Експертски мислења за Бинго наспроти лотарии

Вести

2022-07-12

Неодамна, меѓу обложувачите многу се зборува за бинго и лотарии. Зуењето е предизвикано главно од потребата обложувачите да ја најдат најсоодветната опција, земајќи ги предвид шансите за победа, износот на добивката, достапноста на играта и неколку други фактори. Неколку експерти се појавија на темата, а овој напис доловува некои од нивните „мислења“ на темата. Како и да е, прво, добро е да ѕирнете во двата натпревари.

Експертски мислења за Бинго наспроти лотарии

Бинго

Постојат неколку верзии на бинго, при што скоро сите ги користат истите принципи на игра. Сепак, оваа содржина ќе се фокусира на американската верзија на бинго. Бинго е игра со карти која се потпира исклучиво на среќа. Играчите започнуваат со купување картички што содржат случајни броеви. Потоа се обидуваат да ги усогласат броевите што ги повика домаќинот со оние на нивните картички. Играчот го добива џекпотот со добивање целосна куќа, што значи дека сите броеви на неговата картичка се совпаѓаат со оние што ги повика домаќинот.

Лотарија

Лотариите се разликуваат од бинго по тоа што обложувачите ја играат играта со купување билети за одредено извлекување на лотарија. Секој билет има шифра или сериски број што го прави единствен и препознатлив. Играчите мора да ги изберат своите среќни броеви за секој билет. Обложувач добива џекпот ако сите избрани броеви се совпаѓаат со броевите на резултатите од извлекувањето. Повеќето лотарии обично имаат награди за промашување на неколку броеви.

Кои се главните разлики: Експертско мислење

Награди

Повеќето експерти се согласуваат дека паричната награда е главната разлика помеѓу овие две игри. Општо земено, познато е дека лотариите доделуваат значително поголеми награди во споредба со бинго. Причината за тоа е дека бројот на играчи на лотарија далеку го надминува бројот на играчи на бинго. На лотаријата има повеќе играчи бидејќи се полесни за играње. Исто така, има помалку лотарии од бинго игрите, со врвот веб-локации за онлајн лотарија претставени со рангирање сајтови. Помалку лотарии значи дека повеќе играчи играат иста лотарија, со што џекпотот се зголемува побрзо. Високиот број купени билети придонесува за повисоки парични награди.

Фреквенција

Друга значајна разлика е зачестеноста на ждрепките. Лотариите обично се случуваат поретко, при што повеќето од нив имаат извлекување само еднаш или двапати неделно. Од друга страна, повеќето бинго игри се играат секојдневно, што значи дека обложувачите можат да го освојат износот на џекпот секој ден. Некои експерти веруваат дека високата фреквенција е поволна за обложувачите поради способноста да играат почесто, што значи зголемени шанси за победа по времетраење.

Шансите

Една од работите за која речиси сите експерти се согласуваат како значајна разлика помеѓу лотариите и бингото се шансите. Шансите за добивање на лотарија се прилично мали. Тоа важи дури и за наградите од втор или трет ред, кои обично ги добиваат само неколку луѓе во некои извлекувања. Во зависност од големината на лотаријата, шансите за добивка може да бидат една во милион, ако не и полоши.

Шансите да се добие џекпот во онлајн бинго се исто така мали, но не се како оние што ги нудат лотариите. Понатаму, обложувачите сè уште можат да освојат помали суми на награди со совпаѓање само на еден ред. Шансите за победа зависат од бројот на играчи, но секогаш се подобри од лотариите.

Неколку други разлики кои може да влијаат на одлуките на обложувачите за тоа која игра да ја играат вклучуваат процесот на селекција на броеви, социјалната интеракција, категориите на награди и цените на билетите.

Завршни мисли

Мислењата на експертите покажуваат дека обложувачите имаат поголеми шанси да победат во бинго, но имаат значително поголеми награди со лотарии. Лотариите се многу попопуларни од бингото, а ситуацијата се очекува да трае уште подолго поради атрактивните суми на џекпот. Сепак, изборот на играта се сведува на преференциите на играчот.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести