Најголемите неподигнати билети за лотарија

Вести

2022-03-22

Лотариите се тука веќе со децении, а десетици добитници бараат големи парични награди. Но, тогаш, некои големи парични добивки останаа неподигнати поради една или друга причина. Во овој преглед, дознајте некои од најголемите неподигнати лотарии во историјата на лото.

Најголемите неподигнати билети за лотарија

1. EuroMillions - 64 милиони фунти

EuroMillions е најголемиот џекпот во светот, но за жал, еден од победниците не успеа да го побара своето богатство. Играч купил билет од продавница лоцирана во областа Стивенејџ и Хичин во 2012 година. Но, дури и по неколку жалби, на лото сајтови па дури и кампања за билборд, купувачот на билети никогаш не се огласил. 

Ова останува најголемата неподигната лотарија, а големото прашање е дали купувачот на билетот знае дека го има добитниот тикет или е погрешно поставен? Сè кажано и направено, билетот истекол, а парите биле потрошени во хуманитарни цели. Интересно, овој џекпот беше освоен со два тикети. За среќа, вториот сопственик на билет ја побара својата награда.

2. Powerball - 77 милиони долари

Втората најголема неподигната награда на лотаријата ја вклучува Powerball, една од најголемите лотарии во Соединетите држави. Билет купен во Џорџија на камионска станица во Талапуса освои 77 милиони долари на ждрепката во 2011 година. За жал, по 180 дена никој не дојде да ја побара наградата, па парите се вратија назад кај државите учеснички. 

Па, каде отиде купувачот? Дали знаеја дека победиле, или тоа е уште еден случај на погрешно пласирање на тикетите? Дали добитникот го загуби ливчето во малото гратче со јужен шарм или сè уште е скриено некаде? Никој не знае!

3. Мега милиони - 68 милиони долари

Трето, во оваа листа е случајот со купувач на билети од Њујорк. Непознатиот победник купил билет за Mega Millions во Њујорк за ждрепката во 2002 година. И покрај тоа што Фрицнер Бешет дојде да ја бара наградата по истекот на билетот, неговата причина да не ја побара наградата беше слаба. Дали беше точно или неточно, поуката останува, не губи лотарија. 

По долго влечење војна во судниците, излезе дека Фрицнер Бешет бил измамник. Официјалните лица не нашле билет што одговара на неговиот опис, па тој завршил без ништо. Вистинскиот победник можеби сè уште е таму, не знаејќи дека тие би биле милионери пред две децении.

4. SuperLotto Plus - 63 милиони долари

Уште еден бизарен случај на неподигната лотарија се случи неодамна во 2016 година, кога билет за СуперЛото купен во Калифорнија заработи 63 милиони долари.

По истекот на 180-те дена, друг измамник, Бренди Милинер, излегол со пиштоли дека тој е вистинскиот добитник на лото, па дури и презентирал ливче. По поднесувањето на својот билет, тој дури добил и честитка. Но, вистината излезе на виделина по длабока проверка. Тој не беше легитимниот добитник бидејќи неговиот тикет никогаш не се совпаѓаше со добитниот тикет!

5. Powerball - 51,7 милиони долари

На петтото место во оваа листа на најголеми неподигнати лотарии е лотаријата Powerball купена во Индијана во 2002 година. Вреден 103 милиони долари, џекпотот не го доби вториот добитник, иако другиот добитник го побара нивниот удел во износ од 51,7 милиони долари. И по емитување реклами конечно истече билетот, а еден среќник од Индијана немал среќа!

Завиткување

Горенаведените се најголемите неподигнати лотарии во историјата на лото. Друго вредно спомнување е билетот на Mega Millions во вредност од 46 милиони долари, купен во Њујорк во 2006 година. Значи, која е големата лекција од ова заокружување - никогаш не губете ливче од лотарија и, што е најважно, никогаш не пропуштајте го извлекувањето. 

Интересно е што некои среќни играчи го пропуштија ждрепката, но сепак го прегазија рокот на траење на билетот. На пример, легитимниот купувач на билети ја побарал наградата од лотаријата Powerball од 369,9 милиони долари, но потоа таа останала непобарана подолго време.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести