Најдобра Super Lotto Лотарија во 2023

Иако руските воени кампањи можеби ја гризат Украина во моментов (од 2022 година), љубовта на земјата за онлајн лотарии не опаѓа. Затоа Супер Лото, една од најпопуларните лотариски игри во земјата, сè уште оди силно. Со ждрепките што се одржуваат двапати неделно во сабота и среда, очигледно е дека оваа игра привлекува милиони Украинци и други државјани. Супер лото е организирано од Украинската национална лотарија (UNL), еден од единствените два државни оператори во земјата.

Оваа објава е преполна со сочни детали за оваа игра, вклучувајќи ја и нејзината историја, каде да се купат билети, како да се игра, шансите за победа и нејзиниот правен статус во земјата. Исто така, постојат совети и трикови кои ќе им помогнат на играчите во оваа игра.

Најдобра Super Lotto Лотарија во 2023
Каде да купите билети за Супер лото (Украина)

Каде да купите билети за Супер лото (Украина)

Она што вреди да се напомене е дека Украина им дава шанса на сите да играат без разлика на националноста. Не е важно од каде се игра; играта нуди неколку лесни и практични начини за купување билети. Играчите, особено од другите нации, можат да купат билети онлајн преку лото агенти базирани на интернет.

Сè што треба да направат играчите е да ги изберат своите броеви и да ја завршат наплатата. Веб-страницата ќе го направи останатото. За жителите има најмалку 5.200 продавачи на билети низ цела Украина. Влегувањето во која било од нив и купувањето билет треба да биде супер лесно.

Каде да купите билети за Супер лото (Украина)
Историја на украинското Супер лото

Историја на украинското Супер лото

Раните денови на Супер Лото може да се проследат до 2001 година, кога играта за прв пат беше претставена на љубителите на лото во Украина од страна на UNL, државен оператор за лотарија основан во 1997 година. Операторот подоцна ќе ја смени матрицата на играта (6/39) во сегашниот (6/52) во 2008 г.

На лаички јазик, тоа значи дека од ловците на џекпот сега се бара да одберат шест броеви од еден до 52. Џекпотот започнува од 3.000.000 UAH и расте додека не се добие џекпотот.

Најголемиот џекпот на Супер Лото падна во 2007 година и вредеше 15,2 милиони UAH (0,57 милиони американски долари). Потоа следуваат 14.128 UAH освоени во 2012 година.

Историја на украинското Супер лото
Дали е легално Супер лото (Украина)?

Дали е легално Супер лото (Украина)?

За оние кои се сомневаат, Супер лото е легално во Украина и е признато од државата. Прво, играта ја организира и води UNL, субјект на државата. Ентитетот беше намерно основан од владата на Украина за да управува со разни игри во име на државата.

Државата целосно го регулира UNL, и како таква, сите нејзини игри се легитимни. Освен Супер Лото, операторот организираше низа други игри, вклучувајќи ги Лото Максима, Кено, Втора среќа и Лото Тријка. Сите овие производи се признати како легални во Украина.

Освен тоа, UNL е еден од Светска асоцијација на лотаријачленови на (WLA). Здружението е глобален авторитет кој обезбедува сите оператори-членки да играат според неговите строги правила и етички принципи. Ова значи дека сите игри на UNL, вклучително и Супер Лото, се загарантирани да бидат бесплатни и фер.

Дали е легално Супер лото (Украина)?
Како да играте украинско супер лото

Како да играте украинско супер лото

Украинското Супер Лото има единечна матрица 6/52. Тоа значи дека секое извлекување вклучува шест добитни броеви од опсегот од 1 до 52. Значи, првото нешто што играчите треба да го направат кога ја играат играта е да изберат шест броеви од опсегот. Постојат два начина за избор на броеви.

Играчите можат да ја користат функцијата Брз избор во која му дозволуваат на системот случајно да ги избира броевите во нивно име. Друго е самите да избираат среќни броеви. Бидејќи исходот од секое извлекување е случаен, начинот на избирање на броевите не го одредува исходот.

Супер лото нуди шест наградни нивоа. Ова значи дека играчите не треба да одговараат на сите шест победнички броеви за да добијат награда. Колку е поголем сет на броеви што играчот одговара за одредено извлекување, толку е поголема наградата. За да се освои најниската награда, играчите треба да поклопат најмалку два броја од извлечените шест.

