Националната лотарија ги открива најпопуларните броеви

Вести

2022-08-16

Во 2004 година, едно популарно ТВ-шоу објави збир на бројки и тврдеше дека тие имаат најголема веројатност да добијат на која било лотарија. Благодарение на тоа шоу, стотици луѓе сè уште користат комбинација од бројките досега. Сепак, тоа најверојатно ќе се промени бидејќи Националната лотарија ги објави најпопуларните лотариски броеви, според статистичките податоци што тие ги собирале неколку години.

Националната лотарија ги открива најпопуларните броеви

Според Националната лотарија, повеќето играчи на лотарија обично избираат комбинации кои вклучуваат множители од седум, кои се 42, 35, 28, 21, 14 и 7. Дел од објаснувањето е дека број седум се смета дека е среќен број во повеќето култури. Сепак, и покрај тоа што множители од седум се популарни, тие ретко се собираат заедно во едно извлекување. Имајќи ги овие бројки веројатно играчот ќе добие помал износ на награда, а не џекпот на лотаријата.

Други среќни броеви

Извештајот на Националната лотарија, исто така, покажува дека множители од пет, исто така, најчесто се избираат од повеќето играчи и се втората најпопуларна низа со броеви. Интересен дел од извештајот беше кој редослед на броеви доаѓа на третото место по популарност врз основа на популарното ТВ шоу наречено Lost.

Серијата „Изгубени“ е базирана на група луѓе вклучени во авионска несреќа и блокирани на остров. Една од жртвите добила лотарија пред авионската несреќа, користејќи ги среќните броеви 4, 8, 15, 16, 23 и 42. Многумина онлајн лотарија играчите ја користеле истата низа на броеви, што ја прави трета најпопуларна низа со броеви во историјата на лотариите.

Другите комбинации се множители на девет и десет и од еден до шест. 7, 17, 27, 37, 47, 57 е уште една забележлива комбинација, наречена „Сите 7-ки“

Националната лотарија ја сподели оваа информација непосредно пред извлекувањето од 20 милиони евра, што е задолжителен џекпот.

Мислењата на националната лотарија

Високиот советник на победниците, Картер Енди Камелот, ги сметаше популарните среќни броеви за тајна за која организацијата долго време расправаше пред да одлучи да ги објави. Неговата главна грижа беше дека објавувањето на информациите ќе го зголеми бројот на обложувачи кои избираат низи на броеви. Ако некоја од секвенците се најде во исходот од ждрепката, ќе има премногу добитници на џекпот кои ќе ја поделат наградата што износот што секој ќе го добие нема да биде многу.

Од друга страна, објавувањето на популарните броеви и низите на броеви не влијае на извлекувањата. Понатаму, обложувачите сè уште имаат можност да изберат други секвенци на броеви бидејќи која било низа на броеви потенцијално може да го освои џекпотот. Тоа резонирање ја натерало лотариската организација да одлучи да ги сподели информациите со јавноста.

Популарни мислења на пунтер

Многу обложувачи кои играат лотарија ги споделија своите мислења за извештаите издадени од Националната лотарија. Мислењата укажуваат на измешани чувства кај обложувачите. Некои од нив се прилично незадоволни што информацијата е јавно споделена. Тоа е главно затоа што тие се чувствуваат како да имаат тајна за најсреќните комбинации на броеви на кои се потпирале, а која сега му е откриена на целиот свет. Сепак, тие немаат основа бидејќи комбинациите на броеви никогаш не се појавиле во ниту едно извлекување на Националната лотарија и нема гаранција дека ќе се појават.

Други обложувачи сметаат дека е одлична одлука да се обелоденат информациите. Тоа е затоа што на обложувачите им дава информации за тоа кои броеви се сметаат за среќни или информации за низата на броеви што треба да ги избегнат доколку не сакаат да го споделат џекпотот со многу други обложувачи во случај да победат.

Сè на сè, овие бројки или секвенци треба да се користат како водич и не треба да се погрешат дека се клучот за отклучување на добивките на лотарија.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести