Како да играте Mega Millions во 2022 година

Вести

2022-03-15

Дали некогаш сте слушнале за Mega Millions? Ова е еден од најголемите џекпот на лото во Соединетите Држави, кој привлекува суми од милијарди. На пример, во 2018 година, билет продаден во Јужна Каролина освоил неверојатни 1,537 милијарди долари, додека во 2021 година, билет од Мичиген освоил 1,05 милијарди долари.

Како да играте Mega Millions во 2022 година

Ако Mega Millions звучи како нешто во кое вреди да се учествува, има неколку работи што играчите мора да ги разберат. Токму за тоа е денешното парче.

Како да играте Mega Millions

Играта на Mega Millions е речиси иста како онаа на Powerball, уште една лотарија од врвни фиоки што го држи рекордот за најголем лото џекпот во историјата; 1,586 милијарди долари. Двете се лотарии за кои најмногу се зборува сајтови за рангирање на лото и светот на лотаријата.

Играта

Во Mega Millions има два тапани. Првиот има топчиња означени од 1 до 70 (Бели топки) - Powerball's е 69. Во вториот базен има топчиња означени од 1 до 25 (Златни мега топки), исто како во Powerball.

Целта на играта е да одговара на шесте победнички броеви; пет од првиот базен (бели топчиња) и мега топката. Играчите можат да изберат рачно да ги избираат топчињата или да ја користат функцијата Брзо бирање/Лесно бирање, а броевите ќе се избираат автоматски од генератор на случаен број.

За билетите

За почеток, Mega Millions е достапен во 45 држави и две други јурисдикции; Девствените Острови на Соединетите Држави и округот Колумбија. Ова се регионите каде што билетите може легално да се продаваат во продавници, намирници, бензински пумпи итн. Сепак, учесниците сè уште можат да купат билети за Mega Millions онлајн.

Еден билет Мега Милион чини 2 долари. За евиденција, Mega Millions има и мултипликаторна карактеристика позната како Megaplier. Работи на ист начин како Power Play на Powerball, само што овој пат множителите за награди без џекпот се 2, 3, 4 или 5 пати. Билет за Megaplier чини 1 долар.

Само Џекпот

Има и возбудлив додаток во Mega Millions познат како Just the Jackpot. За 3 долари, играчите добиваат две играња само за џекпотот Mega Millions. Овие претстави не се подобни за ниедна друга награда Мега Милиони.

Шансите да освоите Мега Милиони?

Исто како и сите други лотарии, шансите за добивка на Mega Millions се мали. На пример, шансите за освојување на џекпот е 1 спрема 302.575.350, додека на паричната награда од 1.000.000 долари е 1 спрема 12.607.306. За да освоите 2 долари, шансите се 1 спрема 37, додека вкупните шанси да се освои било што е 1 спрема 24. Навистина, тешко е да се победи во Mega Millions, но запомнете, многумина го направиле тоа.

Како плаќа Мега Милиони?

Мега Милиони е легитимна лотарија која ги плаќа сите добитници. Но, тогаш, играчите мора да разберат дека оваа лотарија привлекува даноци. Во повеќето држави, се применуваат и федералните и државните даночни правила. Но, во неколку држави, се применуваат само федералните даночни правила. Даноците на лотаријата се прилично високи, имајќи предвид дека најголемиот добитник на Mega Millions однесе само 877,8 милиони долари од 1,537 милијарди долари како паушална сума по федералниот данок од 37% и 7% од Јужна Каролина.

Постојат две опции за исплата. Победниците можат да изберат да добијат паушален износ или ануитет. Паушално, сите пари се исплаќаат одеднаш. Сепак, тоа е помало од вистинската освоена сума. Во опцијата ануитет парите се исплаќаат на 30 рати. Се плаќа веднаш, а потоа следуваат 29 годишни рати. Овде, вкупната исплата е повеќе од вистинскиот џекпот за 5%.

Со оглед на тоа што билетот од 2 мега милиони долари може да собере милијарди, ова е лотарија што вреди да се проба. Играчите можат да купат повеќе билети или да се приклучат на лото базени и клубови за да ги зголемат своите шанси за победа.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести