Најдобра Lotto India Лотарија во 2023

Лото Индија е „новото дете на блок“ меѓу националните лотарии во Индија и на глобалниот фронт. Оваа лотарија е дизајнирана да се грижи за одредена клиентела, сите Индијци ширум светот, без оглед на локацијата, благодарение на онлајн платформата на Лото. Една од главните причини за растечката популарност на Лото Индија се нејзините атрактивни џекпот, обично почнувајќи од 400 милиони индиски рупии.

Како и најдобрите онлајн лотарии, има и три дополнителни наградни нивоа и бесплатни бонуси за обложување, со што се зголемуваат вкупните шанси за освојување награда.

Најдобра Lotto India Лотарија во 2023
Каде да купите билети за Лото Индија

Каде да купите билети за Лото Индија

Веб-страницата на Лото Индија

Билетите за Лото Индија може да се купат онлајн од официјалната веб-страница на лотаријата. Како таков, процесот би требало да биде бесплатен за обложувач кој истражува како да купи билет за Лото Индија. Потребни се само две минути за купување билети за Лото Индија преку Интернет. Сепак, обложувачите мора прво да се пријават за сметка на страницата пред да купат лото билети.

Процесот на пријавување вклучува обезбедување информации за контакт и потврдување на подобноста за лотарија. По успешното регистрирање, обложувачите можат да ги поврзат своите кредитни или дебитни картички со нивните креирани сметки, кои ќе ги користат за да платат за купените билети.

Секој онлајн билет за Лото Индија чини 40 индиски рупии. Билетите може да се купат преку компјутери, паметни телефони или таблети. Сепак, корисниците на паметни телефони можат преземете ја апликацијата Лото Индија и го користат за купување на нивните билети.

Каде да купите билети за Лото Индија
Синдикати на лотарија

Синдикати на лотарија

Онлајн лото синдикати претстави уште една алтернатива за купување билети за Лото Индија преку Интернет. Имено, членовите на синдикатот обично не треба да научат како да купат билет за лотарија на Лото Индија преку Интернет, имајќи предвид дека оваа задача е делегирана на „неколку избрани“

Придобивките од приклучувањето на синдикатот за лотарија за да играте Лото Индија вклучуваат подобрени шанси за добивка, благодарение на заедничките ризици и фактот што обложувачите не мора сами да поминуваат низ процесот на откупување на добивките. Тоа е во прилог на тоа што не мора да ги купувате нивните билети или да се грижите за среќните броеви што треба да ги изберете.

Играчите треба да имаат предвид дека може да платат повеќе по билет кога играат преку синдикат или да платат такса за придружување, во зависност од структурата на организацијата. Добивките обично се делат меѓу сите членови на синдикатот. Тоа значи помал износ на добивка по лице, дури и за џекпот.

Синдикати на лотарија
Историјата на Лото Индија

Историјата на Лото Индија

Како што споменавме порано, Лото Индија е една од најновите лотарии во Индија. Првото извлекување се случи во јуни 2019 година, две недели по неговото лансирање. Првично се започна со две нерешени средби неделно, што и понатаму е така. За време на неговото лансирање, Lotto India беше прогласена за првата лотарија во Индија која работи исклучиво онлајн.

Лотаријата, исто така, дојде во време кога имаше премногу несигурност и конфузија околу индиските лотарии, особено во однос на состојбата во која обложувачите можеа да играат. Затоа, им овозможи на обложувачите од сите држави да играат, што помогна да се поттикне нејзината популарност.

Историјата на Лото Индија
Дали е легално да се игра Лото Индија?

Дали е легално да се игра Лото Индија?

Лото Индија е целосно лиценцирана како што се бара со индиските закони. Тоа е исто така регулирано од страна на релевантните органи за да се осигура дека сите негови операции се легални. Тоа ги уверува обложувачите дека интегритетот на лотаријата секогаш ќе се одржува. Покрај тоа, ниту еден закон не им забранува на индиските обложувачници да играат Лото Индија.

Сепак, обложувачите мора да имаат 18 години или постари за да се квалификуваат за легално коцкање. Играчите од други земји исто така имаат право да играат на лотаријата, под услов законите во нивните јурисдикции да го дозволат тоа.

Дали е легално да се игра Лото Индија?
Како да се игра Лото Индија

Како да се игра Лото Индија

Играњето Лото Индија е релативно лесно, дури и за новите обложувачи. За почеток, обложувачите мора прво да регистрираат онлајн сметка во лотаријата и да се логираат на нивната сметка. Потоа можат да ја посетат страницата „Играј онлајн“ и да ги изберат своите среќни броеви.

За да играат Лото Индија, обложувачите мора да изберат седум среќни броеви. Шест од случајните броеви се избираат од броеви кои се движат од 1 до 50. Седмиот број, џокерот, е избран од 1 до 5. Играчите можат да ги изберат нивните претпочитани броеви или користете генератор на случаен број за да се направи процесот на селекција побрз и полесен. Како и кај најдобрите онлајн лотарии, играчите можат да поднесат онолку пријави колку што сакаат.

