Најдобра EuroMillones Лотарија во 2023

EuroMillions веќе некое време е околу сцената на коцкање преку Интернет. Ова лото се издвојува како една од најдобрите онлајн лотарии во светот во однос на понудените износи на џекпот и бројот на активни играчи. Шпанија е меѓу земјите во кои оваа транснационална лотарија е популарна.

Локално, ова лото го носи името EuroMillones. Лотаријата работи повеќе од една и пол деценија, преку која разви неспоредлив кредибилитет.

Најдобра EuroMillones Лотарија во 2023
Каде да купите билети за лотаријата EuroMillones?

Каде да купите билети за лотаријата EuroMillones?

Веб-страница на лотаријата EuroMillones

EuroMillones им овозможува на обложувачите да купуваат билети онлајн директно од официјалната веб-страница на лотаријата. EuroMillions беше една од првите лотарии кои понудија билети преку Интернет без да вклучуваат агенти за лотарија. Билетите се достапни за сите обложувачи во Шпанија, без разлика на нивната националност.

Сепак, обложувачите купување билети за лотарија преку Интернет мора да бидат физички присутни во земјата при купување. Тоа значи дека дури и туристите кои ја посетуваат Шпанија имаат право да играат. Тие, исто така, мора да бидат физички присутни во земјата за да ги откупат своите добивки од повеќе од 500 евра.

Една од главните придобивки од купувањето на EuroMillones лотарија билети е тоа што обложувачите не треба да се грижат за следење на извлекувањата за да проверат дали имаат добиено. Наместо тоа, сите нивни броеви се проверуваат автоматски и сите победници се известуваат за нивните победи.

Згора на тоа, обложувачите не мора да чекаат во редици за да добијат билети кај локалните продавачи. Тие, исто така, ги добиваат своите добивки до 500 евра директно на нивните сметки, избегнувајќи ги маките да ги откупат.

Локални продавачи

Локалните трговци на мало нудат уште една опција што треба да ја земете во предвид кога истражувате како да купите билети за EuroMillones. Трговците на мало се наоѓаат погодно низ цела Шпанија и сите други подобни земји. Играчите кои купуваат билети од локални продавачи на билети мора да одат во одредени канцеларии на лотаријата на EuroMillones за да ги откупат своите награди доколку победат, без оглед на добивката.

Агенти за билети за лотарија

Поединци кои не се во Шпанија или други подобни земји сè уште можат да играат на лотаријата EuroMillones и покрај ограничувањата. Тоа е можно преку агенти од трети страни. Таквите агенти обично се наоѓаат во подобни земји. Тие купуваат билети во име на нивните клиенти и ги избираат броевите наведени од нив.

Агентите исто така откупуваат награди во име на нивните клиенти и ги испраќаат парите директно до нив. Сепак, тие наплаќаат надомест за нивните услуги, што често вклучува процент од добивката за кој било добитен тикет.

Каде да купите билети за лотаријата EuroMillones?
Историја на лотаријата EuroMillones

Историја на лотаријата EuroMillones

EuroMillones лотаријата беше лансирана во февруари 2004 година од Loterias del Estado од Шпанија, Francaise des Jeux од Франција, и Камелот од Обединетото Кралство. Шпанија, Франција и жителите на ОК беа единствените на кои им беше дозволено да учествуваат во тоа време. Сепак, неколку други земји беа подобни подоцна истата година. Првото извлекување се одржа на 13 февруари 2004 година во Париз. Оттогаш ждрепките се одржуваат секоја недела.

Денес тие се одржуваат двапати неделно, во вторник и петок. На сите добитници на лотаријата EuroMillones им се исплатени паушални суми, за разлика од случајот многу други натпреварувачки лотарии.

Дали лотаријата EuroMillones е легална?

Лотаријата EuroMillones се работи легално во Шпанија. Давателот има важечка лиценца и ги исполнува сите законски услови за да обезбеди услуги за лотарија во земјата. Сепак, играта е ограничена на обложувачи на 18 години или постари.

Историја на лотаријата EuroMillones
Како да играте лотарија EuroMillones

Како да играте лотарија EuroMillones

Играњето на оваа лотарија е релативно лесно. Играчите треба да започнат со разбирање како да купат лотарија на EuroMillones преку Интернет и да ги изберат нивните среќни броеви за да имаат шанса да добијат. Вкупниот број број на случајни броеви потребно по билет е седум. Пет броеви се избрани од збир од 50, а останатите два се избрани од различна колекција од 12, познати како ѕвездени броеви.

Потоа се одржуваат извлекувања за да се одредат победничките броеви. Играчите мора да одговараат на сите седум броеви за да добијат џекпот. Сепак, EuroMillones има неколку други наградни нивоа кои им овозможуваат на обложувачите да победат со помалку точно предвидени бројки.

Автоматски избор

Обложувач кој купува билет за лотарија преку Интернет може да се определи за автоматско избирање броеви и нема потреба да учи многу за тоа како да игра EuroMillones онлајн. Оваа функција за автоматизација користи генератор на случаен број за автоматски да ги избира броевите. Оваа опција е корисна за обложувачите кои купуваат многу билети за нерешено или оние кои купуваат билети во последен момент.

Идна игра

Постои и опција за играње однапред до осум нерешени. Со други зборови, истиот тикет може да се користи за најмногу осум извлекувања за играчи кои играат EuroMillones онлајн, користејќи ги истите среќни броеви. Ако тикетот победи пред неговото последно погодно извлекување, се нуди заменлив билет за покривање на извлекувањата оставени во однапред играње.

Како да играте лотарија EuroMillones
Кои се шансите да се добие лотарија EuroMillones?

Кои се шансите да се добие лотарија EuroMillones?

Шансите за освојување на која било награда во лотаријата EuroMillones се разумно високи и изнесуваат 1 спрема 13. Нејзините поволни шанси многу придонесуваат за зацврстување на позицијата на лото меѓу најдобрите онлајн лотарии денес. Сепак, специфичните шанси за освојување специјални награди се помали и се влошуваат како што се зголемуваат наградните нивоа.

Специфични коефициенти за нивоа

Најниската награда бара избор од само два точни броја од збирот 50, кој има шанси 1 спрема 22. За 12-то ниво потребни се два броја и една ѕвезда, што дава шанси од 1 спрема 49. Предвидувањето на еден број и две ѕвезди победува наградата од 11-то ниво, со коефициент 1 спрема 188. Предвидувајќи три броја и три броја плус една ѕвезда правилно ги добива десеттото и 9-тото наградно ниво за коефициент од 1 од 314 и 1 од 706, соодветно.

Правилното предвидување на два броја и две ѕвезди ја добива наградата од 8-мо ниво и има шанси 1 во 985 година. обложувачи кои предвидуваат три броја плус две ѕвезди, четири броја плус една ѕвезда, четири броја плус две ѕвезди и пет броеви плус една ѕвезда, соодветно.

Шансите се 1 спрема 14.125, 1 спрема 31.075, 1 спрема 621.503, 1 спрема 3.107.515 и 1 спрема 6.991.908, соодветно. Добивањето на џекпот, за кое е потребно точно предвидување на сите седум броеви, има најниски коефициенти 1 спрема 19.838.160.

Кои се шансите да се добие лотарија EuroMillones?
Опции за исплата ако победите на лотаријата EuroMillones

Опции за исплата ако победите на лотаријата EuroMillones

Опциите за исплата зависат од освоената сума. Сите добивки од 500 евра или помалку се испраќаат директно на сметката што се користи за купување на добитниот тикет доколку е купен преку Интернет. За билети купени од локални продавачи, обложувачите мора да се вратат во продавниците каде што ги купиле нивните добитни билети за да ги побараат наградите.

Добивките над 500 евра може да се платат само од канцелариите на лотаријата на EuroMillones, при што добитниците треба да ги побараат лично.

Опции за исплата ако победите на лотаријата EuroMillones
Совети и трикови за играње на лотарија EuroMillones

Совети и трикови за играње на лотарија EuroMillones

Играчите можат да користат неколку совети и трикови за да ги зголемат своите шанси за добивка кога играат на лотаријата EuroMillones. Сепак, од суштинско значење е да се забележи дека ниту еден совет или шема не може да гарантира профитабилна победа. Така, играчите треба да играат одговорно и покрај подобрените шанси за победа.

Купување на повеќе билети

Еден од главните совети е дека обложувачите треба да купат многу билети за EuroMillones по извлекување, во рамките на буџетот, и да обезбедат дека избраните среќни броеви на секој билет се разликуваат од останатите. Купувањето повеќе билети за EuroMillones преку Интернет ги подобрува математичките шанси за победа, зголемувајќи ги вкупните шанси за победа за кој било награден ред.

Резолуција за ова е приклучување кон синдикат за лотарија. Сепак, тоа доаѓа со предупредувањето за споделување добивки меѓу членовите на синдикатот.

Време на Џекпот

Друг совет е да играте повеќе кога џекпотот е нареден до поголем износ. Со тоа се зголемува односот ризик-победа без никакви промени во коефициентот за победа. Со други зборови, играњето кога џекпотот е на својот врв значи поголема можна добивка за истиот ризик, бидејќи цените на билетите остануваат исти.

Следете ги извлекувањата на лотаријата

Играчите кои купуваат билети од локални продавачи треба секогаш да ги чуваат безбедни и повторно да ги проверат броевите за извлекување. Имаше бројни неподигнати победи поради тоа што обложувачите ги загубија билетите или не знаеја дека победиле.

Совети и трикови за играње на лотарија EuroMillones