6 лесни начини за избор на броеви за лотарија

Вести

2022-06-14

Лотариите станаа популарни во денешно време. Тоа е затоа што играчите имаат шанса да станат милионери преку ноќ со само еден билет. Но, постигнувањето на големиот џекпот не е лесен подвиг бидејќи играчите мора да одговараат на сите бројки. Значи, слонот во собата е, како играчите избираат броеви на лотарија? Па, постојат неколку начини, како што е дискутирано подолу.

6 лесни начини за избор на броеви за лотарија

1. Давање шанса на среќните броеви

Секој го има тој среќен број(и). Тоа може да биде датум на раѓање, број на дресот на омилениот играч или кој било друг број еден за кој е сентиментален. Изборот на овој број може да биде еден од најлесните начини игра на лотарија.

За оние кои немаат среќни броеви, опцијата е да одат со традиционалните среќни броеви. На пример, седум се смета за среќен број бидејќи има седум дена во неделата, седум континенти, седум мориња, седум светски чуда итн. во три“. За повеќе, погледнете ги среќните и несреќните броеви од целиот свет.

2. Рандомизирање на изборот

Друг начин за избор на броеви од лотарија е со случаен избор. Нема потреба да размислувате за среќните бројки или претходните статистики овде. Играчите можат да смислат кој било број, да го запишат и тоа ќе биде првиот избор. Следниот чекор е да го повторите овој процес додека не ги добијат сите потребни броеви на лотаријата.

Рандомизирањето на броеви од лотаријата е прилично лесно и ги ослободува коцкарите од притисокот на претерано размислување.

3. Користење на автоматско бирање / брзо бирање

Најлесен начин за изберете броеви на лотарија ја користи функцијата за автоматско бирање достапна на повеќето локации за лотарија, вклучувајќи ги и најголемите лотарии на глобално ниво, како што се Powerball и Mega Millions. Како што сугерира името, функцијата за автоматско бирање рандомизира и избира броеви за играчите.

Интересно е што над 70% од добитниците на лотаријата ја користат функцијата за брз избор. Тоа е доволна причина да престанете да се стресувате поради броевите на лотаријата и наместо тоа да му дозволите на компјутерот да крева тешки работи.

4. Проверка на претходната статистика

Истражувањето на жешките броеви извлечени во претходните извлекувања на лото е исто така паметна идеја за бирање лото броеви. За почеток, жешките лото броеви се броеви кои најмногу се извлекувале во различни лотарии. На пример, 38 и 39 беа меѓу најизвлечените броеви во Powerball 2021 година, откако беа извлечени по 15 пати. Од друга страна, 20, 22 и 40 беа извлечени по 14 пати во истата година, додека 1, 21, 61 и 63 беа извлечени по 13 пати.

Па, не постои сигурност дека изборот на овие жешки броеви ќе го направи некој победник. Всушност, секој број има еднакви шанси да биде извлечен. Има и ладни топчиња кои тешко се цртаат.

5. Користење на хороскопи

Дневните хороскопи може да се користат и за бирање лото броеви. Многу хороскопи предвидуваат кога некој ќе има среќа, па играњето лото во такви денови може да направи магија.

Добрата страна на овој метод е што многу страници споделуваат среќни лотариски броеви за секој ѕвезден знак.

6. Нумерологија

За оние кои веруваат во моќта на универзумот, нумерологијата може да помогне во изборот на лото броеви. На ист начин како што табелите за раѓање на астрологијата имаат клучни метафизички сознанија е како нумерологијата може да им понуди на коцкарите увид за тоа кои броеви да ги изберат за следното извлекување.

Иако тоа е долг процес, многу ресурси онлајн објаснуваат како да се користи нумерологијата за да се изберат лото броеви.

Завиткување

Тоа е тоа, луѓе, шест лесни начини за избор на лотариски броеви. За евиденција, не постои единствен начин кој гарантира добивка. Постигнувањето на џекпот или која било друга лото награда е за среќа. Така, играчите можат да пробаат кој било од горенаведените методи, да ги вкрстат прстите и да се надеваат дека среќата е на нивна страна.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести