Како да се игра Powerball; Водич за почетници

Вести

2022-02-08

Powerball е едно од најголемите лото во светот. Иако шансите за постигнување на џекпот се мали, има многу победници на Powerball. Најдоброто нешто за Powerball е тоа што ако нема победник во кое било извлекување, износот на џекпот се зголемува. Овој водич има сè за оние кои сакаат да си ја пробаат среќата во Powerball.

Како да се игра Powerball; Водич за почетници

Што е Powerball?

Powerball е една од најголемите лотарии во светот. Ова е и во однос на големината на џекпот и каде е достапен. Досега, најзначајната сума за џекпот на Powerball што некогаш е освоена изнесува 1,586 милијарди долари. Сепак, беше поделен на тројца победници. Сепак, победниците имаа на што да се насмевнат.

Powerball е достапен во 45 американски држави плус три други јурисдикции; Американските Девствени Острови, Дистриктот Колумбија и Порторико. Иако се работи за американска лотарија, секој може да учествува, без разлика на нивната локација, се додека е полнолетен. Има многу онлајн дилери кои купуваат лотарија во име на играчи кои не се во јурисдикциите каде што се продаваат билети.

Како да се игра Powerball

Сега, како се игра Powerball? Па, Пауербол е едноставно да се игра; не се потребни посебни вештини. Прво, играчите треба да купат билети достапни во продавници, намирници и како што споменавме претходно, тие можат да се купат и преку Интернет. Цената на еден билет за Powerball е 2 долари, но потоа, во неколку јурисдикции, играчите можат да одат на Powerball Power Play со дополнителен 1 долар. Powerball Power Play е ексклузивна карактеристика што ги зголемува добивките без џекпот до десет пати.

Играта

Исто како и во MegaMillions, има два тапани во Powerball. Едниот барабан има бели топчиња (WB) означени од еден до 69, додека другиот има моќни топки (PB) означени од еден до 26. Целта на играта е да се усогласат победничките броеви; пет од првиот барабан и еден од вториот барабан

Извлекувањата се одржуваат три пати неделно. За почеток, извлекувањата на Powerball се настани кога компанијата ги објавува победничките комбинации. Иако постигнувањето на џекпот е крајната цел, има уште осум начини да се победи.

Кои се шансите за победа?

Како што споменавме погоре, освојувањето на Powerball е доста тешко. Подолу се шансите за победа:

  • Голема награда 40 милиони долари+ (5WB + PB): еден во 292.201.338
  • $1.000.000 (5WB): еден на 11.688.053
  • 50.000 долари (4WB + PB): еден на 913.129
  • 100 долари (4WB): еден на 36.525
  • 100 долари (3WB + PB): еден на 14.494
  • 7 долари (3WB): еден на 580
  • 7 долари (2WB + PB): еден на 701
  • 4 долари (1WB + PB): еден од 92
  • 4 долари (само PB): еден од 38

Добивките од Powerball џекпот може да се платат на два начина; паушал или ануитет. Паушалните суми се пониски од освоениот износ, додека ануитетите се повеќе од освоениот износ.

Совети и трикови за Powerball

Powerball е игра на среќа, но има неколку совети и трикови кои ги зголемуваат шансите за победа.

Една од стратегиите е секако купувањето многу билети, очигледно со различни комбинации. Ова може да биде скапо, но ја зголемува веројатноста да се постигне една од победничките комбинации. Друг совет е да се придружите на Powerball базените. 

Се надеваме дека еден член ќе победи на лотаријата и потоа ќе ги подели приходите меѓу другите. И на крај, идентификувањето на заедничките победнички броеви може многу да помогне. Лото-локациите како што се Ранкер на лото има многу други совети за да им помогне на играчите да го освојат Powerball.

Тоа е тоа, суштински водич за тоа како да се игра Powerball. Иако е тешко да се освои голема, сепак вреди да се проба. Од почетокот на оваа лотарија има десетици добитници, така што да се добие не е невозможно. Но, тогаш, играчите мора да се погрижат да играат одговорно. Powerball предизвикува зависност и не треба да биде замена за работа или училиште.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести