Најдобра New York Lotto Лотарија во 2023

Њу Јорк Лото онлајн е лотарија со седиште во САД, основана во 1967 година. Тоа беше трето поставување од овој вид во земјата по Њу Хемпшир и Порторико. Лотаријата е државен потфат конкретно од страна на Државната комисија за игри на Њујорк. Приходите заработени од оваа лотарија се насочуваат кон јавното образование. Седиштето на државната лотарија се наоѓа во Шенектади и е строго ограничено на играчи на возраст од најмалку 18 години.

За варијацијата Quick Draw која е форма на кено, минималната возраст е поставена на 21 година. Добивките од оваа лотарија подлежат на државни и федерални даноци

Најдобра New York Lotto Лотарија во 2023
Каде да купите билети за њујоршкото лото (6-топки, 7-топки)

Каде да купите билети за њујоршкото лото (6-топки, 7-топки)

За да се квалификувате за шанса на билетите за Њу Јорк Лото преку Интернет, треба да стекнете билет што автоматски ги става во извлекувањето. `Под услов играчот да е на потребната возраст, тие се квалификуваат за лото тикет. Билети за лотарија обично се набавуваат преку интернет преку одредени мобилни апликации. Алтернативно, може да се купи билет за лотарија кај препорачаните трговци на мало. Некои трговци на мало се со седиште во спојници за продажба на алкохол. Во такви места, купувачите на билети мора да имаат најмалку 21 година.

Неопходно е да се купат билети на препорачаните продажни места за да се избегнат фалсификати. Некои од најбараните онлајн продавачи на билети за Њујорк Лото ги вклучуваат Radfan INC, You Jia Grocery INC, Mahbub Deli и Market INC и среќните Lotto Gourmet Deli&Groc сите лоцирани во Бруклин.

Играчите во Њујорк се соочени со предизвикот да не можат да купат билети преку Интернет. За различни игри, билетите се достапни во одредени денови. На пример, билетите за Powerball се достапни во понеделник, среда и сабота, додека билетите за MegaMillions се продаваат само во вторник и петок.

Каде да купите билети за њујоршкото лото (6-топки, 7-топки)
Историја на њујоршкото лото

Историја на њујоршкото лото

Првиот забележителен развој во лотарискиот сектор во САД беше во 1966 година кога жителите на Њујорк гласаа за уставен амандман со кој се дозволува лото управувано од владата. Со 60% од гласачите „за“, формирана е комисија за лотарија во рамките на Одделот за даноци и финансии. Според законот, приходите од лотаријата требаше да го помогнат водењето на образованието.

Првиот слоган на оваа лотарија онлајн беше „Вашата шанса за живот да помогнете во образованието“. До денес, лотаријата ја постигна својата цел бидејќи успеа да собере повеќе од 34 милијарди долари, а сето тоа беше искористено за финансирање на образованието.

Патувањето на лотаријата не беше целосно мазно. Во еден момент во 1976 година, продажбата на билети беше прекината на околу девет месеци по скандалозната појава. За добитници беа избрани непродадените билети. Во друга прилика, владините службеници беа вклучени во влијанието на билетите за пошта во една пошта.

Неодамна во 2013 година, Њујорк Лото ги спои операциите со оние на Одборот за трки и обложување на државата Њујорк и ја формираше Комисијата за игри на државата Њујорк.

Историја на њујоршкото лото
Легалност на њујоршкото лото

Легалност на њујоршкото лото

Лотото во Њујорк, бидејќи е државна операција, се подразбира дека потфатот е легален. Доколку учесниците се полнолетни, тие можат слободно да учествуваат. Државните закони се користат за регулирање на лотото што помага во зголемувањето на приходите. Активностите кои се сметаат за нелегални и казниви вклучуваат продажба на билети на малолетници.

Легалност на њујоршкото лото
Како да играте њујоршко лото

Како да играте њујоршко лото

Како да се игра Њу Јорк Лото онлајн е прилично лесна задача за обложувачите, а остатокот е оставен на лотаријата да го спроведе извлекувањето. Од играчот се бара да ги избере своите претпочитани среќни броеви. Победничките броеви автоматски се избираат со помош на механичка топка. Додека се спроведуваат ждрепките, независните судии сакаат да го надгледуваат процесот.

Во секое извлекување, шест броеви се избираат од главниот базен и се избира бонус топка. Главниот сад со броеви се наоѓа помеѓу 1 и 59. Ако некој сака да учествува во извлекување, треба да се погрижи да купи билети 15 минути пред извлекувањето за да го надмине крајниот рок. За да добиете учество во нерешено, се дели со околу 1 долар. 1 долар му дава на играчот две различни линии на броеви.

Како да играте њујоршко лото
Кои се шансите да се освои њујоршкото лото (6-топка, 7-топка)?

Кои се шансите да се освои њујоршкото лото (6-топка, 7-топка)?

Оваа лотарија може да се пофали со голем број извлекувања кои играчите можат да ги добијат. Powerball и Megamillions се меѓу достапните извлекувања. Исто така, има игри како Cash4Life, Numbers, Win4, Take 5, Pick 10 и Quick Draw кои се достапни на оваа лотарија. Игрите и ждрепките привлекуваат различни шанси и исплати. Играчот има шанса 1 спрема 46,02 да освои една од петте награди понудени на оваа лотарија.

За џекпот, шансите за победа се помали и изнесуваат 1 спрема 45.057.474. Шансите за втора позиција која одговара на 5 броеви и a бонус се на 1 во 7.509.579. Третата позиција со пет соодветни броеви има коефициент 1 во 144.415. Усогласувањето на четири броеви исто така има награда и шансите на играчот со оваа опција се 1 во 2180. За да има шанса за која било награда овде, играчот треба да поклопи три броја и шансите се 1 спрема 96.

Кои се шансите да се освои њујоршкото лото (6-топка, 7-топка)?
Опции за исплата при освојување на њујоршкото лото

Опции за исплата при освојување на њујоршкото лото

Лотото во Њујорк е уште една форма на ждрепка во која може да се учествува. Извлекувањето добива минимално внимание поради лошите исплати. Овде, играчите треба да одберат шест броеви од базен од 59 броеви. Минималниот Џек пот во ова извлекување започнува од 2 милиони долари. Бројката може да се зголеми со текот на времето поради превртување. Превртувањето значи сценарија кога се изведуваат ждрепки и ниту еден играч не го освоил џекпотот.

Со секое реми без победа, бројката се зголемува за 300.000 долари. Ова онлајн лотарија нема граници. Тоа значи дека добивките може да одат на бесконечна бројка под услов ниту еден играч да не ги совпаднал шесте броеви. Три соодветни броеви се наградени со 1$ што е минимумот што може да се добие.

Извлекувањето се врши секоја среда и сабота во 20:15 часот по источно време. Паричните награди во износ до 600 УСД може да се подигнат и подигнат кај кој било продавач на лотарија под услов некој претходно да го извести. Секоја бројка над таа треба да се собере во центар за штети на Њу Јорк Лото.

Опции за исплата при освојување на њујоршкото лото
Совети и трикови за играње њујоршко лото

Совети и трикови за играње њујоршко лото

Гејмерите играат Њу Јорк Лото онлајн со победнички менталитет. Победите никогаш не се сигурни на Њу Јорк Лото онлајн. Онлајн лотаријата е игра на среќа, но сепак, може да се применат некои стратегии при бирање на броевите. Може да се користат научно комбинирани броеви кои се произведени од системите за лотарија. Други трикови што играчот може да ги примени за да се осигура дека ќе го извлече максимумот од њујоршкото лото (6-топка, 7-топка) вклучуваат:

Мешање на бројките

При бирање броеви, препорачливо е играчите да не избираат еднобројни групи како што се избирање само 20-ки или дури и едноцифрени броеви како 1 и 5. Ова е наменето да се осигура дека некој игра балансирана игра со што ќе ги зголеми шансите за победа на играчот. Миксот на броеви треба рамномерно да содржи високи и ниски броеви низ даденото поле за броеви.

Измешајте ги и парните и непарните броеви

Кога избирате комбинација од шест броеви, добар трик е да ги изберете и непарните и парните броеви подеднакво, да речеме три непарни и три парни броеви. Со такво ширење на бројките, играчот има поголеми шанси при ждрепката.

Совети и трикови за играње њујоршко лото