7 најдобри начини да ги изберете вашите лотариски броеви

Играњето на лотарија е само за среќа, но тоа не значи дека не можете да имате систем или метод за избирање на вашите броеви. Некои луѓе се потпираат на математички обрасци, додека други би можеле само да изберат случајни броеви или да користат датуми кои се посебни за нив. Не постои гарантиран начин да се предвидат победничките бројки, но имањето стратегија може да ја направи играта позабавна.
Истражете различни пристапи за да го најдете оној што ви одговара. На крајот на краиштата, дел од возбудата е во исчекување, и со малку среќа на ваша страна, можеби само ќе го постигнете џекпотот!

7 најдобри начини да ги изберете вашите лотариски броеви

1. Побарајте шаблони во претходните избори

Барањето обрасци во минатите извлекувања на лотарија е популарен метод за избирање на вашите броеви. Ова значи дека ги проучувате старите резултати за да видите кои бројки доаѓаат најмногу. Иако сите броеви имаат еднакви шанси да бидат извлечени, некои се чини дека се појавуваат почесто. Овој метод може да потрае многу време, но многу луѓе мислат дека им помага да имаат подобри шанси.
Сега, важно е да се разбере дека секој број, теоретски, ја има истата шанса да биде извлечен. Нема математички докази кои сугерираат дека одредени бројки се „посреќни“ од другите. Но, нивното постојано појавување не може да се занемари. Некои луѓе користат табели за да ги следат овие броеви, што може да потрае, но може да ви даде поголема доверба во вашиот избор.
Бидејќи тоа е вообичаено користена тактика, постои можност ако победите, можеби ќе ја споделите вашата награда со други играчи со истомисленици

2. Користење на системот Делта

Системот „Делта“ е уникатен метод за избор на лотариски броеви врз основа на тоа колку броевите се блиски еден до друг. Еве поедноставен преглед:

  1. Започнете со мал број помеѓу 1 и 5. Пример: 1.
  2. Изберете два броја помеѓу 1 и 8. Пример: 3 и 5.
  3. Изберете број блиску до 8, како 7 или 9. Пример: 9.
  4. Изберете два броја помеѓу 8 и 15. Пример: 11 и 13.
  5. Напишете ги овие броеви по редослед: 1-3-5-9-11-13.

Сега, за вашите броеви на лотарија:

  1. Започнете со вашиот прв број: 1.
  2. Додадете ги првиот и вториот број за да го добиете следното: 1 + 3 = 4.
  3. Продолжете со овој процес на собирање: 4 + 5 = 9, 9 + 9 = 18, и така натаму.
  4. Вашата последна низа (за овој пример) е: 1-4-9-18-29-42.

Ова се вашите Delta лотарија броеви за играње. Прилагодете се по потреба врз основа на максималниот број на вашата игра.

3. Избор на среќни броеви

Многу луѓе сакаат да користат лични или „среќни“ броеви кога играат лотарија. Овие можат да потекнуваат од посебни датуми како родендени или годишнини, па дури и само бројки за кои се чувствувате добро. На пример, можете да изберете броеви врз основа на вашиот роденден или родендените на вашето семејство. Некои луѓе, исто така, ја користат својата возраст, домашната адреса или дури и телефонскиот број за да изберат броеви на лотарија. Доколку имате одреден број за кој мислите дека е среќен за вас, можете да го искористите и тоа.

Бидејќи има само 12 месеци и до 31 ден во месецот, многу луѓе на крајот избираат броеви од 1 до 31. Оваа стратегија не функционира добро за игри како Powerball и Mega Millions каде што треба да изберете од поширок опсег на броеви, како од 1 до 69 или од 1 до 70. Но, за помали игри како Њу Џерси Pick-3 (каде што бројките одат до 9), може да биде корисно.

Запомнете, лотаријата е случајна, така што нема гаранција дека вашите специјални броеви ќе дојдат. Но, на многумина им е забавно и возбудливо да играат броеви кои имаат лично значење. Ако верувате во среќа, користењето на вашите специјални броеви може да направи да се чувствувате понадежни и возбудени за играта. Кој знае, можеби вашите среќни бројки еден ден ќе ве направат голем победник!

Image

4. Изберете броеви над 31

Зошто изборот на повисоки броеви може да помогне? Еве ја причината: бидејќи многу луѓе често избираат броеви под 31 поради родендени, повисоките бројки имаат тенденција да бидат помалку популарни. Значи, ако вашиот избран број е поголем и победи, можеби нема да треба да ја поделите наградата со толку други.
Размислете за тоа вака: замислете да освоите награда од 10 милиони долари, а 10 луѓе ги имаат истите победнички бројки. Секој од вас би добил 1 милион долари. Но, ако само 2 луѓе имаат исти бројки, може да добиете по 5 милиони долари. Така, иако оваа идеја не ги зголемува вашите шанси за победа, таа може да го зголеми колку ќе победите, особено ако помалку луѓе имаат исти бројки како вас. Само запомнете, тоа не е сигурен начин за победа, но има одредена логика во тоа.

5. Користење на случајни броеви

Можете исто така да изберете броеви за лотарија на едноставен начин: со нивно избирање по случаен избор и надевајќи се на среќа. Можеби ќе продолжите со она што го сугерира вашата интуиција. Или, можете да го користите интернетот за да ви помогне. Google, Siri и други онлајн асистенти можат по случаен избор да генерираат броеви за вас. Барате од нив да изберат број помеѓу 1 и највисокиот број во играта.

Бидејќи лотариите се целосно случајни, логично е и изборот на вашиот број да биде случаен. Само замислете број, запишете го и ќе добиете избор!

Постојат многу други начини за случаен избор на броеви - можете да станете навистина креативни. Можете дури и да пуштите пенкало на некои броеви и да го користите оној на кој слетува. Има многу опции, но клучот е да се има точниот број на избори.

Всушност, ова е еден од нашите врвни методи за избор на броеви. Брзо е и го одзема стресот од обидот сами да ги дознаете бројките.

6. Пробајте ја нумерологијата

Друг метод за избор на броеви е преку нумерологија, која ги поврзува броевите со личните значења. Ако сте отворени за овој концепт, тој може да ви помогне да најдете единствени и потенцијално среќни броеви.

Нумерологијата вклучува користење на математика за да се најдат значајни бројки врз основа на работи како што се вашиот датум на раѓање или буквите во вашето име. На пример, бројот на животниот пат ги собира цифрите од вашиот датум на раѓање и може да биде посебен број за играње.

Еве како можете да го пресметате:

Да земеме пример. Замислете дека сте Алекс, роден на 25 август 1991 година.

Напишете го вашиот датум на раѓање со бројки: 25.8.1991.

Соберете ја секоја цифра: 8 + 2 + 5 + 1 + 9 + 9 + 1 = 35.

Значи, бројот на вашиот животен пат е 35. Овој број може да има среќа, особено ако се земе предвид стратегијата за избор на броеви над 31, за која зборувавме претходно.

Користејќи го истиот пример, можете да го пуштите и збирот на вашиот број на животна патека, кој е 8.
3 + 5 = 8.

Љубителите на нумерологијата исто така ги гледаат буквите во имињата за да најдат значајни броеви. За Алекс, буквите во името имаат соодветни броеви кои би можеле да бидат интересни за избор на лотарија.

Ако сте нови во ова, нумерологијата нуди начин да најдете единствени броеви врз основа на вашиот живот. Тоа е како да додадете допир на значење на вашите избори за броеви. Само запомнете, иако е интересно, победата не е загарантирана. Тоа е повеќе за додавање забава и возбуда во вашето искуство со лотарија.

7. Дозволете машината да ги избере вашите броеви

Сакате лесен начин? Дозволете лотаријата да одлучи наместо вас. Случајно избира бројки, што го одзема стресот и заштедува време. Ова е одлично ако се чувствувате мрзеливо или не сакате да размислувате премногу.

Многу лотарии ја нудат оваа опција. Само изберете го, и машината ви дава билет со точниот број на избор.

Некои велат дека дозволувањето на машината да избира ги намалува вашите шанси за победа. Но, тука е вистината: без разлика дали поминувате години собирајќи бројки или дозволувате машината да го направи тоа, вашите шанси за победа остануваат исти.

Image

Иако не постои таен клуч за да се гарантира победа, овие пристапи нудат креативни начини за избор на броеви. Можеби ќе откриете дека комбинацијата на стратегии најдобро функционира за вас. Додека експериментирате со различни методи, запомнете дека предвидувањата и стратегиите на лотаријата се дел од возбудата. Чувајте ја вашата игра одговорна и уживајте во исчекувањето на ждрепката. Без разлика дали избирате врз основа на интуиција, обрасци или едноставно го следите вашето срце, секој избран број додава возбуда на вашето патување со лотарија. Затоа, продолжете и истражете ги овие различни пристапи за избирање на вашите броеви и нека вашата избрана комбинација ве води до добитен тикет!

Сонувањето за победа на лотарија често вклучува визии за јахти, дворци и бескрајни одмори. Но, и даночниот човек чека во крилата да си го земе делот. Оваа статија има за цел да ги демистифицира даночните обврски поврзани со добивките на лотарија во различни земји како што се САД, Кина, Јапонија, Шпанија и Обединетото Кралство. Ќе откриеме колкав процент од вашите добивки може да очекувате да се разделите, нудејќи примери за да ги разјасниме работите.

Прикажи повеќе