Најдобра France Keno Лотарија во 2024

France Keno, со која управува приватната компанија La Francaise des Jeux Group (FDJ), е лотарија која им овозможува на играчите да избираат помеѓу 2 и 10 броеви од базен од 1 до 70. Играта се влече двапати дневно, седум денови во неделата, и има максимален џекпот од два милиони евра. Сепак, оваа игра можат да ја играат само играчи кои се жители на Франција или ја посетуваат земјата.

За да учествуваат, играчите треба да одлучат за износот на облогот што сакаат да го стават, а кој може да се движи од едно до десет евра. Тие исто така имаат можност да додадат мултипликатор или играта Џокер+ доколку сакаат. Играчите можат да купат билети од лиценцирани продавачи на FDJ, веб-страницата Francaise des Jeux или преку мобилната апликација.

Најдобра France Keno Лотарија во 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Што е француско кено?

France Keno е популарна лотарија во Франција, позната по својата флексибилност и редовни извлекувања. Работи во формат каде што играчите избираат броеви од одреден опсег, обично помеѓу 1 и 70 или 1 и 80. Во секое извлекување, одреден број на добитни броеви се избираат по случаен избор. Бројот на избрани броеви и бројот на добитни броеви може да се разликуваат, нудејќи различни начини за играње и победа.

Уникатниот аспект на Франс Кено се неговите чести извлекувања, кои често се одржуваат двапати дневно. Ова ги зголемува шансите играчите да учествуваат и да победат. Износите на наградата во Keno зависат од тоа колку броеви избира и одговара играчот, и од износот што ќе одлучи да се обложи. Колку повеќе бројки се совпаѓаат, толку е поголема наградата. Дополнително, играчите можат да изберат да ги множат своите добивки преку функцијата наречена опција „Мултипликатор“, која, доколку биде избрана, ја зголемува цената на тикетот, но може значително да ги зголеми паричните награди.

Франс Кено апелира до широк спектар на играчи поради неговите едноставни правила и флексибилноста што ја нуди во однос на износите на обложување и изборот на броеви. Достапно е на различни локации во Франција и онлајн, што го прави погодно за ентузијастите да играат редовно. Како и со сите форми на коцкање, играчите треба да играат одговорно, имајќи на ум дека шансите за освојување големи суми се релативно мали, а примарна цел треба да биде забавата наместо финансиската добивка.

Каде да купите билети за Keno (француски)?

За да купите билети за Keno во Франција, имате неколку опции:

  • Локалните овластени трговци на мало: Низ Франција, постојат бројни овластени малопродажни места, како што се продавници за тутун, киосци и некои супермаркети, каде што можете да купите билети за Keno. Овие локации често го прикажуваат официјалното лого на лотаријата, што го прави лесно да се идентификуваат.
  • Онлајн преку официјалната веб-страница на лотарија: Француската национална лотарија, која работи на Keno, нуди онлајн платформа каде што можете да купите билети. За да ја користите оваа услуга, обично треба да регистрирате сметка и можеби ќе треба да сте жител на Франција или во земјата за да пристапите на страницата и да купите.
  • Мобилни апликации: Некои официјални апликации за лотарија ви го дозволуваат тоа купете билети за Keno директно од вашиот паметен телефон или таблет. Овие апликации обично се достапни и за iOS и за уреди со Android и може да се преземат од соодветните продавници за апликации.
  • Автомати за лотарија билети: Во некои области, може да најдете автоматизирани автомати кои продаваат билети за Keno. Овие машини обично се наоѓаат во области со голем сообраќај како трговски центри или транспортни центри.

Кога купувате билети за Keno, без разлика дали се лично или онлајн, погрижете се да купувате од реномиран и овластен извор. За веродостојни информации и препораки за каде да ги купите вашите билети, можете да ги посетите платформите како LottoRanker. Исто така, важно е да се придржувате до локалните закони во врска со старосните ограничувања и прописите за коцкање. Ако не сте во Франција, проверете дали француското кено е достапно за меѓународни играчи преку услугите за онлајн лотарија, но секогаш проверувајте ја легитимноста и правниот статус на овие услуги во вашата јурисдикција.

Историјата на француското кено

Се вели дека кено, лотарии и бинго сите потекнуваат од Кина пред повеќе од 2000 години. Првата лотарија во Франција била дозволена од Френсис I во 1539 година во замена за годишен надомест. Лотариите се менуваа помеѓу легален и нелегален статус во следните векови. Лотаријата и игрите од типот на лотарија конечно беа легални во 1933 година во Франција и продолжуваат да се дозволени до денес.

Кено (ФР) првпат се играше во 1993 година и првично се играше само еднаш неделно во четврток. Две години подоцна, беше додадено уште едно извлекување кое требаше да се одржи во вторник, што го прави двонеделно извлекување. Следната година во 1996 година почна да се извлекува секој ден во неделата.

Во 2003 година, Keno Soir беше додаден за да се направат два нерешени на ден. Играта стана позната како Keno Lifetime Winner во 2013 година. Некои од оригиналните множители се укинати за да останат три; x2, x3 и x5. Играчите во Франција можат легално да играат Keno и други онлајн лотарии од 2009 година.

Дали кено (ФР) е легално?

Лотариите, вклучително и Keno, се легални и на и офлајн во Франција, а се лиценцирани и регулирани од француската влада. Играчите треба да имаат 18 години или повеќе за да играат, а ќе биде потребен доказ за возраста. Лотариите се легални во Франција од 1933 година, а онлајн коцкањето е легално од 2009 година поради Законот за игри на среќа (2010-476).

Сепак, само играчите во Франција можат да играат Кено (ФР), без разлика дали се француски државјани или посетители. Дополнително, само француските граѓани можат да играат онлајн бидејќи е нелегално за француските оператори да се регистрираат играчи од други земји, вклучително и ЕУ.

Како да се игра кено

Играчите одлучуваат колку броеви меѓу два и 10 сакаат да изберат од еден до 70 базен. Потоа треба да го изберат износот на облогот од едно, две, три, пет или 10 евра. Исто така, постои опција за избор на мултипликатор што ќе го удвои износот на облогот што треба да се плати (на пример, облог за едно евро + множител = две евра).

И покрај тоа што оригиналниот облог се удвојува со множителот, вистинските добивки може да се помножат со три или пет ако тие се избрани. Колку повеќе броеви се совпаѓаат и колку е поголем облогот, толку повеќе ќе биде износот на наградата.

Кога ќе се извлечат топчињата, ќе се изберат 20 топчиња, а потоа множителот, кој може да биде x2, x3 или x5. Играчите треба да се погрижат да ги купат своите билети најмалку еден час пред термините за извлекување, кои се 13 часот за попладне и 20 часот за вечерното извлекување. Играчите со физички билети треба да ги чуваат сметките на безбедно место бидејќи од нив ќе се бара да побараат каква било награда.

Џокер +

Во секундарна игра, Џокер+ може да се додаде на билетот за Keno за дополнително едно или две евра според избраниот облог. Играчите не ги избираат самите броеви, бидејќи тие автоматски се генерираат од Флеш системот кога играчите ја потврдуваат играта. За да победат, играчите треба да ги усогласат сите седум цифри по редоследот по кој се извлечени за да освојат 500.000 евра.

Распоред за извлекување на Франција Кено

Франс Кено нуди редовни извлекувања во текот на целата недела, обезбедувајќи им на играчите повеќе можности да си ја пробаат среќата. Точниот распоред за извлекување може да варира во зависност од платформата или провајдерот што ќе го изберете. Сепак, повеќето платформи нудат извлекувања на секои неколку минути, нудејќи брзо и возбудливо искуство со игри.

Со разбирање на распоредот за извлекување, можете да ја испланирате вашата игра и да се осигурате дека никогаш нема да пропуштите шанса да учествувате во возбудата на Франција Кено.

Шансите за победа на Франција кено

Француското кено е едно од најдобрите онлајн лотарии поради неговите поволни шанси. Максималниот џекпот за усогласување на 10/10 броеви со облог од 10 евра без множител е два милиони евра. Шансите да се случи ова се 1 спрема 2.147.181.

Шансите за победа се разликуваат во зависност од количината на броеви избрани од играчот и колку од нив се хитови. Добивките може да се зголемат со обложување поголеми облози и активирање на мултипликаторот.

Коефициентот за совпаѓање на 2/2 броеви е 1 спрема 13, додека коефициентот за совпаѓање на 4/4 броеви е 1 спрема 189. Правилно усогласувањето на броевите од 8/8 има коефициент 1 спрема 74.941, што ќе даде награда од 8.000 евра за Облог од 1 евро.

Опции за исплата ако освоите Keno

Сите награди треба да се подигнат во рок од два месеци од датумот на извлекување. Секоја награда над 2.000 евра ќе бара од играчот да приложи лични документи за да може да ја побара наградата. Ако играчите имаат среќа правилно да ги поклопат броевите 9/9 или 10/10, тие имаат можност да добијат паушал или ануитети доживотно.

Играчите кои играле во продавач на FDJ ќе треба да одат во платежниот центар La Francais des Jeux, а оние кои играле онлајн ќе добијат е-пошта со детали за следните чекори. На опции за исплата се разликуваат во зависност од методот на играње на играта.

Ако се игра со продавач на мало

Добивките од 300 евра или помалку може да се побараат од кој било продавач на FDJ, но за добивки над оваа сума играчот ќе бара да оди во платежен центар La Francaise des Jeux. Наградите од 300 до 30.000 евра може да се уплатат директно на жиро-сметката на играчот со банкарски трансфер на некои од ПОС-овите.

Ако се игра онлајн или преку мобилната апликација

Добивките од 2.000 евра или помалку автоматски ќе се кредитираат на сметката на играчот. За добивки над оваа сума ќе треба да се прикажат документи за лична идентификација пред да се префрлат директно на банкарската сметка на играчот.

