4D Лото

Една од најпопуларните лотариски игри во Малезија е 4D лото, акроним за четири цифри. Играчот избира четири цифри помеѓу 0 и 9999. Дваесет и три броеви се избрани во цртежот. Играчите може да се одлучат да играат 4D на неколку начини. Овие опции го вклучуваат стандардниот влез, i-Perm и 4D ролната. По завршувањето на извлекувањето, играчите може да ги проверат официјалните 4Д страници за да ги потврдат победничките броеви или да проверат кај агентот за билети.

Добитниците мора да ги побараат наградите во рок од 181 ден од датумот на извлекувањето на лотаријата. Еве ги чекорите за барање добивки.

Како да се игра 4D лото
Како да се игра 4D лото

Како да се игра 4D лото

Стандарден влез

Со стандарден влез, играчот може да избере одреден број, како 2356 и да одлучи да се обложи МАЛ или ГОЛЕМ. Ако обложувате ГОЛЕМО, купувачот може да ја освои третата, втората или првата награда покрај специјалната награда. Ако обложувате МАЛО, играчот може да ја освои само третата, втората или првата награда.

За купување на билетот во Малезија чини 1 Рингит (РМ). МАЛО обложување на 4D нуди подобри шанси за освојување големи суми пари од ГОЛЕМОТ облог. Сепак, играчот може да има поголеми шанси да освои други награди и утешни награди.

4D ролна

Со 4D Roll, играчот може да ја замени R за цифра од победнички број. Буквата R претставува цифри кои се движат од 0 до 9. На пример, ако играчот го замени R за горенаведениот број, 2356 станува R356, давајќи му на купувачот на билетот 10 записи од 0356 до 9356. Играчот може да избере да го постави R на местото од која било цифра од бројот, како 2R56 или 235R. Бидејќи играњето на варијантите на Roll претставува 10 записи, цената е 10 RM.

Пермутација на осигурување

Купувањето на пермутацијата за осигурување му дава на сопственикот на билетот голем број варијации. Влезот на играчот вклучува варијации на неговиот или нејзиниот 4D број. На пример, бројот 2356 може да има 24 варијации или пермутации, како што се 2536, 2653 или 5326. Со i-Perm, играчот избира колку пермутации сака да купи, вклучувајќи 24, 12, 6 или 4.

Цената варира во зависност од бројот на избрани пермутации. Играчот може рачно да избира броеви за секој тип на внесување или со Брзиот избор, кој му овозможува на компјутерот случајно да избира броеви за плеерот. Ниту еден метод не гарантира победа.

Специјално извлекување

Во Малезија и други земји, 4D лото е популарна игра, која привлекува огромен број учесници. И покрај тоа што приходите од специјалните извлекувања во 4Д се намалија во последниве години, играчите сè уште купуваат билети. Во 2019 година, Министерството за финансии на Малезија собра повеќе од 113 милиони РМ. До 2020 година, таа бројка падна на речиси 73 милиони РМ. Сепак, 4D играта останува популарна.

Дури и во средината на пандемијата, некои играчи купуваат билети за специјално извлекување 4D, дури и ако не толку колку во 2019 година. До септември 2021 година, Министерството за финансии известува само 38 милиони РМ приход од специјалните 4Д извлекувања.

Како да се игра 4D лото
Апликации кои ќе ви помогнат да играте 4D лото

Апликации кои ќе ви помогнат да играте 4D лото

Апликацијата Mayago и сличен софтвер им нудат на играчите начин да ги анализираат трендовите на лотаријата во 4Д. Дополнително, апликациите поддржуваат игри со лотарија со 4 и 3 цифри, овозможувајќи им на корисниците лесно да ги ажурираат резултатите од играта, да добиваат препораки за броеви и да ги истакнуваат трендовите и обрасците во последователните извлекувања.

Корисниците на апликацијата за лотарија може да го истражуваат секој можен број, вклучувајќи точни совпаѓања и пермутации. Со детално испитување на бројките од историските извлекувања, играчот може да разбере парни, непарни, високи и ниски комбинации. Оваа информација е од непроценлива вредност за информиран избор на бројот на билетите, давајќи вреден увид за анализа.

Апликациите за лотарија, исто така, обезбедуваат функционална поддршка во начинот на извоз на статистика и генерирање препораки за броеви, врз основа на статистичка анализа. За играчот, апликацијата за лотарија е ценет партнер во генерирањето на веројатни бројки, анализата на историските податоци од лотаријата и следењето на минатите извлекувања.

Апликации кои ќе ви помогнат да играте 4D лото
Шансите 4D лото

Шансите 4D лото

ГОЛЕМИ шанси

Да се победи BIG е полесно, бидејќи BIG 4D нуди најдобри шанси, дури и ако наградите се помали. Со 23 броеви и 5 посебни победнички нивоа. Во првите три категории ќе победат три броја на билети. 20-те преостанати броеви се поделени, оставајќи 10 добитни броеви за категоријата специјална награда, а останатите 10 за категоријата за утешна награда. Следниве претставуваат награди доделени на ГОЛЕМИ играчи.

  • 1-ва награда - 2.500 РМ
  • 2-ра награда - 1.000 РМ
  • Трета награда - 500 РМ.
  • Специјална награда - 180 РМ
  • Утешна награда - 60 РМ

МАЛА Прогноза

4Д МАЛИ добивки се повисоки од ГОЛЕМИТЕ награди. Сепак, има помалку победници и помалку шанси за победа. Од 23 извлечени броеви, на играчите им се достапни само три награди. Добивките се распределуваат според следниот распоред во Малезија.

  • 1-ва награда - 3.500 РМ
  • 2-ра награда - 2.000 РМ
  • 3-та награда – 1.000 РМ
Шансите 4D лото
Барање 4D награди

Барање 4D награди

Победниците мора да достават пасош или лична карта заедно со билетот. Во Малезија, играч кој освоил помалку од 60.000 RM може да собира средства од 4D продажни места. Добивки повеќе од 60.000 RM, но помалку од 2.000.000, играчите може да ги подигнат паричните награди од регионалната канцеларија на 4D. За добивки поголеми од 2.000.001 РМ, играчите мора да ја побараат наградата од административниот штаб на 4D. За Magnum 4D, победниците мора да патуваат во Куала Лумпур. Потребни се состаноци за официјално да се соберат паричните награди.

Во Малезија, службениците на лотаријата одржуваат 4Д цртежи во недела, сабота и среда. Специјални цртежи се одржуваат во некои денови, обично цртани во вторник. Операторот мора да има овластување од Министерството за специјално извлекување. Играчите може да слушнат за овие специјални извлекувања на настани како што се родендени на владетели или кинеска нова година.

Агентите за билети ги известуваат играчите за специјално извлекување околу 7 дена пред датумот на извлекувањето. Операторите на лотаријата се овластени од владата. Играчите можат да избираат помеѓу овластени компании, како што се ToTo 4D, Magnum 4D, STC или Sabah. При освојување големи суми, играчите мора да одат да бараат суми над 2.000.001 РМ директно од седиштето на соодветната компанија.

Барање 4D награди