Најдобра EuroJackpot Лотарија во 2024

Ако барате возбудливо искуство на лотарија со огромни џекпот и возбудлива игра, тогаш лотаријата EuroJackpot е онаа за вас. Со милиони евра за грабнување секоја недела, оваа лотарија се здоби со огромна популарност низ Европа. Во овој сеопфатен водич, ќе ве водиме низ сè што треба да знаете за лотаријата Евроџекпот, од тоа како да играте до шансите за добивка и сè помеѓу нив.

Замислете ја возбудата да станете инстант милионер со усогласување на само неколку бројки. Со EuroJackpot Lottery, соништата можат да станат реалност. Без разлика дали сте искусен играч на лотарија или нов во играта, нашиот водич ќе ви ги обезбеди сите информации што ви се потребни за да ги максимизирате вашите шанси за голема добивка.

Најдобра EuroJackpot Лотарија во 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Што е Евроџекпот?

EuroJackpot е лотарија која им нуди на учесниците шанса да освојат значителни џекпот. Се игра во избрани европски земји, бара од играчите да изберат пет главни броеви од збир од 1 до 50, како и два евра броеви од група од 1 до 12. Победничките броеви се извлекуваат по случаен избор во Хелсинки, Финска, секој вторник и петок. Земјите-учеснички вклучуваат Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Германија, Унгарија, Исланд, Латвија, Литванија, Холандија, Шпанија, Шведска, Норвешка и Полска.

Минималниот џекпот во EuroJackpot е 10 милиони евра, а доколку не се добие, се префрла на следното извлекување, растејќи се додека не достигне максимум од 120 милиони евра. Доколку се достигне ограничувањето на џекпотот и не се добие, дополнителните средства кои вообичаено би го зголемиле џекпотот ќе бидат пренасочени во втората дивизија.

Историја на Евроџекпот

Еуроџекпот лотаријата првпат беше предложена во 2006 година, по значителните понуди за џекпот во тоа време, особено од лотаријата Еуромилионс. Договорот за лансирање на оваа мултинационална лотарија беше постигнат во 2011 година во Хелсинки.

По договорот, седум земји, Данска, Финска, Германија, Словенија, Италија и Холандија, учествуваа на првото извлекување на Евроџекпот на 23 март 2012 година. Набргу потоа, играч од Германија освои 19,5 милиони евра, што предизвика интерес за лотарија надвор од земјите-учеснички.

Брзо се приклучија и други земји, вклучувајќи ги Шпанија, Норвешка, Шведска, Хрватска, Литванија, Латвија, Исланд, Чешка и Унгарија. Прифаќањето на Евроџекпот во повеќето европски земји овозможи да обезбеди широка публика.

На 3 мај 2013 година, норвешкиот играч, Ингвар Боргерсон, го освои џекпотот. Ова беше прва од неколкуте историски победи распространети во текот на неколку месеци. Тоа донесе и нови случувања кои го сменија форматот на 10 октомври 2014 година.

Сепак, овој нов формат не ги одврати играчите да одат на големата победа. Добивките на лотариите на џекпот од 31,5 евра, 84,8 евра, 90 евра и 90 милиони евра беа забележани во октомври 2015 година, јули 2016 година, октомври 2016 година и јануари 2017 година. Износот од 90 милиони евра го освоија пет различни играчи од Германија (3 играчи) , Данска и Холандија.

Со текот на годините, се приклучија и други европски земји, а од декември 2020 година, бројот на земји изнесува 18.

Дали Евроџекпот е легален?

Денес има стотици лотарии, само што некои имаат тенденција да бидат прилично рестриктивни. Затоа, прашањето за законитоста на џекпот често се појавува кога ќе се спомене Евроџекпот. Иако Eurojackot е официјално достапен за играчите од 18-те земји учеснички, играта е достапна и на веб-страниците на лотаријата. Идеално, овие сајтови купуваат билети за играчи во одредена земја учесничка и ги служат вашите најдобри интереси.

Затоа, играчите од земји кои не се наведени се охрабруваат да се погрижат да ја играат оваа игра на лиценцирани и регулирани локации под реномирана јурисдикција. Сега кога територијалните ограничувања добро се грижат за онлајн-страниците под услов играч над 18 години, тој може да учествува на оваа лотарија.

Каде да купите билети за Евроџекпот?

EuroJackpot е популарна транснационална европска лотарија со големи џекпот и поволни шанси. Играчите од целиот свет се привлечени кон тоа, и за среќа, постојат неколку начини за купување билети.

1.Официјални трговци на лотарија: Во земјите-учеснички, можете да купите билети за EuroJackpot од овластени продавачи на лотарија, кои обично се наоѓаат во продавници, супермаркети или специјализирани киосци за лотарија. Овие физички билети се брз и директен начин за влез.

