Најмногу добитни лотарии

Вести

2022-04-05

Секој секогаш сака да знае - кои се најлесните лотарии за добивање?

Најмногу добитни лотарии

Одговорот на ова е течен и ќе зависи од различни фактори:

Локација Вашата локација може да ограничи на кои лотарии можеби ќе можете да учествувате. Законите за коцкање се многу специфични за областа и може да бидете спречени да играте лотарија во друг регион или земја. Како што е речено, има пораст на веб-локации кои ви дозволуваат да се обложувате на исходот од странска лотарија, со што ќе ви овозможи да учествувате во таа лотарија и да освоите одреден џекпот, дури и ако не строго кажано купувате лотарија во таа лотарија. игра на лотарија. 

Ова значи дека можете да учествувате на лотарии од целиот свет, дека вообичаено нема да можете да играте, па дури и можете да учествувате во некои од лотарии идентификувани подолу.

Големина на џекпот Некои помали лотарии полесно се добиваат, но поради тоа што се помали или помалку популарни, џекпотот е значително помал од другите поголеми или попопуларни лотарии.
Понатаму, може да освоите награда, но можеби не е наградата на која се надевавте. На пример, лотото на Франција ви дава една од шест шанси да освоите награда, по што следи шпанското лото со еден од десет. 

Но, едноставно победи награда не мора да биде еднакво на освојување на џекпот - тоа едноставно може да биде враќање на цената на билетот. Полското мини лото има многу големи шанси да добие џекпот, но џекпотот е само шеесет илјади евра - значителна разлика од другите европски лотарии, но исто така е една од најевтините лотарии за учество. 

Шведското лото се смета за една од најдобрите лотарии врз основа на шансите да се добие значителна награда. Кога ги истражувате шансите за добивка на лотарија, затоа е важно да ги погледнете шансите за освојување џекпот (или награда со повисока деноминација), а не само шансите за добивка било кој награда.

Шансите Вашите шанси се она што ги одредува вашите шанси за победа. Едноставно кажано, вашите шанси се пресметуваат врз основа на различниот број на варијации што се можни од избраните броеви. Затоа, колку помалку броеви треба да изберете, толку се поголеми шансите за победа. Лотарии кои имаат помалку броеви за избор (на пример, избирање 6 броеви од 30), најверојатно ќе донесат поголем успех од лотариите кои имаат поголем број за избор (на пример, 6 броеви од 49).

Дополнително, лотарии од типот powerball, каде што треба да ги имате сите избрани броеви како додаток на број на Powerball, значително ги намалува вашите шанси и се најтешките типови за победа. Со заедничките игри со Powerball, секој играч има само една од 292 милиони шанси за победа. Споредете го тоа со шансата од една од шест што ја нуди France Lotto, и можете да видите колку е клучно да се избере вистинската лотарија за учество.

Број на купени билети Еден од главните фактори за да ги зголемите вашите шанси за победа е да купите бројни тикети со различни броеви за нерешено. Во зависност од вашата лотарија на избор, ова може значително да ги зголеми вашите шанси. Запомнете, шансите се засноваат на еден купен билет, така што за секој купен билет ги зголемувате вашите шанси за освојување награда.

Број на нерешени Некои лотарии имаат само неделни извлекувања, додека други може да имаат повеќекратно извлекување неделно. Колку повеќе нерешени се случуваат, толку повеќе шанси имате да победите и да учествувате.

Едноставно кажано, сите лотарии се коцка. Иако е многу можно да се добие награда на лотарија, тешко е да се добие значителна награда. Од таа причина треба да го направите вашето истражување и да размислите кои лотарии имаат подобри шанси за добивка врз основа на формата на лотаријата и играта и да ги подобрите вашите шанси за добивка. Некој секогаш победува на крајот, а еден ден тоа би можеле да бидете вие!

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести