Најдобра Bingo 5 Лотарија во 2024

Бинго 5 е популарна забава меѓу јапонските обложувачи. Сепак, за разлика од најдобрите онлајн лотарии во другите земји, овде не е многу популарен бидејќи беше меѓу облиците на коцкање што останаа забранети до неодамна. Но, во голема мера, популарноста на онлајн лотариските игри брзо добива на значење, со Bingo 5 што го зазема централното место.

Што е Бинго 5? Бинго 5 во суштина е лотарија со осум броеви. Иако името сугерира дека е „5“, тоа не мора да значи дека играчите треба да изберат сет од пет броеви. Наместо тоа, секој билет има девет квадрати со сет од пет броеви по ред. Играчите мора да изберат број од секој квадрат, освен од оној на средината означен како „Бесплатно“

Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Каде да купите билети за Бинго 5

Со зголемениот интерес за играта, не е изненадувачки што обложувачите се загрижени и за опциите за купување билети. Како и повеќето онлајн лотарии денес, Бинго претставува две главни опции за купување билети - онлајн и шалтери за лотарија.

Шалтерите за лотарија, за почеток, се синоним за играта Бинго 5. Играчите мора само да посетуваат шалтер за лотарија на земја и да купат билет или лист со ознаки.

Оддалечувајќи се од конвенционалните набавки на билети, сега е можно играчите да купуваат онлајн лотарија од официјалната веб-страница на лотаријата. За купување преку Интернет, играчите мора да се регистрираат на официјалната веб-страница, обезбедувајќи ги нивните лични податоци и детали за плаќање.

Историја на Бинго 5

Иако Јапонија е позната по многу работи, технологија, антички култури и кујна, нема многу за нивните игри на лотарија. Зад сцената, сепак, Јапонците играат лотарија веќе неколку векови.

Во минатото, лотариите ги воделе религиозни установи, а на победниците им биле давани амајлии кои претставуваат богатство и среќа. На денешните играчи на лотарија им се доделува огромен опсег на награди. Еве кратка историја на лотаријата Бинго 5 (ЈП).

Бинго 5 е релативно нова игра меѓу Јапонците. Оваа неделна лотарија која ги одржува своите лотарии секоја среда беше објавена на 3 април 2017 година. Оваа лотарија ја води финансиската групација Мизухо, која ги прикажува и официјалните резултати од лотаријата.

Сепак, во врска со претходните победници на играта и износите на добивката, организаторите или Mizuho не нудат официјални записи на нивната веб-страница, mizuhobank.co.jp.

Што се однесува до играта на Бинго 5, немаше никакви значајни промени со текот на годините - изберете по еден број во осумте полиња на секоја игра и почекајте да се извлече. Додека играчите мораа да купуваат билети во физички продавници во минатото, на современите играчи им се дава флексибилност и практичност на онлајн игра.

Дали е легално да се игра Бинго 5?

Законитоста на Бинго 5 обично е вообичаена грижа меѓу коцкарите. Оваа загриженост често произлегува од фактот дека повеќето форми на коцкање се забранети во Јапонија многу години. Како резултат, спортско обложување и лотарии во суштина беа главните опции достапни за обложувачите во минатото.

Бинго 5 во својата основна форма е категоризирана како лотарија. Како таков, Бинго 5 целосно спаѓа во листата на законски дозволени форми на коцкање. Затоа, јапонските играчи не треба да имаат за што да се грижат кога ја играат оваа игра. Плус, фактот што е поврзан со финансиската групација Мизухо дополнително ја нагласува нејзината законитост.

Како да се игра Бинго 5

Играњето Бинго 5 треба да биде лесно, дури и за играчите кои прв патуваат. Сепак, играњето на играта понекогаш може да биде збунувачки. За да разберат како да ја играат оваа лотарија „лесна за играње“, играчите треба да знаат како функционира играта.

Бинго 5 вработува девет квадрати, осум со броеви и еден оставен бесплатно. Деветте квадрати се содржани во три реда и три колони, формирајќи поголем квадрат што ги опфаќа помалите нумерирани квадрати.

Централниот плоштад не е нумериран (БЕСПЛАТНО), додека другите квадрати содржат пет последователни броеви по редослед. Како таков, секој сопственик на онлајн лотарија сонува да избере броеви што формираат што е можно повеќе линии.

Бинго 5 Метод/ Правила

Од деветте квадрати, целта на играчот е да прави точни предвидувања, изразени во однос на линии. Играта има вкупно 8 линии, три вертикални, три хоризонтални и две дијагонали. Ако бројот на апликацијата на играчот се совпаѓа со извлекувањето на лотаријата, вклучувајќи ја и бесплатната кутија во центарот, тој ја добива Првата награда. Како што рече, еве преглед на некои можни сценарија за победа:

 • Осум линии се совпаѓаат за да се квалификуваат за првото наградно ниво (џекпот)
 • Шест линии се квалификуваат за Втората награда
 • Пет линии се совпаднаа за да се квалификуваат за третата награда
 • Четири линии се совпаѓаат со четвртата награда
 • Три линии усогласени хоризонтално се квалификуваат за петтата награда
 • Две линии се поклопија за да се квалификуваат за Шестото наградно ниво
 • Една линија се совпадна за да се квалификува за седмото наградно ниво

Кои се шансите да се освои Бинго 5?

Секој играч кој сака да игра Бинго 5 несомнено би бил заинтересиран за шансите за победа. Повеќето играчи се вовлечени на лотарии со импресивни шанси, но тоа на ниту еден начин не влијае на нивните шанси за победа. Освојувањето на Бинго 5 е првенствено прашање на среќа.

Играчите вработуваат различни стратегии да ја навалат вагата во нивна полза. Некои би можеле да ги изберат често избираните броеви, додека други да се одлучат за функцијата за брз избор (QP). Во секој случај, користењето на брз избор или рачно не ги менува веројатностите. Како што рече, еве ја веројатноста да освоите награди на лотаријата Бинго 5:

 • Прва награда (8 реда) – 1/390.625
 • Втора награда (6 реда) – 1/24.414
 • Трета награда (5 реда) – 1/8.138
 • Четврта награда (4 реда) – 1/2.035
 • Петта награда (3 реда) -1/313
 • Шеста награда (2 реда) – 1/59
 • Седма награда – (1 ред) 1/7

Додека веројатностите се суштински константни, паричната награда за соодветните нивоа често варира во зависност од бројот на победници. На пример, помалку победници можеа да видат дека износот на добивката е прилагоден нагоре, додека повеќе победници ја намалуваат добивката.

Опции за исплата ако освоите Бинго 5

Опциите за исплата достапни за секој обложувач што има билет за Бинго 5 вклучуваат:

 • Прва награда – 5.556.200 JPY
 • Втора награда – 300.000 JPY
 • Трета награда – 45.000 JPY
 • Четврта награда – 18.200 JPY
 • Петта награда – 2.500 JPY
 • Шеста награда – 700 JPY
 • Седма награда – 200 JPY

Во однос на исплатите, Бинго 5 се потпира на линиите, а не на погодените или избраните броеви. На пример, правилен избор во горниот лев, средно лев и долен десен агол не се квалификува за победа бидејќи овие избори не формираат линија.

Совети и трикови за играње бинго 5

Добивањето на лотарија Бинго 5 може да биде оддалечено, но тоа не значи дека играчите се сметаат за немоќни кога ја навалуваат вагата во нивна корист.

Лотариите несомнено не се имуни на совети за лотарија кои не функционираат. Па, бидејќи не постои познат начин како играчот може точно да ги предвиди бројките извлечени во неделното извлекување Бинго 5, играчите треба, барем, да останат реални кога ја следат главната награда.

Како што рече, еве неколку совети за играчите на онлајн лотарија кои би можеле да ги подобрат нивните шанси за победа:

 • Изберете броеви по случаен избор и избегнувајте да паднете на искушението да смислите „умна“ шема
 • Користете ја функцијата за брз избор додека го пополнувате вашиот онлајн лотарски билет преку Интернет
 • Често избирајте ги „ретко избраните“ броеви, не за да ги подобрите шансите, туку за да добиете целосна исплата

Што се однесува до употребата на трикови и добивањето „понапред од кривата“, сè уште нема познати трикови за играње Бинго 5 онлајн. Сепак, за разлика од најдобрите онлајн лотарии и игри со броеви, има случаи кога едноставното погодување со два броја ќе воспостави линија, што на крајот ги подобрува нивните шанси. И така, најпознатиот трик е да се игра често и одговорно.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Изабела Гарсија, љубезно позната како „Lucky Lotti“ во LottoRanker, го комбинира нејзиниот јужноамерикански талент со длабока експертиза во глобалните лотарии. Од плажите во Рио облеани со сонце, Изабела ги декодира сложеноста на лотариите, носејќи им на играчите најдобри совети и трикови.

Send email
More posts by Isabella Garcia