2.Официјални веб-страници на лотарија: Повеќето земји-учеснички имаат официјални веб-страници за лотарија каде што жителите можат да купат билети преку Интернет. Овој метод е удобен бидејќи ви овозможува да купувате билети од удобноста на вашиот дом.

3.Агенти за онлајн лотарија: Неколку онлајн услуги дејствуваат како агенти за лотарија, дозволувајќи им на луѓето од земјите кои не учествуваат да купат билети за EuroJackpot. Веб-страниците како theLotter и Lottoland се примери за такви платформи. Тие купуваат физички билети во име на клиентите или им дозволуваат на луѓето да се обложуваат на исходот.

4.Услуги за претплата: Некои онлајн платформи нудат услуги за претплата, дозволувајќи им на играчите да се претплатат на повеќе извлекувања. Ова осигурува дека нема да пропуштат ниту едно претстојно извлекување и обезбедува искуство без мака.

5.Синдикати на лотарија:Приклучување на синдикат за лотарија преку Интернет или офлајн е друга опција. Синдикатите купуваат повеќе тикети за нерешено, зголемувајќи ги шансите за победа. Добивките потоа се делат меѓу членовите на синдикатот.

Како да играте Евроџекпот

Играњето Евроџекпот е едноставно. За да учествувате, следете ги овие чекори:

 • Изберете ги вашите броеви: Изберете пет главни броеви од 1 до 50 и два Евра од 1 до 12. Можете или да изберете свои броеви или да ја користите опцијата за брз избор за случаен избор.
 • Одлучете се за деновите на извлекување: Извлекувањата на Евро Џекпот се одржуваат секој вторник и петок. Изберете кои денови за извлекување сакате да ги внесете.
 • Купете ги вашите билети: Можете да купите и билети за EuroJackpot онлајн преку овластени веб-локации или од продавници на мало во земјите учеснички. Погрижете се да го чувате вашиот билет безбедно како доказ за вашиот влез.
 • Проверете ги резултатите: Добитните броеви се извлекуваат во Хелсинки, Финска, а резултатите обично се достапни веднаш по извлекувањето. Проверете дали вашите броеви се совпаѓаат со добитната комбинација за да видите дали сте добиле награда.
 • Побарајте ги вашите добивки: Доколку сте добиле награда, задолжително следете го конкретното процедури за барање на вашите добивки во вашата земја. Секоја земја има свој краен рок за барање награди, затоа погрижете се да дејствувате во наведената временска рамка.

Важно е да се напомене дека иако шансите за освојување на џекпот се предизвикувачки, другите наградни категории нудат подобри шанси за победа. Значи, дури и ако не го постигнете џекпотот, сепак имате шанса да освоите награда.

Евроџекпот награди и исплати

EuroJackpot нуди голем број на наградни нивоа, давајќи им на играчите повеќе можности за победа. Џекпотот започнува од 10 милиони евра и може да се преврти до максимум 90 милиони евра. Ако ниту еден играч не одговара на сите седум броеви во одредено извлекување, износот на џекпот се префрла на следното извлекување, што доведува до уште поголеми награди. На шансите за победа џекпотот е околу 1 на 95 милиони, што го прави предизвик, но примамлива игра за играње.

Покрај џекпотот, има уште единаесет наградни категории, секоја со свој фиксен износ на наградата. Овие награди се движат од неколку евра за совпаѓање на два главни броеви и еден евро број до значителни суми за совпаѓање на пет главни броеви и еден евро број. Точните износи на наградите се разликуваат врз основа на вкупниот награден фонд и бројот на победници во секоја категорија. Важно е да се напомене дека наградите на EuroJackpot се ослободени од данок во повеќето земји-учеснички.

Кои се шансите да се добие Евроџекпот

Шансите да се добие кој било џекпот на лотарија се секогаш мали, а Евроџекпот не е исклучок. На пример, шансите за освојување на џекпот се 1:95,344,20. Она што го прави Еуроџекпот посебно е тоа што овој џекпот е дизајниран да има почести исплати од повеќето џекпот таму. Сепак, вкупните шанси за победа на Еуроџекопт се 1:35. Ова значи дека секој играч има 35 спрема 1 удар за освојување награда додека игра на оваа лотарија.

