Најпрестижните европски лотарии

Вести

2022-08-02

Во Европа има различни возбудливи лотарии. Секој може да учествува во овие европски џекпот, кои можат да се пофалат со некои од најголемите и најспектакуларните извлекувања во светот.

Најпрестижните европски лотарии

Транснационални игри со лотарија

Овие игри може да се најдат во неколку нации на континентот. Наградите обично се големи поради огромниот број на конкуренти. EuroMillions и Евро Џекпот сега се единствените меѓународни лотарии на континентот.

Национална лотарија

Овие билети може да се купат само во границите на земјите што ги продаваат. Една од најстарите лотарии во Европа, Ла Примитива, е омилена меѓу Шпанците благодарение на моделот без капа за џекпот.

Исто така, полското мини лото има дневни извлекувања и прифатливи билети.

Топлиња, супер извлекувања и специјални извлекувања во Европа

Овие три извлекувања им помагаат на гејмерите да добијат дополнителна награда.

Топлиња

Лотаријата на лотаријата се одржува истовремено со главното извлекување. Тие им даваат на играчите дополнителна шанса да победат без да се совпаѓаат со ниеден од броевите. Шпанскиот EuroMillions El Million и австрискиот EuroMillions ÖsterreichBonus се две од Најголемите извлекувања на лотарија во Европа.

Супер извлекувања

EuroMillions Superdraws се лотариски настани што се случуваат повеќе пати годишно. Редовната награда за џекпот е зголемена на 130 милиони долари.

Специјални извлекувања

Уникатните извлекувања се одржуваат за време на големите празници како што се Нова Година, Божиќ и локални настани како Денот на независноста. Овие често вклучуваат зголемени џекпот, томбола или дополнителни извлекувања.

Секој Велигден, Италија е домаќин на долгоочекуваното наградна игра Pasqua. 100 среќни играчи можат да освојат неверојатни 100.000 долари на лотарија кога играат SuperEnalotto. Во петок на 13-ти, францускиот Лото го удвојува својот џекпот на 13 милиони долари и додава лотарија.

Најголемите џекпот на лотарија во Европа

Со седум точни бројки, EuroMillions ги дава најголемите континентални џекпот исплати. Вообичаено, наградата започнува со околу 17 милиони долари. Наградата веќе достигна највисока вредност од 220 милиони долари. Сегашната граница на наградата сепак е 230 милиони долари. Ако наградниот фонд го достигне капа, наградата ќе се зголеми за 10 милиони долари, до 250 милиони долари.

Лотаријата, која започна во 2004 година, вклучува девет европските земји. Извлекувањата се одржуваат во Париз неделно во вторник и петок во 20:45 часот по средноевропско време

На СуперЕналото е најзначајната европска лотарија. Во август 2019 година беше исплатен рекорд од 209 милиони долари. Повеќе од 18 месеци, наградата беше најистакната европска лотарија.

EuroJackpot е мултинационална лотарија која започна во 2012 година. Право на учество имаат играчи од 18 нации. Неделниот џекпот може да вреди до 120 милиони долари. Извлекувањата се одржуваат секој вторник и петок во 19:00 часот по Гринич во Хелсинки, Финска.

Добитници на европска лотарија

Над седум милиони добитни тикети добија над 105 милиони долари во лотарија награди. Во октомври 2021 година, среќен онлајн играч од Југоисточна Европа освои награда од 41,3 милиони долари EuroMillions.

Откако купи упис од три линии на EuroMillions во јули 2019 година, јужнокорејскиот лотариски играч HSL се совпадна со наградата за лотарија Ел Милон за милионери. Играчот не само што беше првиот добитник на лотаријата на Ел Милон, туку тоа беше и нивната прва значајна победа на лотаријата.

По само неколку месеци играње онлајн, С.К., возач од Москва, освои награда од 824.000 долари за Австрија Лото во февруари 2016 година.

Најчесто поставувани прашања

Кои европски лотарии имаат најголеми шанси за добивка?
Помалите лотарии имаат најголема веројатност поради потесниот опсег на погодување и награди. Играчите можат да учествуваат во полското мини лото, италијанското СуперЕналото или лотото Австрија.

Дали добивките од лотарија во Европа се оданочуваат?
Добивките на лотарија може да бидат ослободени од данок во некои европски нации, но може да бидат оданочени во други. Играчите секогаш треба да добиваат совет од даночен експерт во нивната матична земја.

Дали е можно странците да играат европска лотарија онлајн?
Секоја европска онлајн лотарија може да се игра од каде било во светот. За да учествуваат во спектакуларните ждрепки на континентот, играчите не треба да бидат европски граѓани, па дури и физички присутни во Европа.

Кој е најефективниот метод за освојување на најдобрите онлајн лотарии во Европа?
Не постои такво нешто како пристап на лотарија. Играњето на лотарија е првиот чекор кон станување европски добитник на лотарија.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести