Најдобрите онлајн лотарии низ светот

Лотаријата е легална форма на коцкање во многу земји, но не во сите. Билетите за лотарија често се продаваат од државни организации, а парите од продажбата на билети одат за финансирање јавни проекти. Сепак, лотаријата не е дозволена во некои земји, а во повеќето други, секоја онлајн лотарија е регулирана со законот на земјата.

Легално е да се игра лотарија сè додека лицето е над дозволената возраст што ја проценуваат законите и регулативите на земјата. Законската возраст за играње игри на лотарија варира, но обично е 18 или повеќе години. Лотаријата е легална во повеќето делови на Соединетите држави, освен Алабама, Алјаска, Хаваи, Мисисипи, Невада, Јута и Вајоминг.

Најдобрите онлајн лотарии низ светот
1xBet
Добијте го бонусот
Соединети Држави
us flag

Соединети Држави

Американските лотарии имаат долга, богата традиција на поддршка на важни јавни работи и проекти за социјална заштита. Од 1776 година, американската влада користи лотарии за собирање пари, почнувајќи од Војната за независност, која беше финансирана со приходи од една од првите лотарии во земјата.

Прикажи повеќе
Бугарија

Во почетокот низ Бугарија имаше и јавни и приватни лотарии. Сепак, владата ги забрани сите лото во приватна сопственост во 2020 година за да го подобри управувањето со игрите на среќа, да се справи со корупцијата и да ги минимизира негативните ефекти од растечката култура на коцкање.

Прикажи повеќе
Грција

Лотарија е многу популарна игра во Грција каде Грците играат и национални лотарии и низа меѓународни лотарии. Секој над 18 години може легално да игра на лотарија во Грција, наспроти 21 година ако присуствува на копнено казино во Грција. Грција има многу национални лотарии, а Лотото е едно од првите со билети кои чинат дури 0,50 евра.

Прикажи повеќе
Франција

Иако сајтовите за онлајн лотарија во Франција се регулирани и контролирани, прописите се помалку строги отколку во повеќето други европски нации. Така, играчите можат да уживаат во разни игри достапни на најдобрите лотарија онлајн-страници во земјата на лотаријата.

Прикажи повеќе
Обединето Кралство

Купувањето билети за лотарија е неизмерно популарно во Англија. Всушност, повеќе од 70% од Британците редовно купуваат билети. За само два пари, играчот има шанса да освои профитабилен џекпот. Националната лотарија има различни популарни игри, со кои управува Камелот ОК, компанија лиценцирана од комисијата за коцкање во земјата.

Прикажи повеќе
Албанија

Љубовта на Албанецот да игра лотарија. Од владината забрана за спортско обложување и други коцкарски активности, националната лотарија останува една од ретките законски патишта во земјата за граѓаните да се коцкаат. Во 2016 година, Новоматик ја презеде контролата врз Лотарија Комбетаре, компанијата со долгорочен договор за управување со лотаријата на Албанија. По преземањето, Новоматик ја спои својата иновативна технологија со робусниот пазар во Албанија.

Прикажи повеќе
Земји каде што лотаријата не е легална

Земји каде што лотаријата не е легална

Исто така е нелегално во одредени земји како Бангладеш, Брунеи, Камбоџа, Макао, Саудиска Арабија и Обединетите Арапски Емирати. Причината за нелегално во овие земји е затоа што нивните влади сметаа дека тоа создава нереално чувство на надеж и илузија на богатство кај граѓаните.

Има земји каде што е неопходно или да се има лиценца за оператор, или државата ги води лотариите како Авганистан, Алжир, Ангола, Азербејџан, Бахреин, Бангладеш, Белорусија, Боливија, Боцвана, Брунеи Дарусалам, Буркина Фасо, Камерун, Кина (освен Хонг Конг и Макао), Колумбија, Костарика и Куба.

Земји каде што лотаријата не е легална
Лотарија низ целиот свет

Лотарија низ целиот свет

Дадени подолу се некои аспекти на сајтови за онлајн лотарија во различни делови на светот.

Меѓународни лотарии

Меѓународни лотарии станаа сè попопуларна форма на коцкање бидејќи може лесно да се играат. Броевите може да се изберат онлајн, и тоа е без разлика каде се наоѓа играчот. Играчите имаат можност да добијат повеќе шанси за победа со тоа што имаат повеќе тикети, што може да се направи со само едно купување.

Покрај тоа, има многу игри за избор со поголема разновидност на опции и различни шанси за победа. Играчот може да го избере и бројот на линии за играње и бројот на монети за обложување. Ова овозможува да се обложуваат колку или помалку, давајќи му на играчот повеќе шанси за победа.

Дали сите народи играат лотарија?

Според едно неодамнешно истражување, луѓето во најмалку 176 земји играат лотарија на интернет, вклучувајќи ги и САД. Некои земји се потпираат на лотарии како дел од нивниот национален приход каде што тие се легални, додека други ги користат како форма на забава. Студијата исто така покажа дека лотариите се најзастапени во Азија и Африка. Бидејќи луѓето во овие региони имаат ограничени средства за приход, тие се потпираат на лотарии за да заработат пари.

Кои се сличностите на онлајн лотариите низ светот?

Има многу сличности во онлајн лотариите ширум светот. Сите тие имаат една од нивните цели како собирање пари за добротворни цели и користење на сличен систем на бирање броеви.

Повеќето лотарии ширум светот се засноваат на систем за извлекување. Ова значи дека компјутер или човек избира број, а потоа му се дава на играчот. Шансите за победа зависат од бројот на играчи и колку броеви се извлечени. Колку повеќе броеви се извлечени, толку е помала веројатноста еден играч да победи.

Лотарија низ целиот свет
Кои се разликите во онлајн лотаријата низ целиот свет?

Кои се разликите во онлајн лотаријата низ целиот свет?

Разликата во онлајн лотаријата ширум светот е во тоа што некои земји имаат ограничувања за тоа кој може да игра и колку може да добие. Друга разлика е што некои лотарии се управувани од владата, додека други се приватни организации.

Играчот може да купи билети за која било лотарија преку интернет во светот со помош на кредитна картичка или PayPal сметка, но можеби нема да можат да ја побараат својата награда ако живеат надвор од државите каде што се нуди таа лотарија.

Во САД, постојат многу различни компании кои нудат онлајн лотарии, секоја со свои правила и ограничувања. Овој натпревар води до пониски цени на билетите, како и пофлексибилни правила. Онлајн лотариите во Азија обично ги води една компанија, која може да има монопол на пазарот.

Кои се разликите во онлајн лотаријата низ целиот свет?
Кои земји најмногу се коцкаат?

Кои земји најмногу се коцкаат?

Повеќето земји имаат барем некоја форма на коцкање. Студијата спроведена од Светската здравствена организација проценува дека 1% од возрасната популација во светот, или 155 милиони луѓе, се занимаваат со коцкање и сакаат да играат на најдобрите сајтови за онлајн лотарија.

Коцкањето е најзастапено во земјите со висок БДП и низок приход по глава на жител. Земјите како САД и Австралија имаат висок БДП по глава на жител и ниска преваленца на коцкање, додека земјите како Виетнам и Кина имаат низок БДП по глава на жител и висока преваленца на коцкање.

Покрај Соединетите Држави, други земји со многу коцкари кои играат на најдобрите локации за лотарија се Австралија, Нов Зеланд, Сингапур, Индонезија, Канада и Тајван.

Коцкањето е легално и регулирано во многу земји во светот, но најзастапено е во земјите со либерален однос кон коцкањето. Овие земји го вклучуваат следново:

 • Австралија
 • Канада
 • Костарика
 • Чешка република
 • Данска
 • Финска
 • Франција
 • Германија
 • Италија
 • Јапонија
 • Латвија
 • Литванија
 • Луксембург
 • Нов Зеланд
 • Норвешка

Онлајн лотариите се популарни во САД, Канада и Обединетото Кралство. Популарноста на онлајн лотариите е во пораст во последниве години. Во Кина, бројот на луѓе кои играат лотарии на интернет достигна над 1 милијарда во 2020 година. Игрите за онлајн лотарија се популарни низ целиот свет, вклучувајќи ги и земјите како Индија, Кина, Малезија, Канада и Филипините.

Кои земји најмногу се коцкаат?