Список на шанси понудени од Евроџекпот:

 • 5 броеви + 2 евроброеви (џекпот - 1 во 95.344.200
 • 5 Броеви + 1 Евроброеви- 1 во 5.959.013
 • 5 Броеви -1 во 3.405.150
 • 4 Броеви + Евроброеви - 1 во 423.752
 • 4 Броеви + 1 Еуроброј - 1 во 26.485
 • 3 броеви + 2 евроброеви - 1 во 9.631
 • 4 Броеви - 1 во 15.134
 • 2 броеви + 2 евроброеви - 1 во 672
 • 3 топки + 1 евроброј - 1 во 602
 • 3 броеви - 1 од 344
 • 1 број +2 евроброеви - 1 во 128
 • 2 броеви + 1 евронумери - 1 во 42

Совети и трикови за играње Евроџекпот

Eurojackopt може да биде прилично збунувачки за играчите кои прв патуваат. Иако оваа лотарија за џекпот има големи шанси и играчите имаат мали шанси, има многу што може да направи играчот за да ги подобри своите шанси за победа. Еве неколку совети кои ќе им помогнат на играчите на Eurojackpot да играат попаметно:

 • Имајте мешавина од непарни и парни броеви. Ова е информирано од минатите набљудувања дека приближно 70% од победите на Евроџекпот имаат мешавина од непарни и парни броеви.
 • Избегнувајте секвенцијални броеви. Најчесто, победничките броеви не се последователни, туку обично се шират низ целиот спектар. На тој начин, играчите треба да изберат мешавина од високи (26-50) и ниски (1-25) броеви.
 • Внимавајте на последното извлекување. Победничките броеви често ќе имаат барем еден повторен број од последното извлекување. Овие бројки може да се појавуваат постојано, топли броеви и веројатно ќе му помогнат на играчот да победи.
 • Избегнувајте модели. Играчите треба да избегнуваат да прават шаблони. Ова се однесува на непарни или парни броеви или броеви што завршуваат со одредена цифра. Ретко победуваат множества или обрасци на броеви.
 • Купете повеќе билети. Иако одговорното играње е од клучно значење, на играчите им се советува да купат повеќе билети за игра преку Интернет за да ги подобрат своите шанси да добијат џекпот. Наместо да го трошите вашиот месечен буџет на повеќе извлекувања, купувањето повеќе тикети при едно извлекување ги подобрува шансите за добивка.
About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Евелин Томпсон, или „Lucky Evie“, како што е позната во LottoRanker, го комбинира нејзиниот британски аналитички начин на размислување со страста за бројки за да им ги донесе на читателите најдобрите стратегии за лотарија. Од шармантните улици на Лондон, таа ги пребарува податоците од лотаријата, осигурувајќи дека играчите имаат се што им е потребно за да донесат информирани одлуки.

Send email
More posts by Evelyn Thompson

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е Евроџекпот?

Еуроџекпот е транснационална европска лотарија лансирана во март 2012 година. Достапна е во повеќе европски земји и нуди минимум џекпот од 10 милиони евра, што може да се преврти до 90 милиони евра.

Кои земји учествуваат во Евроџекпот?

Земјите-учеснички вклучуваат Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Германија, Унгарија, Исланд, Италија, Латвија, Литванија, Холандија, Норвешка, Полска, Словачка, Словенија, Шпанија и Шведска.

Може ли да играм Евроџекпот ако не сум од една од земјите учеснички?

Да, можете да играте EuroJackpot онлајн преку различни лиценцирани агенти за лотарија. Овие агенти купуваат официјални билети во ваше име, овозможувајќи ви да учествувате во играта без оглед на вашата локација.

Дали добивките од EuroJackpot се оданочуваат?

Во повеќето земји-учеснички, добивките од EuroJackpot се ослободени од данок. Сепак, важно е да ги проверите специфичните даночни регулативи во вашата земја на живеење за да ги потврдите даночните импликации од добивањето награда на лотарија.

Може ли анонимно да побарам награда за EuroJackpot?

Правилата за анонимност варираат во зависност од земјата. Некои земји дозволуваат победниците да останат анонимни, додека други бараат јавно обелоденување на нивниот идентитет. Препорачливо е да се консултирате со правни професионалци или власти за лотарија во вашата земја за повеќе информации.

Кога се одржуваат извлекувањата на Евроџекпот?

Извлекувањето на Евроџекпот се одржува секој петок навечер.

Кои се шансите да се добие Евроџекпот?

Шансите за освојување на џекпотот на Евроџекпот се 1 спрема 95.344.200.

Дали има повеќе нивоа на награди во Евроџекпот?

Да, Еуроџекпот нуди 12 различни наградни нивоа, дозволувајќи им на играчите да освојуваат награди со совпаѓање на различни комбинации на главни броеви и евро-броеви.

Кој е минималниот и максималниот џекпот во Евроџекпот?

Минималниот џекпот во Евроџекпот е 10 милиони евра, а може да се преврти и да достигне до 90 милиони евра.

Како може некој да бара награда Евроџекпот?

Добитниците можат да бараат награди директно од овластениот продавач на мало каде што биле купени билетите или, за онлајн играчите, преку онлајн платформата каде што биле купени билетот, предмет на правилата и прописите на лотаријата.