Најдобра La Primitiva Лотарија во 2024

La Primitive, што значи „Примитивецот“, е веројатно најстарата лотарија во светот од далечната 1763 година. Таа е цврста омилена кај шпанските граѓани и играчи од целиот свет со своите двонеделни извлекувања. Има загарантиран џекпот од 3 милиони евра, што во реалноста се покажува дека е повисоко од ова поради неговите неограничени превртувања без капа на џекпотот.

Играчите треба да поклопат 6 броеви и бројот на топката Reintegro за да го освојат џекпотот, од кои највисокиот беше 107,7 милиони евра во 2015 година. Билет чини само 1 евро за шанса да победи на 7 нивоа на награди. Билетите се достапни за секој кој е на возраст од 18 и повеќе години. Секој што живее во Шпанија или е во посета, може да купи билети од продавниците за лотарија што се наоѓаат низ Шпанија. Алтернативно, билетите може да се купат онлајн од официјалната веб-страница на организаторите, Loterias y Apuestas del Estado.

Најдобра La Primitiva Лотарија во 2024
Каде да купите билети за Ла Примитива

Каде да купите билети за Ла Примитива

Играчите надвор од Шпанија можат лесно да купат билети за лотарија Ла Примитива преку веб-страница на трета страна. Овие веб-страници ќе купуваат билети за странски играчи користејќи ги нивните агенти лоцирани во Шпанија.

Каде да купите билети за Ла Примитива
Историја на Ла Примитива

Историја на Ла Примитива

Ла Примитива е официјален претставник лотарија во Шпанија што влече корени уште во осумнаесеттиот век. Тој беше воведен од шпанскиот крал Карлос III како средство за генерирање пари за јавни услуги кои инаку би биле финансирани со ставање повеќе даноци на жителите на Шпанија.

Првично беше познат како „Loteria por Numeros“ (Лотарија по броеви) и се одржа во 1763 година со 75% од продажбата на билети за наградите. Модерното име Ла Примитива настанало во 1812 година, но било укинато со кралски декрет 50 години подоцна во 1862 година.

Со зголемените барања за повеќе лотарии во дваесеттиот век, La Primitiva беше повторно лансирана во 1985 година од страна на Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, владиното тело кое се занимава со шпанските лотарии. Оригиналната игра не ја вклучуваше топката Reintegro која беше воведена во играта во 1991 година.

Ла Примитива постигна огромен успех и беше катализатор за основање на две дополнителни шпански лотарии, БоноЛото во 1988 година и Ел Гордо во 1993 година. Првично отворена само за шпански граѓани, сега секој може да игра Примитива онлајн.

Историја на Ла Примитива
Дали La Primitiva е легална?

Дали La Primitiva е легална?

Секој на возраст од 18 години или повеќе може да игра La Primitiva без разлика дали е лично или преку онлајн лотарија. Откако беше резервиран само за шпански граѓани, сега може да го играат туристите во Шпанија од шпанската регулатива за игри на среќа (Закон 13/2011). Бидејќи нема потреба од престој во Шпанија, играчите од целиот свет можат да играат со купување на лотарија онлајн од агент од трета страна.

Бидејќи овие агенти купуваат билети во име на нивните клиенти, легално е да го сторат тоа. Играчите треба да се осигураат дека веб-локациите со кои играат се соодветно лиценцирани за да се заштитат себеси и нивните лични податоци.

Дали La Primitiva е легална?
Како да се игра Ла Примитива

Како да се игра Ла Примитива

Играјте Primitiva онлајн за поголема удобност доколку физички сте во Шпанија. Овие играчи и играчи на други места ќе треба да знаат како да играат Примитива онлајн за да уживаат во гарантираниот џекпот од 3 милиони евра и 6-те други наградни нивоа. Ла Примитива се влече еднаш неделно во четврток и сабота во Мадрид во 20.30 часот по Гринич и чини 1 евро.

Играчите треба да изберат 6 броеви од збир од 49 и да изберат број помеѓу 0-9 за топката Reintegro. За време на извлекувањето, се избираат 6 броеви, а потоа 7-ми кој се нарекува комплементарна топка, а потоа бројот на топката Реинтегро се избира од посебен барабан.

За да го освојат џекпотот, играчите треба да ги усогласат првите 6 броеви проследени со бројот Reintegro. Доколку некој играч одговара само на бројот на Reintegro, тој ќе има право на враќање на цената на билетот што е награда од 7-то ниво. Играчите кои ќе одговараат на дополнителниот број со 5 од победничките броеви ќе ја добијат наградата од трето ниво.

Најмалиот број на добитни броеви што добиваат награда е 3 броја. Паричната награда на секое ниво не е фиксна и се одредува како различни проценти од парите собрани од продажбата на билетите.

Како да се игра Ла Примитива
Кои се шансите да се победи Ла Примитива?

Кои се шансите да се победи Ла Примитива?

Шансите да се добие џекпот (6 цифри+Реинтегро топка) на оваа онлајн лотарија се речиси 1 на 140 милиони. Ова значи дека е доста тешко да се добие џекпот, но сепак нуди подобри шанси отколку да речеме САД PowerBall. Со загарантиран џекпот од 3 милиони евра, овие Џекпот награди можеби се релативно мали, но со честите превртувања и без капа за џекпот, добивките може да станат многу високи.

Рекордот е поставен во 2015 година кога еден играч замина со 201,7 милиони евра откако џекпотот се преврте 56 пати. Сепак, играчите сè уште можат да освојат над 1 милион евра за усогласување на 6-те броеви со коефициент 1 на скоро 14 милиони.

Можеби најдобриот дел од играњето Примитива се поволните вкупни шанси за победа кои се приближно 1 на 8, вклучително и совпаѓање само со топката Reintegro, за да добиете поврат на билетот. Постојат 7 нивоа на награди кои нудат многу шанси да добиете награда. Освен што се совпаѓа само со топката Реинтегро, минималните броеви кои се совпаѓаат за да се добие награда е 3, со коефициент од околу 1 на 57.000.

Кои се шансите да се победи Ла Примитива?
Опции за исплата ако ја добиете играта

Опции за исплата ако ја добиете играта

Добивките до 40.000 евра се ослободени од данок, но добивките над оваа сума се наплатуваат со даночна стапка од 20%. Сепак, странските играчи чии земји имаат договор со Шпанија можеби ќе можат да добијат поврат на оваа сума. Добивките мора да се побараат во рок од 3 месеци од извлекувањето и се исплаќаат само како паушални суми.

Играчите кои ги купиле билетите од малопродажба на лотарија ќе можат да подигнат награди до вредност од 2.500 евра. Поголеми награди од ова може да се соберат од избрани банки во Шпанија или со посета на седиштето на Loterias y Apuestas del Estado. Онлајн играчите ќе имаат мали добивки депонирани на нивните кориснички сметки, а поголемите награди ќе бидат префрлени директно на банкарската сметка на играчот. Наградите за џекпот треба да се побараат лично од седиштето наведено погоре.

Опции за исплата ако ја добиете играта
Совети и трикови за играње Ла Примитива

Совети и трикови за играње Ла Примитива

Лотаријата по својата природа е игра на среќа, но проучувањето на претходните извлекувања генерира интересна статистика. Веројатно е мудро да не се избираат сите парни или сите непарни броеви бидејќи статистиката покажува дека мешавината од парни и непарни броеви е поверојатно да победи. Статистиката исто така покажува дека последователните броеви ретко се извлекуваат, па можеби треба да избегнувате да избирате последователни броеви за поголема шанса за победа.

Избор на броеви со исти последни цифри е исто така многу малку веројатно, подобро е да има разновидни завршетоци на цифри. Повеќето луѓе не се обложуваат исклучиво на високи бројки (32-49), па ако случајно беа извлечени, играчите со овие бројки ќе имаат поголеми шанси за победа.

Добитните комбинации на броеви обично се многу разновидни, па можеби изборот од целиот опсег со различни завршни цифри ќе биде корисен. Има и „среќни“ броеви (38, 39, 47, 3, 45) кои се извлечени повеќе од сите други броеви, па изборот на нив може да му даде предност на играчот.

Вистина е и дека некои бројки ретко се цртаат, па затоа е можно изоставувањето на овие бројки да биде корисно. Можеби најдобриот совет е да продолжите да играте за шанса да победите. „Треба да бидете во него за да го освоите“, како што велат.

Совети и трикови за играње Ла Примитива