Најдобра Keno Лотарија во 2023

Франс Кено (10-20-70), управувано од приватната компанија La Francaise des Jeux Group (FDJ), се извлекува двапати дневно, седум дена во неделата, со максимален џекпот од два милиони евра. Сепак, оваа игра можат да ја играат само играчи кои живеат во земјата или ја посетуваат Франција.

Играчите избираат помеѓу два и 10 броеви од збир од еден до 70, одлучуваат за износот на облогот помеѓу едно и 10 евра и дали да изберат множител или да ја додадат играта Џокер+ доколку сакаат. Билетите може да се купат кај лиценцирани продавачи на FDJ, онлајн на веб-страницата Francaise des Jeux или на мобилната апликација.

Најдобра Keno Лотарија во 2023
Flag

No matches found, please try:

mk Country FlagCheckmark

1xBet

mk Country FlagCheckmark
Show less...Прикажи повеќе
Добијте го бонусот
 • Високо ролери казино
 • Се играше во многу земји
 • Најдобар избор на облози
Show less...
Прикажи повеќе
 • Високо ролери казино
 • Се играше во многу земји
 • Најдобар избор на облози

Кога станува збор за наоѓање пригоден начин за играње игри на лотарија онлајн, 1xBet е местото каде што треба да одите! 1xBet е добро воспоставен Лотарија што е основан уште во 2011 . Оттогаш, тој се здоби со позитивна репутација дека е доверлив и доверлив, нудејќи голем избор на игри, низа опции за плаќање и пријателски тим за услуги на клиентите. Ќе најдете сè што ви треба на оваа веб-локација за да уживате во одлично искуство со игри на лотарија преку Интернет.

  Кога станува збор за наоѓање пригоден начин за играње игри на лотарија онлајн, Lucky Bird Casino е местото каде што треба да одите! Lucky Bird Casino е добро воспоставен Лотарија што е основан уште во 2017 . Оттогаш, тој се здоби со позитивна репутација дека е доверлив и доверлив, нудејќи голем избор на игри, низа опции за плаќање и пријателски тим за услуги на клиентите. Ќе најдете сè што ви треба на оваа веб-локација за да уживате во одлично искуство со игри на лотарија преку Интернет.

  Каде да купите билети за Keno (француски)?

  Каде да купите билети за Keno (француски)?

  Како да купите билет за Keno

  Билетите може да ги купи секое лице во Франција од кој било од 31.000 POS на овластените трговци на FDJ. По комплетирањето на тикетот, трговецот на мало ќе го регистрира билетот и ќе даде потврда која треба да се чува безбедно бидејќи ќе биде потребна за да се побараат добивки.

  Како да купите билет за лотарија Кено преку Интернет

  Само француски играчи смеат да се регистрираат на веб-страницата на FDJ, fdj.fr, и да креираат сметка. Играчите исто така можат играјте преку мобилната апликација. Откако ќе ја преземат апликацијата и ќе се регистрираат, играчите ќе треба да кредитираат на својата сметка најмалку пет евра за да почнат да играат.

  Каде да купите билети за Keno (француски)?
  Историјата на француското кено

  Историјата на француското кено

  Се вели дека кено, лотарии и бинго сите потекнуваат од Кина пред повеќе од 2000 години. Првата лотарија во Франција била дозволена од Френсис I во 1539 година во замена за годишен надомест. Лотариите се менуваа помеѓу легален и нелегален статус во следните векови. Лотаријата и игрите од типот на лотарија конечно беа легални во 1933 година во Франција и продолжуваат да се дозволени до денес.

  Кено (ФР) првпат се играше во 1993 година и првично се играше само еднаш неделно во четврток. Две години подоцна, беше додадено уште едно извлекување кое требаше да се одржи во вторник, што го прави двонеделно извлекување. Следната година во 1996 година почна да се извлекува секој ден во неделата.

  Во 2003 година, Keno Soir беше додаден за да се направат два нерешени на ден. Играта стана позната како Keno Lifetime Winner во 2013 година. Некои од оригиналните множители се укинати за да останат три; x2, x3 и x5. Играчите во Франција можат легално да играат Keno и други онлајн лотарии од 2009 година.

  Историјата на француското кено
  Дали кено (ФР) е легално?

  Дали кено (ФР) е легално?

  Лотариите, вклучително и Keno, се легални и на и офлајн во Франција, а се лиценцирани и регулирани од француската влада. Играчите треба да имаат 18 години или повеќе за да играат, а ќе биде потребен доказ за возраста. Лотариите се легални во Франција од 1933 година, а онлајн коцкањето е легално од 2009 година поради Законот за игри на среќа (2010-476).

  Сепак, само играчите во Франција можат да играат Кено (ФР), без разлика дали се француски државјани или посетители. Дополнително, само француските граѓани можат да играат онлајн бидејќи е нелегално за француските оператори да се регистрираат играчи од други земји, вклучително и ЕУ.