Совети и трикови за играње кено Франција

Кено, како други игри на лотарија, е игра на среќа, но некои играчи можеби ќе сакаат да се обидат да развијат конкретни стратегии врз основа на статистиката на играта. На пример, голем дел (околу една третина до половина) од извлечените броеви се повторуваат од последниот натпревар или од натпреварот пред тоа.

Затоа, овие жешки бројки се разумни за играње, но можеби не ако се извлечени претходните три последователни пати. Тајмингот кога да се играат одредени броеви, исто така, може да биде профитабилна стратегија. Играчите можат да најдат статистика за Keno (FR) на веб-страницата на FDJ за да им помогнат да ги идентификуваат топлите и ладните броеви.

Стратегии за броеви

Некои играчи сакаат да се одлучат да играат ладни броеви, кои се броеви кои не се избираат многу често. Играњето на овие броеви би можело да биде поволно едноставно затоа што е задоцнето да се извлечат. Исто така, статистичка вистина е дека нема сите броеви да бидат парни или сите непарни, туку мешавина од двете.

Затоа, победите се поверојатни ако играчот избере рамнотежа на непарни и парни броеви. Истото важи и за мали или високи бројки. Ова значи дека играчите може да имаат поголема предност ако играат изедначена мешавина од ниски и високи броеви.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Изабела Гарсија, љубезно позната како „Lucky Lotti“ во LottoRanker, го комбинира нејзиниот јужноамерикански талент со длабока експертиза во глобалните лотарии. Од плажите во Рио облеани со сонце, Изабела ги декодира сложеноста на лотариите, носејќи им на играчите најдобри совети и трикови.

Send email
More posts by Isabella Garcia

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е француско кено?

Француското кено е популарна игра со лотарија достапна во Франција. Се одликува со флексибилна игра и чести извлекувања, обично двапати дневно. Играчите избираат броеви од зададениот опсег, обично помеѓу 1 и 70 или 1 и 80, а потоа ждрепката ги одредува победничките броеви. Привлечноста на играта лежи во нејзините едноставни правила и слободата што ја нуди во износите на обложување и изборот на броеви.

Каде можам да купам билети за француски кено?

Можете да купите билети за француски кено во локални овластени трговци на мало, како што се продавници за тутун и киосци во Франција, преку официјалната веб-страница на лотаријата, преку мобилни апликации за уреди со iOS и Android или на автомати за лотарија што се наоѓаат во трговски центри и други области со голема фреквенција. Секогаш внимавајте да купувате од реномирани извори.

Може ли да играм француски кено онлајн?

Да, можете да играте француски кено онлајн. Официјалната веб-страница на Француската национална лотарија нуди онлајн платформа за купување билети. Сепак, можеби ќе треба да бидете жител на Франција или во земјата за да пристапите на страницата и да купите билети.

Кои се шансите да се освои францускиот кено?

Шансите за победа во француско кино варираат врз основа на тоа колку броеви избирате и одговарате. На пример, шансите за совпаѓање на 2 од 2 избрани броеви се 1 спрема 13, додека шансите за совпаѓање 8 од 8 се 1 спрема 74.941. Играта е позната по своите поволни шанси во споредба со другите лотарии.

Дали има дополнителни игри во францускиот кено?

Да, има дополнителна игра наречена Џокер+ која може да се додаде на вашиот билет за Keno за дополнителен надомест. Во Џокер+, броевите се генерираат автоматски, а со усогласување на сите седум цифри во извлечениот редослед може да добиете до 500.000 евра.

Кој е максималниот џекпот во францускиот кено?

Максималниот џекпот во францускиот кено за усогласување на 10 од 10 броеви со облог од 10 евра (без множител) е два милиони евра. Износот може да варира врз основа на бројот на совпаднати броеви и износот на облогот.

Како функционира опцијата за мултипликатор во францускиот кено?

Опцијата за мултипликатор во францускиот кено им овозможува на играчите да ги зголемат своите потенцијални добивки. Кога е избрано, тој ја удвојува цената на тикетот, но може да ги помножи добивките за 2, 3 или 5 пати, во зависност од извлечениот множител.

Дали француското кено е легално?

Да, француското кено е легално. Тој е лиценциран и регулиран од француската влада. Играчите треба да имаат 18 или повеќе години за да играат, а онлајн коцкањето во Франција е легално од 2009 година.

Како да барам добивки од францускиот кено?

Добивките мора да се подигнат во рок од два месеци од датумот на извлекувањето. За суми над 2.000 евра потребни се лични документи. Наградите може да се бараат кај трговците на мало на FDJ за помали износи или во центрите за плаќање La Francaise des Jeux за поголеми добивки. Онлајн играчите ќе добиваат инструкции преку е-пошта.

Дали има некои стратегии за играње француски кено?

Додека Keno е игра на среќа, некои играчи ја разгледуваат статистиката на играта за да изберат „жешки“ или „ладни“ броеви. Неодамна се извлекуваат „жешки“ броеви, додека „ладните“ не. Балансирањето на вашиот избор помеѓу непарни и парни броеви, или ниски и високи броеви, исто така може да ги зголеми вашите шанси. Сепак, нема загарантирана стратегија за победа.