Поглед во трендовите на трошење на лотаријата

Вести

2022-10-18

Повеќето луѓе купуваат лотарии со надеж дека ќе освојат богатство. Интересно е што повеќето играчи на лотаријата се чувствуваат убедени дека еден од нив мора да победи. Сепак, иако во одреден момент мора да има победник, шансите за добивање на која било лотарија се обично неверојатно мали.

Поглед во трендовите на трошење на лотаријата

Гледајќи го бројот на Американци кои се собираат во сајтови за онлајн лотарија, останува јасно дека играчите на лотаријата сè уште не разбираат многу работи, а веројатноста е видливо. На пример, додека играте џекпот на Mega Millions, шансите за добивка се 1 спрема 302.575, 350. Овие шанси сугерираат дека поверојатно е играчот да биде убиен од автомат или да биде избран за претседател отколку да добие на лотарија.

Бројките

Просечен возрасен Американец троши повеќе од 300 долари годишно за лотарија. Иако ова можеби не изгледа многу, тие навидум мали количини додаваат значителни вредности. И за жал, меѓу милионите кои активно купуваат лотарија, повеќето не добиваат значителна сума во текот на животот.

Игрите со лотарија се една од оние забавни работи што повеќето луѓе ги прават додека се обидуваат да постигнат богатство. Иако ова може да биде точно за некои луѓе, обично не е одлична идеја за оние со ограничени средства да штедат. Според статистиката за игри низ САД, многу играчи на лото се оние од пониските економски класи.

Идеално, кога е одлична идеја да играте лотарии повремено, да се претпостави дека лотариите се инвестиција е несомнено ужасна идеја.

Каде одат парите од лотарија?

Заедничко прашање. Гледајќи ја сумата на пари што оди на лотарии, повеќето обложувачи често сакаат да истражат каде одат сите овие пари. Покрај тие неколку добитници, кој има корист од приходите остварени од лотариите?

Идеално, приходите од лотарија се поделени во три главни категории: исплати на победниците и продавачите на билети, општи трошоци и дистрибуција до државите. Значителен дел од средствата на лотаријата, 50 -60%, оди кај добитниците. Трговците на мало, од друга страна, тврдат околу 5% од уделот, а 10% се користат за административни трошоци. Конечно, остатокот од парите оди за државите кои учествуваат во лотариите.

Секоја држава самостојно одлучува како да ги користи средствата собрани од лотарии. Повеќето држави издвојуваат некои пари за развој на инфраструктурата и други проекти кои имаат корист на општеството. Исто така, секоја држава мора да издвои дел од средствата за да ги ублажи опасностите од зависноста од коцкање.

Придонес на играчот при купување лотарија

Кога играте лотарија, да речеме Mega Millions, шансите за добивка се исклучително мали. Но, иако ризикот на играчот да загуби е обично голем, обложувањето на лотарија може да биде забавен начин да имате шанса да освоите сума што ќе ви го промени животот. Притоа, придонесот на играчот во добротворни цели е несомнено покорисен.

Додека играте лотарија, користењето пари од лотарија за добротворни цели е несомнено покорисно. Ова значи дека има потреба од промена на начинот на размислување додека играте лотарија - играјте за забава, а не како сериозна можност за инвестирање.

Завршни мисли

Кога ќе дојде викендот, играњето лотарија е обично една од најдобрите форми на забава. Но, додека повеќето играчи на лотарија обично се живи за фактот дека победата е неверојатна, зошто лотариите сè уште се популарни?

Не е невообичаено да се сретнат приказни за добитници на лотарија. Меѓутоа, со оглед на тоа што победниците на џекпот постојано се појавуваат во насловите, извештаите за играчите кои не освоиле ништо „значајно“ со децении честопати се префрлаат во нејасност.

За скапата шолја кафе, може да поминете неколку среќни моменти фантазирајќи за можноста да постигнете голема победа. Сепак, иако возбудата може да биде доволна за да се оправда цената, играчите исто така се советуваат да прифатат одговорно коцкање.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести