Вашиот водич за Лото 6 2023

Лото 6, популарно Такаракуџи во Јапонија, е една од најистакнатите јапонски лотариски игри. Лотаријата е основана во 2000 година, а нејзиното прво извлекување се одржа на 5 октомври истата година. Оваа лотарија ужива огромна популарност во Јапонија и пошироко. Лото 6 е особено привлечно за играчите на лотаријата поради високите износи на џекпот. Минималниот износ на џекпот е обично 200 милиони ¥, што е еквивалент на околу 1,6 милиони евра. Друга причина зошто играчите го сметаат Лото 6 привлечно е затоа што билетите се релативно евтини.

Секој билет чини само 200 ¥, што е приближно 1,6 евра. Лотаријата овозможува учество и обложувачи од повеќе земји. Тоа е овозможено преку онлајн платформата каде што коцкарите можат да купат валидни билети од каде било во светот.

Како да се игра Лото 6
Како да се игра Лото 6

Како да се игра Лото 6

Лото 6 е прогресивна лотарија за џекпот. Тоа значи дека ако никој не победи на лотаријата, износот на џекпотот се префрла на следното извлекување, со што значително расте во големина. Сепак, Лото 6 го ограничува степенот до кој џекпотот може да расте. Максималниот износ на лотаријата за добивка е 600 милиони ¥.

Лотаријата нуди и четири други наградни нивоа без џекпот, давајќи им на обложувачите дополнителни можности за победа. Извлекувањата обично се одржуваат двапати неделно во Музејот на соништата на лотаријата во Токио.

Да откриете како да играте лотарија онлајн е прилично лесно, дури и за почетници. За да играат Лото 6, обложувачите мора прво да купат билети. Билетите обично се достапни во продавниците за лотарија на мало. Во земјата има повеќе од 15.000 трговци на лотарија.

Друг алтернативен начин за купување билети е преку банкомати на неколку јапонски банки кои соработуваат со лотаријата. Сепак, играчите со седиште во странство имаат можност да купат билет за лотарија преку Интернет. Агенциите за билети, исто така, им помагаат на почетниците кои не можат да проверат лотарија онлајн.

По купувањето билети, обложувачите треба да изберат шест уникатни броеви од 43 броеви достапни на билетите. Комбинациите на броеви го одредуваат добитниот тикет. Исто така, можно е играчите да купат многу билети од онлајн лотарија и да изберат различни броеви на секој тикет за да ги зголемат шансите за победа.

По успешното купување на билети, обложувачот мора да го чека следното извлекување за да утврди дали победил. Извлекувањето на Лото 6 обично се одржува секој понеделник и четврток секоја недела.

Лото 6 победи

За време на извлекувањата на Лото 6, машината за цртање наречена Yume Lotto-Kun обично избира победнички броеви. Извлечени се вкупно седум броеви. Обложувач мора да има тикет со броеви на лото кои се совпаѓаат со првите шест извлечени броеви за да го добие џекпотот на лотаријата.

Бонусната топка обично се користи за доделување на второстепената награда. За тоа, обложувачот треба да поклопи пет од првите шест добитни броеви плус бонусната топка. Тоа значи дека сепак се совпаѓаат вкупно шест бројки. Третото, четвртото и петтото наградно ниво се добиваат со усогласување на пет, четири и три броеви, соодветно. Резултатите од ждрепките обично се објавуваат на интернет страницата за лотарија.

Во случај на победа, играчите треба да контактираат со лотаријата за да ги добијат своите добивки. Освоената сума го одредува каналот преку кој лотаријата ќе изврши уплата.

Добивките може да се испратат преку сигурни начини на плаќање како што се директни банкарски трансфери за релативно мали износи. За повисоки износи, како што е џекпотот, играчите мора да се претстават во седиштето на лотаријата за да соберат чекови за нивните добивки. За случаи каде што има многу победници, наградата обично се дели подеднакво меѓу сите победници.

Правила

Играта Лото 6 подлежи на некои услови и услови. Непочитувањето на условите може да резултира со губење на добивката на играчите. На пример, овие правила експлицитно дефинираат колку години треба да имате за да се коцкате. Се разбира, обложувачите мора да имаат 18 години или повеќе за легално да се коцкаат.

Играчите исто така мора да бидат од а земја која законски им дозволува на играчите да учествуваат на лотарии. Играчите мора да купат билети најмалку триесет минути пред извлекувањето за билетите да важат. Играчите кои победуваат имаат само дванаесет месеци да ги бараат своите добивки.

Како да се игра Лото 6
Кои се шансите за Лото 6?

Кои се шансите за Лото 6?

Шансите за освојување на џекпот во Лото 6 се прилично мали. Меѓутоа, кога шансите се споредуваат со другите лотарии ширум светот, вклучително и големите сајтови за онлајн лотарии, тие се изненадувачки меѓу најдобрите. Играчите исто така не треба да одговараат на седмото извлекување на топката за да го освојат џекпотот, што ги прави шансите за освојување на џекпотот уште подобри.

Затоа џекпотот Лото 6 се добива почесто. Сепак, износите на џекпот за Лото 6 се релативно пониски од џекпотовите за оние со помали шанси за победа. Подолу е преглед на коефициентот за победа за сите наградни нивоа на Лото 6.

Џекпотот има шанси за победа од 1 на 6.096.454 за награда која се движи од 200 милиони ¥ до 600 милиони ¥. Второто наградно ниво има шанси за победа од 1 на 1.016.076 за проценета добивка од околу 10 милиони ¥. Шансите за трето ниво се 1 на 28.224, за околу 250.000 ¥. Последните две нивоа имаат шанси од 1 спрема 610 и 1 од 39 за награди од 6.800 ¥ и 1.000 ¥, соодветно.

Шансите за победа наведени погоре се засноваат на еден тикет по обложувач. Кога обложувачите купуваат повеќе билети за истото извлекување, нивните шанси за победа се подобруваат. Веројатно тоа е она што ги тера многу обложувачи да формираат или да се приклучат на синдикати за коцкање.

Кои се шансите за Лото 6?
Апликации кои ќе ви помогнат да играте Лото 6

Апликации кои ќе ви помогнат да играте Лото 6

Апликации за билети

Лото 6 играчи може лесно и удобно користете неколку апликации да купите билети за Лото 6. Овие апликации го олеснуваат товарот од правење долги редици за купување билети.

Добро им се и играчите кои не знаат да купат лотарија преку интернет. Некои апликации за билети обично нудат бонуси за играчите кои често ги користат апликациите. Апликациите воведуваат и повеќе опции за плаќање за купување билети.

Апликации за генерирање на броеви

Апликации за генерирање на броеви помогнете им на играчите да ги најдат најдобрите лотариски броеви за нивните билети. Ваквите апликации им се корисни за играчите кои купуваат бројни билети за исти извлекувања, помагајќи подобро да се рашират шансите за победа.

Апликации за резултати

Апликациите за резултати главно се дизајнирани да даваат резултати од лото од извлекувања на различни лотарии. Обложувач кој купува онлајн лотарија и користи апликации за резултати, нема потреба да посетува различни страници за да ги најде резултатите од лотаријата. Некои апликации за резултати ги складираат и броевите на билетите и автоматски проверуваат дали има добитни тикети.

Апликации за стриминг

Апликациите за стриминг се особено корисни за играчите кои претпочитаат да ги гледаат извлекувањата на онлајн лотаријата додека се случуваат. Ваквите апликации им овозможуваат на таквите играчи да ги гледаат извлекувањата на нивните мобилни уреди со само неколку допири. Повеќето од нив се удвојуваат и како апликации за резултати.

Апликации кои ќе ви помогнат да играте Лото 6