  Дали кено (ФР) е легално?
  Како да се игра кено

  Како да се игра кено

  Играчите одлучуваат колку броеви меѓу два и 10 сакаат да изберат од еден до 70 базен. Потоа треба да го изберат износот на облогот од едно, две, три, пет или 10 евра. Исто така, постои опција за избор на мултипликатор што ќе го удвои износот на облогот што треба да се плати (на пример, облог за едно евро + множител = две евра).

  И покрај тоа што оригиналниот облог се удвојува со множителот, вистинските добивки може да се помножат со три или пет ако тие се избрани. Колку повеќе броеви се совпаѓаат и колку е поголем облогот, толку повеќе ќе биде износот на наградата.

  Кога ќе се извлечат топчињата, ќе се изберат 20 топчиња, а потоа множителот, кој може да биде x2, x3 или x5. Играчите треба да се погрижат да ги купат своите билети најмалку еден час пред термините за извлекување, кои се 13 часот за попладне и 20 часот за вечерното извлекување. Играчите со физички билети треба да ги чуваат сметките на безбедно место бидејќи од нив ќе се бара да побараат каква било награда.

  Џокер +

  Во секундарна игра, Џокер+ може да се додаде на билетот за Keno за дополнително едно или две евра според избраниот облог. Играчите не ги избираат самите броеви, бидејќи тие автоматски се генерираат од Флеш системот кога играчите ја потврдуваат играта. За да победат, играчите треба да ги усогласат сите седум цифри по редоследот по кој се извлечени за да освојат 500.000 евра.

  Како да се игра кено
  Кои се шансите да се освои Keno?

  Кои се шансите да се освои Keno?

  Француското кено е едно од најдобрите онлајн лотарии поради неговите поволни шанси. Максималниот џекпот за усогласување на 10/10 броеви со облог од 10 евра без множител е два милиони евра. Шансите да се случи ова се 1 спрема 2.147.181.

  Шансите за победа се разликуваат во зависност од количината на броеви избрани од играчот и колку од нив се хитови. Добивките може да се зголемат со обложување поголеми облози и активирање на мултипликаторот.

  Коефициентот за совпаѓање на 2/2 броеви е 1 спрема 13, додека коефициентот за совпаѓање на 4/4 броеви е 1 спрема 189. Правилно усогласувањето на броевите од 8/8 има коефициент 1 спрема 74.941, што ќе даде награда од 8.000 евра за Облог од 1 евро.

  Кои се шансите да се освои Keno?
  Опции за исплата ако освоите Keno

  Опции за исплата ако освоите Keno

  Сите награди треба да се подигнат во рок од два месеци од датумот на извлекување. Секоја награда над 2.000 евра ќе бара од играчот да приложи лични документи за да може да ја побара наградата. Ако играчите имаат среќа правилно да ги поклопат броевите 9/9 или 10/10, тие имаат можност да добијат паушал или ануитети доживотно.

  Играчите кои играле во продавач на FDJ ќе треба да одат во платежниот центар La Francais des Jeux, а оние кои играле онлајн ќе добијат е-пошта со детали за следните чекори. На опции за исплата се разликуваат во зависност од методот на играње на играта.

  Ако се игра со продавач на мало

  Добивките од 300 евра или помалку може да се побараат од кој било продавач на FDJ, но за добивки над оваа сума играчот ќе бара да оди во платежниот центар La Francaise des Jeux. Наградите од 300 до 30.000 евра може да се уплатат директно на жиро-сметката на играчот со банкарски трансфер на некои од ПОС-овите.

  Ако се игра онлајн или преку мобилната апликација

  Добивките од 2.000 евра или помалку автоматски ќе се кредитираат на сметката на играчот. За добивки над оваа сума ќе треба да се прикажат документи за лична идентификација пред да се префрлат директно на банкарската сметка на играчот.

  Опции за исплата ако освоите Keno
  Совети и трикови за играње кено Франција

  Совети и трикови за играње кено Франција

  Кено, како други игри на лотарија, е игра на среќа, но некои играчи можеби ќе сакаат да се обидат да развијат конкретни стратегии врз основа на статистиката на играта. На пример, голем дел (околу една третина до половина) од извлечените броеви се повторуваат од последниот натпревар или од натпреварот пред тоа.

  Затоа, овие жешки бројки се разумни за играње, но можеби не ако се извлечени претходните три последователни пати. Тајмингот кога да се играат одредени броеви, исто така, може да биде профитабилна стратегија. Играчите можат да најдат статистика за Keno (FR) на веб-страницата на FDJ за да им помогнат да ги идентификуваат топлите и ладните броеви.

  Стратегии за броеви

  Некои играчи сакаат да се одлучат да играат ладни броеви, кои се броеви кои не се избираат многу често. Играњето на овие броеви би можело да биде поволно едноставно затоа што е задоцнето да се извлечат. Исто така, статистичка вистина е дека нема сите броеви да бидат парни или сите непарни, туку мешавина од двете.

  Затоа, победите се поверојатни ако играчот избере рамнотежа на непарни и парни броеви. Истото важи и за мали или високи бројки. Ова значи дека играчите може да имаат поголема предност ако играат изедначена мешавина од ниски и високи броеви.

  Совети и трикови за играње кено Франција