Вашиот водич за Лото 7 2023

Додека Австралија и САД се познати по некои од најдобрите лотарии на глобално ниво, Јапонија изгледа внимателно ги следи, благодарение на т.н. Лото 7. Лото 7 е една од најпопуларните онлајн лотарии таму. Всушност, речиси е невозможно да се замисли дека некој играч на лотарија не слушнал за оваа игра. Од нејзиниот изум во 2013 година, играта владее со светот на лотаријата, а нејзината популарност продолжи да расте со текот на годините, благодарение на огромните џекпотови. Но, што точно е Лото 7?

Лото 7 е јапонска лотарија со 37 топки. Играта е позната како Лото 7 бидејќи од играчите се бара да изберат седум броеви по случаен избор од 37. Наградата што ќе ја освои играчот зависи од извлечените броеви. Играчот го погодува џекпотот на Лото 7 кога ќе одговара на сите извлечени седум броеви.

Како да се игра Лото 7
Како да се игра Лото 7

Како да се игра Лото 7

Од 2021 година, џекпотот изнесува приближно 9 милиони долари, максимум. Џекпотот доаѓа и со дополнителни награди. Добрата вест е што играчите не треба да плаќаат никакви даноци од нивните добивки во Лото 7. Исто така, играчите можат да учествуваат во лотаријата онолку пати колку што сакаат; претставите се неограничени.

Извлекувањето на Лото 7 се одржува секој петок. Лотаријата се одвива секој ден, а човек треба да се раздели со 300 јени (дневно) за да учествува. Играчите треба да ги купат своите билети навреме бидејќи некои казина имаат тенденција да ја затворат продажбата пред да се одржи ждрепката.

Пред сè, мора да разберете како функционира Loto 7 и потоа да ја изберете вистинската веб-страница. За среќа, да се најде безбедна онлајн лотарија која нуди Loto 7 не е тешко бидејќи има десетици од нив на интернет. Малку истражување треба да слета на вистинската локација за лотарија на интернет (проверете ги прегледите на интернет, итн.). Откако ќе го завршите тоа, можете да се регистрирате, да се најавите и да започнете да играте.

Нема ништо толку уникатно кога станува збор за играње Лото 7. Играта се игра на ист начин како што се играат другите лото игри. Loto 7 доаѓа со уплатница со пет панели. Панелите се означени како A, B, C, D и E. Овие табли се местата што ги пополнува играчот кога ги избира своите среќни броеви. Секоја табла означува една игра, што значи дека играчот има до пет настапи на една уплатница.

  • Избор на лото броеви: Играта започнува кога играчот избира вкупно седум броеви од 37-те броеви. При изборот на броевите, играчите имаат две опции: рачно и Брз избор. При рачно избирање, играчот сам ги избира броевите. Последново е карактеристика што ја врши работата за играчот. Сè што им треба е да го активираат и тој ќе ги избере броевите по случаен избор. За време на извлекувањето ќе се изберат два бонус броја од 37-те. Овие претставуваат секундарни награди.
  • Исправување на грешките при етикетирање: Како тие, така и човекот е во грешка. Иако е препорачливо да се биде внимателен кога играте лотарија (или која било игра на среќа, во врска со тоа), грешките не се сосема неизбежни. Значи, што се случува ако играчот направи грешка при означување на броеви? Сè што им треба е да лоцираат празно поле за избор на дното на панелот (секој од петте панели има по еден) и да го означат полето; целиот панел ќе биде откажан. На тој начин, конечното пребројување нема да го вклучи панелот.
  • Победа/Објект: Како што беше објаснето претходно, добивката зависи од извлечените броеви, а совпаѓањето на сите седум избрани броеви кулминира со џекпот. За да се добие награда потребно е да се добие најмалку еден бонус број и три од избраните седум добитни броеви од 37. Постојат шест наградни нивоа, при што џекпотот е првиот.

Наградата од второто ниво бара комбинација од шест добитни броеви и еден бонус, додека на третото ниво треба да се совпаднат шест победнички броеви. Наградите од четврто и петто ниво бараат пет и четири победнички броеви, соодветно. Комбинација од три победнички броеви и еден бонус број на играчот му ја носи наградата од шестото ниво.

Како да се игра Лото 7
Кои се ddds за Loto 7?

Кои се ddds за Loto 7?

Шансите за победа на Loto 7 варираат во зависност од наградата. Како што е објаснето погоре, има шест наградни поделби, а најголемата награда е џекпотот. Играчите имаат една шанса од 10.295.472 да добијат џекпот на Лото 7. Шансите да се освои некоја од шесте награди е еден од 42.

Шансите за освојување на второстепената награда се 1 спрема 735.391, додека третата награда доаѓа со 1 спрема 52.528 шанси за победа. Шансите за освојување награди од четврто, петто и шесто ниво се 1 спрема 1.127, 1 спрема 72, 1 спрема 42, соодветно. Како што секој би забележал, колку е помала наградата, толку се поголеми шансите за победа.

Важно е да се напомене дека Лото 7 е игра на среќа. Тоа значи дека никакво размислување или стратегија не може да ги увери играчите резултати од лото.

Сè што е важно е среќата. Всушност, некои луѓе ја пробуваат лотаријата и не им треба премногу време за да добијат, но некои никогаш не добиваат на лотарија во текот на целиот свој живот. Значи, не е важно колку време игра Лото 7, среќата тоа воопшто не го препознава.

Кои се ddds за Loto 7?
Апликации кои помагаат да се игра Loto 7

Апликации кои помагаат да се игра Loto 7

Во денешно време, луѓето користат паметни телефони за речиси се и сешто, вклучително и за играње лотарија. И додека користење на апликации можеби нема да влијаат на резултатите од лотаријата, тие го подобруваат искуството со играњето помагајќи им на играчите да направат попрецизни избори и побрзо да се одлучат во играта. Еве неколку видови апликации за играчите на Loto 7.

Апликации за генерирање случаен број

Овие апликации се корисни за играчите на Loto 7 кои се борат со изборот на нивните среќни броеви. Сè што им треба е да притиснат копче, а апликацијата ќе ги избере најдобрите лотариски броеви за нив.

Апликации за онлајн купување билети за лотарија

Постојат држави каде се купуваат билети за Лото 7, или било кој други билети за онлајн лотарија може да биде тешко. Можеби ќе ви треба апликација за надминување на проблемот.

Апликации за исплати и ажурирања на Џекпот

Многу играчи на лотарија се нашле во ситуации кога им било предоцна да купат билети за џекпот. За среќа, има многу апликации кои ги предупредуваат играчите кога џекпот ќе достигне одредена бројка.

Така, за оние кои сакаат да си ја пробаат среќата во џекпот на Loto 7 кога ќе достигне милијарда јени, овие типови апликации можат да помогнат. Повеќето од овие апликации им дозволуваат на играчите да ги приспособат известувањата.

Апликации кои помагаат да се игра Loto 7