Најдобра Totoloto Лотарија во 2024

Тотолото е, несомнено, меѓу најпопуларните лотарии во Португалија. Своите извлекувања ги одржува секоја сабота и недела, што значи дека обложувачите имаат шанса да го освојат џекпотот двапати неделно. Минималниот износ на џекпот е 1 милион евра. Сепак, нема ограничување за тоа колку џекпот може да порасне со превртување. Постојат три главни методи за купување билети за Тотолото, кои се релативно едноставни.

Најсоодветниот избор зависи од локацијата на обложувачот, бројот на купени билети и удобноста, меѓу другите фактори. Прочитајте за опциите за купување билети што ги искористија обложувачите на Толотото. Оваа опција се однесува на обложувачите кои живеат во Португалија. Тие можат да ги купат билетите од кој било локален продавач на билети лоцирани низ целата земја. Тоа е особено одлична опција за поединци кои претпочитаат да играат офлајн.

Најдобра Totoloto Лотарија во 2024
Каде да се купат онлајн билети за лотарија Тотолото

Каде да се купат онлајн билети за лотарија Тотолото

Играњето офлајн значи дека обложувачите не треба да се грижат за користење на соодветни начини на плаќање преку Интернет или да станете жртва на интернет измами. Наместо тоа, тие можат да платат во готово или кој било друг удобен метод.

Другата алтернатива за купување билети за Тотолото, која е доста популарна, е преку проверени онлајн продавачи на лотарија. Кога станува збор за тоа како да купите билет за лотарија на Тотолото преку Интернет, процесот е едноставен како плаќање на билет и избирање среќни броеви.

Дополнително, обложувачите кои купуваат повеќе билети за кое било дадено извлекување можат да вработат генератор на случаен број за да ги изберат среќните броеви, што ќе го направи процесот побрз и полесен. Единствената лоша страна е што обложувачите може да имаат дополнителни трошоци како што се такси за олеснување и трошоци за трансакција.

Каде да се купат онлајн билети за лотарија Тотолото
Тотолото Лотарија Синдикати

Тотолото Лотарија Синдикати

Конечниот метод за купување билет е преку синдикат за лотарија. Синдикатите на лотаријата се организации кои купуваат лотарии во име на неколку обложувачи како еден ентитет, со што се зголемуваат шансите групата да добие. Секоја освоена сума се дели на сите членови на синдикатот. Опцијата е типично лесна бидејќи организацијата се грижи за процесот на купување билети во име на сите членови. Единствениот недостаток е тоа што обложувачите треба да ги поделат своите добивки.

Тотолото Лотарија Синдикати
Историја на Тотолото

Историја на Тотолото

Тотолото е основан во март 1985 година и оттогаш е во функција. Првото извлекување се одржа на 30 март 1985 година и имаше повеќе од 11 милиони облози со околу два милиони продадени билети. На првото извлекување двајца добитници го постигнаа џекпотот, што помогна да се популаризира лотаријата.

Тотолото претрпе некои промени низ времето, со цел да се подобри лотаријата. Една од најзначајните промени се случи во 2011 година. Лотаријата се промени од едноставен систем со шест броеви во систем со пет броеви плус систем на среќни броеви.

Најголемата награда Тотолото, приближно 19 милиони евра, беше доделена во 2015 година. Во текот на последната деценија, беа освоени повеќе од 90 први награди.

Историја на Тотолото
Дали Тотолото е легален?

Дали Тотолото е легален?

Тотолото е легална лотарија со лиценци за работа од неколку регулаторни органи. На Орган за игри на среќа на Малта ја издал примарна лиценца под број на лиценца MGA/CRP/402/2017 на 1 август 2018 година. Регулаторните органи и другите агенции постојано ја следат лотаријата за да обезбедат таа да остане фер и транспарентна.

Дали Тотолото е легален?
Како да се игра Тотолото

Како да се игра Тотолото

Една од причините зошто Тотолото е неверојатно популарен е неговата лесна за играње. Играчите не треба да поминуваат низ долги упатства за да научат како да играат Totoloto онлајн. Основната игра вклучува купување билет и избирање на пет случајни броеви од опсег од 1 до 49. На играчите им е дозволено да одберат дополнителен број наречен „среќен број“ од сетот од 1 до 13. Секоја игра чини само 0,90 евра. што помага лотаријата да стане попопуларна поради тоа колку се достапни билетите.

Друга опција за играње на Тотолото онлајн се „повеќе облози“. Опцијата им овозможува на обложувачите да изберат помеѓу шест и единаесет главни броеви наместо пет. Потоа, сите комбинации од пет броеви од избраниот сет влегуваат во ждрепката, давајќи им на обложувачите повеќе шанси за победа, но со повисоки трошоци.

Резултати

Откако ќе ги купат билетите на Тотолото и ќе ги одберат соодветните среќни броеви, играчите мора да ги чекаат соодветните извлекувања за да утврдат дали нивните лотариски броеви добиле во извлекувањето. Резултатите обично се објавуваат во реално време на ТВ и онлајн платформи во денешно време.

Обложувачите може да добиваат и известувања со линкови до лотаријата за која се заинтересирани. Каналите преку кои обложувачите ги купиле билетите се други одлични алтернативи за добивање на резултатите, иако ретко се користат. Сепак, резултатите се обично слични без оглед на каналот преку кој се прима.

Како да се игра Тотолото
Кои се шансите да се освои Тотолото?

Кои се шансите да се освои Тотолото?

Како што споменавме порано, една од главните причини зошто Тотолото ужива огромна популарност се неговите атрактивни шанси. Играчите треба да поклопат само пет броеви и еден среќен број за да ја добијат наградата за џекпот. Исто така, постојат пет други наградни нивоа за да се осигура дека обложувачите имаат најголеми шанси да добијат награда од секое извлекување.

Шансите за освојување на наградата за џекпот се 1 спрема 24.789.492. Шансите може да изгледаат мали, но се повеќекратно подобри од шансите на повеќето лотарии. Второто наградно ниво е за совпаѓање на петте главни броеви, кои имаат коефициент 1 спрема 2.065.791. Шансите за совпаѓање на 4, 3 и 2 главни броеви се 1 во 8667, 1 во 201 и 1 во 14, соодветно.

Има и награда за усогласување само на среќниот број, со коефициент 1 спрема 14. Наградата за усогласување само на среќниот број е фиксна на 0,90 €. Вкупните шанси за освојување награда во Тотолото се 1 спрема 7.

Кои се шансите да се освои Тотолото?
Опции за исплата на Тотолото

Опции за исплата на Тотолото

Секогаш кога шансите одат поволно, обложувачот има само 90 дена да ја побара освоената награда. Ако билетот бил купен од локален продавач на мало, обложувачите може да побараат каква било награда под 150 евра од кој било трговец на мало во Португалија. Играчите кои ги купуваат своите билети преку Интернет се плаќаат директно, вообичаено користејќи го истиот начин на плаќање што се користи за купување на билетот.

За награди кои се движат помеѓу 150 и 5.000 евра, обложувачите можат да ги добијат исплатите само преку банкарски трансфер. Играчите ќе мора да контактираат со организација на лотарија да го започне процесот на банкарски трансфер. Секоја сума поголема од 5.000 евра се плаќа преку банкарски трансфер. Сепак, организацијата мора да го потврди идентитетот на обложувачот пред да започне процесот на банкарски трансфер. Процесот на верификација обично трае неколку недели и може да биде подолг за обложувачите надвор од Португалија. Сите добивки се исплаќаат паушално.

Опции за исплата на Тотолото
Совети и крлежи за играње Тотолото

Совети и крлежи за играње Тотолото

Купување повеќе билети за лотарија

Најочигледниот совет е да купите повеќе билети за Тотолото по нерешено. Логично, колку повеќе билети купувачот за истото извлекување, толку се поголеми шансите за победа. Играчите треба само да се осигураат дека среќните броеви на секој билет се различни.

Купувањето повеќекратни билети за Тотолото преку Интернет може да биде прилично скапо. Ефикасна дупка за тоа е приклучувањето на синдикатот за лотарија. Бројот на членови во синдикатот за лотарија и бројот на билети што секој член треба да ги купи за извлекување го одредуваат шансите за добивка. Поголемите бројки значат поголеми шанси за победа, но и помали исплати по лице.

Играње често

Единствениот начин на кој обложувач може да победи на лотаријата Тотолото е често играње. Играњето често доаѓа со одговорност за купување повеќе од една лотарија онлајн, со што се зголемуваат шансите на обложувачот да освои некоја од наградите. Затоа, обложувачите треба да се погрижат да купат билет за онолку ждрепки колку што можат да си дозволат за да ги зголемат своите шанси за победа.

Стратегии за вработување

Не постои стратегија за избор на броеви за среќа што може да гарантира дека играчите ќе добијат награда со профит. Сепак, тие помагаат да се зголемат шансите за победа, особено за обложувачите кои купуваат неколку билети по нерешено. Стратегиите помагаат да се распределат среќните броеви за сите купени билети, така што секој извлечен број веројатно ќе се појави на барем еден од билетите, што гарантира награда за билетот.

Совети и крлежи за играње Тотолото