Оние кои одговараат на сите шест броеви избрани во ждрепката, одат дома со џекпотот на Супер лото, кој е највисокиот награден ред. Една возбудлива работа во играта е тоа што џекпотот не е ограничен, што значи дека нема максимално ограничување за тоа колку може да се освои. Џекпотот продолжува да расте по секое извлекување додека некој играч не победи.

Како да играте украинско супер лото
Кои се шансите да се добие Супер лото Украина?

Кои се шансите да се добие Супер лото Украина?

Супер лото Украина нуди пет различни нивоа за освојување на играчите секоја среда и сабота навечер. Познато е дека играта нуди некои од најатрактивните шанси во индустријата за лото, при што секое ниво нуди различни шанси.

Шансите да се добие џекпот (наградата од највисокото ниво), која бара од играчите да одговараат на сите шест извлечени броеви, се еден на 20.358.520. Шансите за второлигашна награда се еден спрема 73.763. Ова ниво бара играчите правилно да поклопат пет броеви од шесте.

За ловците од трета дивизија, шансите се еден спрема 1.311 за усогласување на четири од шесте извлечени броеви. За четвртото ниво, шансите за победа на играчот изнесуваат еден во 67. Овде, играчите мора да имаат многу 3 од победничките броеви. На петто ниво, играчите победуваат ако одговараат само на два броја од шесте. Ова ниво доаѓа со шансите еден на осум.

Од горенаведените шанси, може да се заклучи дека постигнувањето на џекпот на Супер лото е најтешката работа. Како и секоја друга игра, колку е поголема наградата, толку се помали шансите за победа. Значи, мудрите играчи можеби ќе сакаат двапати да размислат пред да се обидат да ја освојат највисоката награда. Но, тоа не значи дека големата победа е невозможна. Поента што вреди да се нагласи е дека резултатите на Супер Лото се случајни, а исто така и се резултатите од секоја онлајн лотарија.

Севкупни коефициенти

Имајќи ги предвид шансите на секое ниво, важно е да се знаат вкупните шанси за освојување на наградата Супер лото Украина. Играта нуди вкупни коефициенти 1 од 7. Иако овие можеби не се најдобрите шанси во светот на онлајн лотаријата, тие се одлични за национална лотарија.

Кои се шансите да се добие Супер лото Украина?
Опции за исплата за победниците на играта

Опции за исплата за победниците на играта

Украинското Супер Лото нуди паушално плаќање како единствена достапна опција. Секоја награда од 500 UAH и подолу може да се побара од кој било од 5.200 лиценцирани трговци на мало во округот. Наградите меѓу 500 и 25.000 UAH можат да ги подигнат своите пари од една од регионалните канцеларии на UNL, вклучувајќи ги канцелариите во Симферопол, Харков, Лавов, Донецк, Днепропетровск и Одеса.

Играчите кои ќе освојат награда над 25.000 UAH мора да го посетат седиштето на UNL за да ги добијат своите пари. За меѓународните играчи, тие треба да планираат посета на Украина за да ги соберат своите пари доколку освојат џекпот или некоја значителна сума.

Опции за исплата за победниците на играта
Совети и трикови за играње супер лото

Совети и трикови за играње супер лото

Игрите на лотарија се игри на среќа, а Украинското Супер лото не е исклучок. Сепак, најдобрите играчи на онлајн лотарија не купуваат само билети и оставаат сè на Лејди Лак. Да, не постои трик или бакшиш за да се гарантира победа, но постојат начини на кои играчите можат да го максимизираат искуството, па дури и да ги минимизираат загубите. Еве неколку од овие совети и трикови.

  • Купување повеќе билети: За да се зголемат шансите за добивка, препорачливо е играчите да купат повеќе од еден онлајн лоз, иако тоа доаѓа со повеќе трошење. Ако некој купи помалку билети, веројатноста за победа се намалува.
  • Купување онлајн лотарија од овластени продавачи на лотарија: Со многу измами со лотарија на интернет, играчите лесно можат да паднат на една. За да се избегне ова, играчите на Супер лото треба да купуваат билети само од овластени трговци на мало.
  • Одржување на забава: Супер лото е игра на среќа, што значи дека добивката не е загарантирана. Оттука, само неколку среќни играчи победуваат. За да се избегне разочарување, играчите треба да бидат мотивирани од забавната природа на играта, а не од паричните награди.
  • Насочени се пониски награди: Како објаснето во ова упатство, поголемите награди потешко се освојуваат од помалите. Со оглед на тоа што шансите за освојување на џекпот се еден спрема 20.358.520, попаметно е да се ловат награди од пониско ниво.
Совети и трикови за играње супер лото