Следниот чекор е да се решите за бројот на извлекувања што треба да се внесат. Тоа може да биде едно извлекување или повеќекратно извлекување на одредени датуми до три месеци однапред. По процесот на избор на броеви, играчот може да ги додаде билетите во своите виртуелни колички и да продолжи да ги плаќа.

По успешното плаќање на онлајн билетот, до играчот се испраќа е-пошта која ги содржи сите детали за купените билети. Оттаму, играчите можат да ја користат проверката на панелот за да утврдат дали имаат некакви добивки до последните 90 дена.

Како да се игра Лото Индија
Кои се шансите да се добие Лото Индија?

Кои се шансите да се добие Лото Индија?

Шансите да се добие награда на Лото Индија се 1 спрема 3, што е доста привлечно. Овие шанси се подобри од повеќето натпреварувачки лотарии во Индија, вклучувајќи ги и оние кои нудат помали минимални износи на џекпот.

Атрактивните шанси за победа произлегуваат од бројните наградни нивоа на Лотото. Има 12 наградни нивоа, кои се движат од џекпот до ниво од 0,50 евра. Посебните шанси за секоја од наградните нивоа се нагласени подолу.

Шансите за освојување на наградниот ред

За првото наградно ниво, што е џекпот, обложувачите мора да одговараат на сите шест броеви и џокерот. Шансите да се направи тоа се 1 на 79.453.500. Наградата од второто ниво бара точно предвидување на сите шест главни броеви, со коефициент 1 спрема 19.863.375.

Згора на тоа, шансите за совпаѓање на пет главни броеви и џокерот за третонаградените се 1 спрема 300.960. Конечно, обложувачите мора да поклопат само пет главни броеви за да ја освојат наградата од четвртото ниво. Шансите за тоа се 1 спрема 75.240.

Наградите од петтото до десеттото ниво се доделуваат на обложувачите кои точно предвидуваат четири главни броеви плус џокерот, четири главни броеви, три главни броеви плус џокерот, три главни броеви итн.

Соодветните шанси за победа се 1 спрема 5.599, 1 спрема 1.399, 1 спрема 299, 1 спрема 74, 1 спрема 39 и 1 спрема 10. Шансите за освоена награда од 11-то ниво се 1 спрема 12 за усогласување на еден главен број и џокерот . Со совпаѓање само со џокерот, обложувачите ја добиваат наградата од 12-то ниво, која има шанси 1 спрема 11.

Кои се шансите да се добие Лото Индија?
Опции за исплата на индиското лото

Опции за исплата на индиското лото

Наградите што се доделуваат за секое наградно ниво варираат за различни извлекувања, при што само џекпотот има минимална поставена сума од 400 милиони индиски рупии.

Во најголем дел, играчите ги користат нивните банкарски сметки како примарна опција за исплата. Други прифатени начини на плаќање вклучуваат The прифатени начини на плаќање вклучуваат:

  • Абалон
  • Ојтлер
  • Mastercard,
  • Виза
  • Мултибанко,
  • Неосурф
  • Доверба
Опции за исплата на индиското лото
Совети и трикови за играње Лото Индија

Совети и трикови за играње Лото Индија

Купете многу билети

Првиот и најочигледен совет за играње Лото Индија е да купи неколку лотарија онлајн, под услов буџетот да дозволи. Математички, играњето повеќе пати ги зголемува шансите за победа. Сепак, поинаков начин на гледање на тоа е дека има нула шанси кога некој не игра Лото Индија онлајн.

Имајте буџет

Друг суштински совет е дека обложувачите треба да направат буџет што ќе ја означи максималната сума што можат да ја потрошат за играње лотарија во одреден период и колку често може да се потрошат парите.

Тоа ќе помогне да се спречат играчите да западнат во финансиски проблеми преку коцкање. Тоа е затоа што играњето Лото Индија може да биде толку забавно што губењето на трагата на финансиските податоци станува лесно.

Приклучи се на синдикат

Обложувачите може да размислат и да се приклучат на синдикати на лотарија или да формираат еден ако не можат да најдат соодветен и можат да најдат доволно членови за да се приклучат. Тоа ќе помогне да се зголеми веројатноста за победа, иако освоените суми ќе бидат поделени меѓу сите членови на синдикатот. Исто така, синдикатите им дозволуваат на играчите да играат на некои од најдобрите онлајн лотарии во други јурисдикции.

Побарувајте добивки на време

Лото Индија испраќа известувања до сите добитници по секое извлекување. Обложувачите треба често да проверуваат за известувања за да дознаат дали победиле. Во случај на победа, тие треба да ги бараат добивките што е можно поскоро, бидејќи времето за откуп може да истече. Тоа е особено случај за големи добивки кои имаат повеќе барања за побарување.

Совети и трикови за играње Лото Индија