молитвена жена. Но, како се случи ова?

Како прво, името на жената допрва ќе се открива. Сепак, она што е во јавен домен е дека таа потекнува од Кабултур, Бризбејн. Нејзината прва победа дојде во форма од 9.704 фунти. Иако ова не е огромна сума, тоа не е џебна промена ниту за повеќето луѓе. Да, тука навистина нема некоја голема вест, нели? 

Добивката дојде во понеделник, но токму во средата, среќата на лотаријата повторно ја погоди жената, овојпат, посилно. Како што објави Caboolture Shire Herald, тоа беше џекпот од неверојатни 1,58 милиони фунти. Кои се шансите ова да му се случи на една личност повеќе кога се игра познатото Златно лото? Веројатноста е можеби 0,000001.

На почетокот, може да изгледа како оваа жена да имала серија на среќа. Но, добитниците на лотаријата често велат дека не се работи за среќа, туку напорна работа и решителност.

Сепак шокиран

Според жената, веста за нејзината втора победа сè уште тонела. Во интервју за Caboolture Shire Herald, таа рече дека не може да поверува. Запрашана за што ќе ги искористи парите, таа рече дека се уште не одлучила. Дали ја чека живот без проблеми? Да. Таа рече дека ќе се зафати со такви работи како голф, а кој не знае што значи тоа!

Што можат да научат играчите на лотаријата од приказната погоре?

Првата лекција е дека секој може да добие на лотарија во секое време, без разлика на неговиот пол. Не е важно дали некој победил вчера; и денес можат да победат. Второ, додека лотариите се игри на среќа, напорната работа и посветеноста може да се исплатат.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести