Најдобра Melate Лотарија во 2024

Мелате е исклучително популарна лотарија која се игра во нејзиното родно Мексико и од други играчи ширум светот. Лотаријата има две извлекувања неделно, со неограничени превртувања и загарантирани минимални џекпот. Има девет наградни нивоа на кои на најниското ниво им се потребни два броја за да се совпадне со 1 во 10 шанси за победа. Исто така, постојат опции за додавање две бонус игри за да имате уште повеќе шанси за победа.

Мелате нема најголеми шанси за победа, но цените на билетите се евтини со тоа што еден билет чини 15 MXN, помалку од еден УСД, доколку се купи во Мексико.

Најдобра Melate Лотарија во 2024
Каде да купите билети за Мелате

Каде да купите билети за Мелате

Мелате билети може да се купат во Мексико или на која било онлајн лотарија каде што се достапни билети за оваа игра. Билетите за Melate може да се купат лично од преку 9.000 агенции на Pronostics низ Мексико, или нивната веб-страница, како и од други сајтови за онлајн лотарија.

Играчите треба да купат билети пред прекинот од еден час доколку купуваат во Мексико, што значи пред 20.15 часот Другите играчи надвор од Мексико, кои играат Мелате онлајн, ќе треба да се погрижат да дозволат неколку часа пред ова време да им дадат време на агентите физички да отидат и да ги купат билетите.

Лесно е да знаете како да купите билет за лотарија Melate преку Интернет. Едноставно изберете онлајн лотарија која нуди билети за Melate, регистрирајте сметка кај нив, финансирајте ја сметката, изберете шест броеви и потоа почекајте да го проверите извлекувањето.

Каде да купите билети за Мелате
Историја на Мелате

Историја на Мелате

Мексико има долга историја на игри од типот на лотарија. Првата национална лотарија во Мексико била основана од шпанскиот крал Карлос III кон крајот на XVIII век. Во тоа време се играше главно од високата класа на Мексико. Поради неговата популарност, беа основани многу повеќе лотарии и лотарии, бидејќи тоа беше добро средство за собирање приходи за државата. Лотариите исто така одиграа клучна улога во собирањето средства за Војната за независност што резултираше со ширење на популарноста на играта особено меѓу војниците.

Во 1920 година, претходно именуваната Национална лотарија на Мексико, беше променета во Loteria Nacional para la asistencia Publica, или Национална лотарија за јавна помош. Потоа, Мелате беше воведен од владиниот Проностикос во 1984 година. Првично, само на мексиканските граѓани им беше дозволено да ја играат оваа лотарија, но тоа се промени во 2008 година кога Проностикос ги стави лотариите достапни преку Интернет и други сајтови за онлајн лотарија почна да ја нуди играта.

Оригиналната игра Мелате имаше базен со топчиња од 39 броеви кои подоцна беа сменети на 56 броеви. На Мелате му беа додадени уште две игри, Реванча и Реванчита, во 1997 и 2010 година за да дадат повеќе можности за победа, сè уште користејќи ги истите броеви на Мелате.

Историја на Мелате
Дали Melate е легален?

Дали Melate е легален?

Мелате е целосно легален, но мексиканските граѓани треба да имаат најмалку 21 година за да играат на земја или онлајн. Ако играчите играат преку веб-локациите на агенти за лотарија, тие треба да ја проверат минималната возраст потребна за играње во земјата каде што се наоѓа веб-локацијата. Ако агентите од трета страна се соодветно лиценцирани, тогаш е легално за нив да продаваат лотарија бидејќи тие ги купуваат билетите во име на клиентот, наспроти продажбата на билетите што ги купиле.

Дали Melate е легален?
Како да се игра Melate

Како да се игра Melate

Мелате лотаријата се влече два пати неделно, во среда и недела во 21.15 часот во Мексико Сити со единечен билет кој чини 15 MXN, што е помалку од еден УСД. Извлечени се вкупно седум топки, шест нормални или природни топки и една дополнителна топка. Ако некој играч одговара на сите шест нормални броеви, тој го добил џекпотот.

