Најдобра OZ Lotto Лотарија во 2024

Лотариите и лото игрите се синоним за коцкарската индустрија. Лотариите се меѓу најстарите облици на коцкање во историјата на човештвото. Сепак, популарноста на лотариите неизмерно порасна само во 19 век, кога во повеќето градови се појавија мали лотариски продавници посветени на продажба на ливчиња за лотарија. Денес, лотариите брзо го заземаат задното седиште, а повеќето играчи се движат онлајн. Земјите како Австралија, на пример, воведоа национални лотарии како што е Оз Лотото, кое е веројатно една од најиграните и најнаградните онлајн лотарии денес.

Секој вторник, играчите на Оз Лото чекаат во исчекување дека точно предвиделе дека се извлекуваат седум топки од збир од 1 – 45. Играчите кои ги прават точните предвидувања добиваат од 2.000.000 до 100.000.000 долари, во зависност од големината на џекпотот во главната дивизија. Тие, исто така, можат да изберат повеќе броеви за победа во повеќе поделби на награди.

Најдобра OZ Lotto Лотарија во 2024
Како да купите билети за Оз Лото

Како да купите билети за Оз Лото

Купувањето билети за Оз Лото е брзо и лесно. Можете да купите билети преку Интернет или кај овластени трговци на мало. Ако изберете да играте онлајн, едноставно креирајте сметка со a реномирана веб-страница за лотарија, депонирајте средства и изберете ги вашите броеви. Може да поставите и повторлива претплата за да се осигурате дека никогаш нема да пропуштите ждрепка.

Ако го претпочитате традиционалниот метод, посетете овластен продавач на мало и пополнете лист со вашите избрани броеви. Трговецот на мало потоа ќе ви издаде билет што служи како доказ за вашето учество во извлекувањето. Не заборавајте да го чувате вашиот билет безбеден, бидејќи е потребно да ги побарате сите награди што може да ги освоите.

Како да купите билети за Оз Лото
Како функционира Оз Лото?

Како функционира Оз Лото?

Оз Лото е возбудлива лотарија која им дава шанса на играчите да освојат награди кои ќе го променат животот. Играта се игра со избирање седум броеви од збир од 45. За да го освојат џекпотот, играчите мора да одговараат на сите седум извлечени броеви. Но, не грижете се, има повеќе поделби на награди, па дури и ако не одговарате на сите бројки, сепак би можеле да бидете победник.

Извлекувањето се врши секој вторник навечер, а добитните броеви се избираат по случаен избор со помош на машина за лотарија. Покрај седумте главни броеви, се извлекуваат и два дополнителни броја. Овие дополнителни броеви се користат за одредување на победниците на пониските наградни дивизии.

Важно е да се забележи дека редоследот по кој се цртаат броевите не е важен. Сè додека ја имате правилната комбинација на броеви, вие сте во трка за награда. Значи, без разлика дали ги избирате вашите броеви врз основа на родендени, среќни броеви или случаен избор, шансите за победа остануваат исти.

Како функционира Оз Лото?
Правила и прописи за Оз Лото

Правила и прописи за Оз Лото

За да учествувате во Оз Лото, мора да имате најмалку 18 години. Играта е отворена за жителите на Австралија и може да се игра и онлајн и кај овластени трговци на мало. За да играте онлајн, едноставно креирајте сметка со акредитирана веб-локација за лотарија, депонирани средства, и изберете ги вашите броеви. Ако го претпочитате традиционалниот метод, можете да купите билети лично во овластените продажни места.

Кога ги избирате вашите броеви, имате можност да изберете свој или да ја користите функцијата QuickPick, која генерира случаен избор. Цената на една игра е 2,30 долари, а може да играте до 18 натпревари по билет. Колку повеќе игри играте, толку се поголеми шансите за победа.

Исто така, вреди да се напомене дека Оз Лото има капа од џекпот од 50 милиони долари. Ако џекпотот ја надмине оваа сума и нема победници од Дивизија 1, вишокот средства ќе се спуштат во следната наградна поделба. Ова осигурува дека секогаш има победници и ги одржува високо нивоата на возбуда.

Правила и прописи за Оз Лото
Шансите за победа Оз Лото

Шансите за победа Оз Лото

Секој играч на лото треба да внимава на шансите. Идеално, оваа игра го следи форматот 7/45 за џекпот од првата дивизија. За награди во пониските дивизии се земаат предвид две дополнителни топки. Наградните поделби обично се намалуваат за пониските дивизии. Сепак, шансите за победа драстично се зголемуваат за пониските дивизии.

Лотариите во Оз обично нудат онлајн лотарија Super Combo што им овозможува на играчите да ги зголемат шансите за добивка.

Севкупно, шансите за освојување на џекпотот Дивизија 1 се 1 спрема 45.379, 620. Ова несомнено изгледа како далечна шанса, но има повеќе онлајн лотарии таму со „полоши“ шанси. Дополнително, играчите на Оз уживаат релативно поголеми шанси за победа.

Играчите треба да ги разберат шансите за победа во секоја поделба на Оз лото:

 • Поделба 1 - 1 во 45.378.620
 • Дивизија 2 (натпревар 6 + I дополнителен број) - 1 во 3.241.401
 • Дивизија 3 (натпревар 6) - 1 во 180.078 - 1 во 180.078
 • Дивизија 4 (натпревар 5 + 1 дополнителен) - 1 во 29.602
 • Дивизија 5 (натпревар 5) - 1 спрема 3.430
 • Дивизија 6 (натпревар 4) 1 во 154
 • Дивизија 7 (натпревар 3 + 1 дополнителен) - 1 во 87
Шансите за победа Оз Лото
Опции за исплата кога играчот ќе победи на OZ Lotto

Опции за исплата кога играчот ќе победи на OZ Lotto

Како што споменавме претходно, Оз Лото нуди една од најдарежливите награди во Австралија. Високата дивизија обично има најголема исплата, иако со некои не толку пријателски шанси.

Со оглед на тоа што исплатата на Дивизија 1 ја надмина границата од 100 милиони долари пред неколку години, исто така вреди да се напомене дека исплатите во секоја дивизија не се фиксни. Како и да е, минималната исплата за победа на Дивизија прва изнесува 2 милиони долари.

Џекпот може да оди без да биде освоен за максимум 25 последователни извлекувања. Ако ниту еден играч не одговара на бројките до 26-тото извлекување, тогаш џекпотот од 2 милиони долари се додава во Дивизија 2 и се распределува рамномерно меѓу играчите во оваа категорија. Во основа, Ox Lotto работи на парен заеднички формат кој вклучува поделба на продажбата на пари на билети врз основа на процентите на табелата.

Опции за исплата кога играчот ќе победи на OZ Lotto
Историја на џекпот на Оз Лото и значајни победници

Историја на џекпот на Оз Лото и значајни победници

Лотото Оз беше воведено во февруари 1994 година, правејќи ја првата национална лото игра. И покрај тоа што е релативно ново, ОЗ Лото ужива во богатство од обреди, легенди и привлечност, високо ценети од австралиските лото играчи.

Првично, Оз Лото беше игра со 6 броеви, која бараше од играчите да предвидат шест од 45 можни избори. Сепак, десет години подоцна, во октомври 2005 година, лото го воведе седмиот број. Со овој нов развој, компанијата се ребрендираше, нагласувајќи ја седмата топка или број како на пр Оз 7 Лото и OZ лотото на Super 7.

Со текот на годините, популарноста на Оз Лото може да се припише на неговите големи џекпот и едноставни правила. Зборувајќи за големи џекпот, најголемата сума на џекпот во историјата на лотото на ОЗ изнесува 111.972.151,04 долари, освоена од четворица победници од Дивизија 1 во 2012 година.

Од 2013 година, во историјата на играта беа освоени близу 5,7 милијарди долари во парична награда. Оваа сума беше поделена меѓу над 120 милиони во текот на 19 години колку што постои играта. Не требаше долго, со 70 милиони вони во 2018 година, 150 милиони долари во 2019 година и 55 милиони долари во 2021 година.

Ако историјата на играта е нешто што може да се помине, Оз Лотото несомнено ќе остане лотарија преку Интернет во Австралија.

Историја на џекпот на Оз Лото и значајни победници
Совети и трикови за играње Оз Лото

Совети и трикови за играње Оз Лото

Искусните играчи на лото кои разбираат како да играат лотарија онлајн користат различни стратегии за да ги подобрат своите шанси за победа, ако не, за да ја направат играта пријатна. Еве неколку трикови кои најчесто ги користат лото играчите.

