Најдобра SuperLotto Лотарија во 2023

SuperLotto е популарна онлајн лотарија која се одржува во Калифорнија. Секоја недела има две извлекувања кои се одржуваат во среда и сабота навечер. Тие обично започнуваат нешто пред 20:00 часот попладне. Играчите треба да го купат својот билет пред 19:45 часот за да се квалификуваат. Ова е крајната точка за секое нерешено. Во последниве години, луѓето избраа да играат СуперЛото онлајн поради дополнителната погодност. Сепак, голем број обложувачи сè уште сакаат да ги добијат од трговците на мало со тули и малтери.

Џек потовите често започнуваат од 7 милиони долари. Оваа бројка се превртува додека некој на крајот не победи. Не е ставено капа за тоа колку може да порасне џекпотот. Во 2002 година достигна вкупно 193 милиони долари.

Најдобра SuperLotto Лотарија во 2023
Каде да се купат билети за SuperLotto

Каде да се купат билети за SuperLotto

Ако играчот сака да добие билет на старомоден начин, може да оди кај избраниот продавач на мало. Има најмалку 21.000 од нив низ целата територија Соединети Држави држава Калифорнија. Интернетот им овозможи на обложувачите да уживаат во оваа игра дури и без да ја напуштат куќата. Луѓето кои сакаат да знаат како да купат билет за лотарија на СуперЛото преку Интернет, со задоволство ќе прочитаат дека процесот е едноставен.

Постојат веб-локации кои нудат услуги каде што агентот ќе купи лотарија во име на клиентите. Тие се чуваат безбедно додека не започне ждрепката. Ако е победник, тогаш страницата ќе го извести играчот наскоро потоа. За жал, во минатото имаше извештаи за веб-страници за измама. Поради ова, коцкарот треба да се увери дека услугата што ја избираат е легитимна.

Каде да се купат билети за SuperLotto
Историја на СуперЛото

Историја на СуперЛото

Државната лотарија на Калифорнија првпат беше основана во 1984 година. На неа и претходеше промена во законодавството. Гласачите добија шанса да одлучат дали сакаат да се создаде нова лотарија. Кога предлогот 37 помина, тоа му овозможи на CSL да продолжи напред. Почнаа да се развиваат голем број варијации на стандардната игра. Ова го вклучи СуперЛото во 1986 година. Беше дизајнирано да има сличен формат како Mega Millions.

Оние кои се задолжени за спроведување на Калифорнија со седиште лотарија игри имаат историја да го прават тоа многу брзо. Ова е затоа што Законот за лотарија наложува многу тесни временски рокови за завршување на таквите проекти. Како резултат на тоа, со текот на годините, новите игри за лотарија преку Интернет, како што е СуперЛото, се префрлија од фази на планирање во оперативен статус за кратко време.

Историја на СуперЛото
Дали SuperLotto е легално?

Дали SuperLotto е легално?

Пред да купите билети за СуперЛото преку Интернет, важно е играчот да се осигура дека тие се законски подобни. Тие треба да бидат на возраст од 18 или повеќе години. Понатаму, коцкарите треба да обезбедат доказ за нивниот идентитет. Многу други лотарии во Соединетите Држави дозволуваат анонимност. Ова не е случај за оние со седиште во Калифорнија. Како резултат на тоа, на лицата кои не ги исполнуваат условите им е потешко да купат билет.

Луѓето во лотариската заедница секогаш ја проверуваат легитимноста на игрите што ги играат. СуперЛото се смета за безбедно и доверливо. Со него раководи Државната лотарија на Калифорнија, додека исто така е член на Здружението на повеќедржавни лотарии. Врховниот суд на Калифорнија во минатото донесе закони со цел СуперЛото да се одржи колку што е можно пофер. Поради ова, играчите можат да го сметаат за многу доверлив облик на коцкање.

Дали SuperLotto е легално?
Како да играте SuperLotto

Како да играте SuperLotto

Во секое извлекување има бројки од 1 до 47. Играчот мора да избере пет од нив, како и МЕГА број. Оваа се движи од 1 до 27. Лесно е да се научи како да се игра SuperLotto онлајн. Постојат опции и за избор на одредени броеви или за влегување во среќен пад наместо тоа.

Чини 1 долар по игра, со опција да се направи тоа максимум пет можни пати на еден лист за репродукција. Некои луѓе сакаат да ја користат функцијата Advance Play. Автоматски ги внесува во последователни идни извлекувања. Ова може да се направи вкупно 20 пати.

Откако обложувачот ќе ја изврши својата уплата, ќе добие билет за СуперЛото. Тие треба да се погрижат за ова бидејќи тоа ќе послужи како потврда во случај на победа. Џек потовите се постигнуваат ако се поклопат сите пет главни броеви и МЕГА-бројот. Има и осум пониски наградни нивоа.

На пример, еден од нив се добива едноставно со совпаѓање на МЕГА-бројот. Неодамна воведен е кодот SuperLotto 2nd Chance. Тоа ги прави играчите подобни за дополнително извлекување кое нуди џекпот од 15.000 долари на пет среќни добитници.

Како да играте SuperLotto
Шансите за победа на Суперлото

Шансите за победа на Суперлото

Со 9 можни шанси за победа, можеби е примамливо да се купи билет за СуперЛото. Сепак, колку е поголема наградата, толку се помали шансите за победа. Кога станува збор за главниот џекпот, шансите се околу 1 на 42 милиони. Ако обложувачите гледаат на лотаријата на овој начин, тогаш можеби ќе имаат втори размислувања за учество. Има 1 од 1.500.000 шанси да се совпаднат сите главни броеви, но не и МЕГА-бројот.

Оттука, шансите се подобри со помалите наградни нивоа. Всушност, совпаѓањето на МЕГА-бројот без ниту еден од главните броеви е 1 спрема 49. Овие коефициенти се генерално подобри од лотаријата Powerball и Мега милиони. Понатаму, со секое нерешено нерешено, повеќе пари се додаваат во тенџерето. Може да се акумулираат милиони долари без да се засегнат шансите за победа.

Шансите за победа на Суперлото
Опции за исплата

Опции за исплата

Откако ќе се заврши извлекувањето, има рок од 180 дена за да се поднесе барање за добитен тикет. Ако наградата е под 600 долари, лицето може да оди кај нивниот локален продавач на мало и да добие исплата во готово. Алтернативно, тие можат да испратат формулар за барање заедно со нивниот билет до седиштето на лотаријата во Сакраменто. Ова е исто така опција за победи од повеќе од 600 долари.

Џекпот наградите се исплаќаат на 30 рати годишно. Тоа е познато како ануитет. Иако ова е стандардната опција за исплата, лицето може наместо тоа да бара алтернатива за готовинска вредност. Тие ќе имаат рок од 60 дена по одобрувањето на барањето да поднесат такво барање. Сепак, на крајот ќе биде помал од рекламираниот џекпот. Ова се должи на фактот дека вредностите на главната награда на SuperLotto се засноваат на ануитети инвестирани со текот на времето.

Опции за исплата
Совети и трикови кога играте SuperLotto

Совети и трикови кога играте SuperLotto

Кога избирање на броеви за лотарија онлајн некои играчи сакаат да комбинираат коефициенти и парови. Два парови и три коефициенти се вообичаени со оваа тактика. Постои важна причина за тоа. Има многу мали шанси нерешено да заврши со сите коефициенти за парови. Во меѓувреме, 2 парови/3 коефициенти или 2 коефициенти/3 парови може да биде соодветна комбинација во 65% од игрите на SuperLotto.

Играјте СуперЛото онлајн за да победите со тоа што ќе се осигурате дека броевите на билетите се собираат помеѓу 89 и 151. Кога ќе се анализираат минатите извлекувања, станува јасно дека бројките во овие збирови се појавуваат во огромното мнозинство на победи. Редовните играчи на лотарија сакаат да избираат и високи и ниски броеви.

Вообичаено е да се изберат годишнини и родендени. Проблемот е што ова ќе го ограничи највисокиот можен број на само 31. Затоа, оваа опција можеби нема да биде толку среќна како што изгледа. Одредени бројки често се избираат од голем број луѓе. Тие вклучуваат 7, 13 и 23. Избегнувањето на нив ќе помогне да се минимизираат шансите да мора да го поделите џекпотот со некој друг.

Совети и трикови кога играте SuperLotto