Дополнителната топка се користи за одредување на некои од останатите осум нивоа на награди. Джакпотите се способни да достигнат доста високи суми бидејќи се дозволени превртувања, и нема капа на џекпотот што има минимална исплата од 30 милиони MXN.

Melate е многу лесна игра за играње исто како и многу други лотарии во светот. Играчите на Мелате треба само да изберат шест броеви од броевите 1-56. Избраните броеви може да бидат по сопствен избор на играчот или случајно генерирани од страната.

Исто така, постои можност да ги играте двете бонус игри Revancha и Revanchita, сè уште користејќи ги истите шест првично избрани броеви. За овие две игри, се извлекуваат повеќе топки и може да завршат со минимален џекпот од 20 милиони MXN за усогласување на сите шест броеви, како и повеќе нивоа на награди.

Како да се игра Melate
Кои се шансите да се освои Мелате?

Кои се шансите да се освои Мелате?

Поради релативно широкиот опсег на бројки, шансите да се добие џекпотот Melate се доста високи. Ова не се најлошите шанси во светот и се споредуваат доста добро со голем број меѓународни лотарии. Некои или овие лотарии нудат повисоки џекпот, но нивните цени на билетите се исто така повисоки. Убавината на лотаријата Мелате е во нејзините евтини билети и многуте различни нивоа на награди што ги нуди, како и гарантираниот минимален џекпот што може да се преврти неограничен број пати.

Овие девет нивоа нудат многу начини за освојување илјадници награди на секое извлекување. Шансите се намалуваат како што се намалуваат наградните нивоа додека не достигне една од десет шанси за совпаѓање на два броја. Вкупните шанси за победа се еден од петнаесет. Седмата топка, или дополнителната топка, дава можност да се победи на четири нивоа од наградното ниво.

Кои се шансите да се освои Мелате?
Опции за исплата ако ја добиете играта

Опции за исплата ако ја добиете играта

Добивките од лотарија во Мексико се оданочуваат со стапка од 7%, додека некои дополнителни даноци може да се платат за меѓународни играчи во нивните земји. Наградите треба да се подигнат во рок од 60 календарски дена од денот по победничката ждрепка. Сите награди се плаќаат како еднократни плаќања без опција за ануитети. Мексиканските играчи можат да побараат каква било награда од многуте агенции на Pronosticos или од нивното седиште во Мексико Сити, или директно на веб-страницата.

Онлајн играчите кои играат надвор од Мексико ќе ги добијат своите добивки директно на нивната сметка на страницата. Сепак, времето варира од локација до локација кај некои плаќања потребни се и до неколку дена за да се ослободи. Некои сајтови може да бараат од играчите да ја потврдат својата лична карта и домашната адреса, но штом ќе се направи тоа, нема да се бара повторно во иднина. Играчите, исто така, треба да ги читаат T и C на страницата бидејќи некои ќе наплатат провизија за големите награди.

Опции за исплата ако ја добиете играта
Совети и трикови за играње Melate

Совети и трикови за играње Melate

Иако сите лотарии генерираат случајни броеви, статистиката може да се користи за да се обиде да ја подобри шансата за победа на играчот. Статистиката од претходните игри покажува дека играчот треба да обезбеди рамнотежа на непарни и парни броеви бидејќи е малку веројатно дека сите победнички броеви ќе бидат непарни или парни.

Најверојатно ќе биде мешавина од 2/4, 4/2 или 3/3 бидејќи тие се случуваат во текот на 80% од времето. Победничките броеви, исто така, најверојатно ќе се појават во целиот опсег на броеви со поверојатно високи и ниски броеви во истите мешавини како погоре за непарните и парните броеви.

Исто така, може да испадне дека одредени распони на броеви (на пр. тинејџери, дваесетти, итн.) не биле извлечени во претходните победнички броеви, што значи дека ако играчот ги остави тие надвор од својата комбинација, може да има подобри шанси.

Друга стратегија е да ги соберете сите броеви што играчот ги избрал за игра и да се обидете да бидете сигурни дека тие се собираат помеѓу 131 и 211 бидејќи 70% од сите добивки на џекпот на Melate спаѓаат во овој опсег. Има и други стратегии, но на крајот на денот, лотаријата е сепак игра на среќа.

Совети и трикови за играње Melate