 • Приклучување на синдикат: А Синдикатот е група на играчи кои ги здружуваат своите пари заедно да игра многу записи. Оваа опција служи за да им помогне на играчите на лото да ги зголемат своите шанси за победа.
 • Користење на супер комбинации: Супер комбинации во суштина им дозволуваат на играчите да направат повеќе избор од стандардните записи од седум натпревари. Оваа опција исто така ги подобрува шансите на играчот за победа, но доаѓа и со дополнителна цена.
 • Искористување на жешките броеви: Некои играчи на лото вложуваат огромни напори за да ги анализираат претходните резултати за да се обидат да направат корекции. Иако исходите од лотото на ОЗ се случајни, одредени бројки (жешки броеви) имаат тенденција да се појавуваат повеќе при извлекување од останатите.
 • Повторувачки хитови на лотарија: Утврдено е дека најмалку еден број во претходното извлекување на лотаријата повторно се појавува при следното извлекување околу 50% од времето.
 • Имајќи позитивен став: Никој не игра лотарија од очај да добие готовина. Додека мислите се наполнети со енергија, играњето со позитивен став обично привлекува позитивен одговор. Сепак, играчите секогаш треба да се коцкаат одговорно, имајќи предвид дека исходите секогаш ќе бидат случајни.
Совети и трикови за играње Оз Лото

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е Оз Лото и како функционира?

Оз Лото е популарна австралиска лотарија каде играчите избираат седум броеви од збир од 45, со цел да се совпаднат со сите седум извлечени броеви за да го освојат џекпотот. Извлекувањата се одржуваат секој вторник навечер, а се извлекуваат и два дополнителни броја со кои се одредуваат победниците во пониските наградни дивизии.

Колку чини да се игра Оз Лото?

Играњето Оз Лото е прифатливо, а цената на една игра е 2,30 долари. Играчите имаат можност да играат до 18 натпревари по тикет, што ги зголемува шансите за победа.

Кои се шансите да се освои Оз Лото?

Шансите за освојување на џекпотот во Оз Лото се приближно 1 на 45.379.620. Сепак, постојат повеќе поделби на награди со поповолни шанси, што им овозможува на играчите да освојат други награди дури и ако не го постигнат џекпотот.

Може ли да изберам сопствени броеви во Оз Лото?

Да, играчите имаат можност да избираат свои броеви кога играат Оз Лото или да ја користат функцијата QuickPick за случаен избор.

Кои стратегии можам да ги користам за да ги зголемам шансите за освојување на Оз Лото?

Некои стратегии за да ги зголемите вашите шанси за победа вклучуваат играње со синдикат за здружување ресурси, користење систематски запис за играње повеќе комбинации и разгледување на најчесто извлекуваните броеви при изборот на вашите броеви.

Како можам да купам билети за Оз Лото?

Билетите за Оз Лото може да се купат онлајн преку акредитирани веб-локации за лотарија или кај овластени трговци на мало. Кога купувате преку Интернет, треба да креирате сметка, да депонирате средства и да ги изберете вашите броеви. Ако купувате лично, пополнувате ливче со вашите избрани броеви.

Што се случува ако џекпотот на Оз Лото надмине 50 милиони долари?

Ако џекпотот на Оз Лото надмине 50 милиони долари и нема победници од Дивизија 1, вишокот средства ќе се спуштат во следната наградна поделба, обезбедувајќи секогаш да има победници.

Што треба да направам ако освојам награда за Оз Лото?

Ако освоите награда за Оз Лото, погрижете се да го чувате вашиот билет безбеден, бидејќи тоа е потребно за да ја побарате вашата награда. Имате до шест години да ја побарате вашата награда, во зависност од државата или територијата каде што е купен билетот.

Дали добивките од Оз Лото се оданочуваат во Австралија?

Не, добивките од лотарија во Австралија, вклучувајќи ги и оние од Оз Лото, генерално се ослободени од данок.

Дали има алтернативи за играње Оз Лото во Австралија?

Да, има неколку други игри на лотарија достапни во Австралија, како што се Powerball, Saturday Lotto и Set for Life, секоја од нив нуди уникатни карактеристики и поделби за награди за играчите да ги истражуваат.