Најдобра UK National Lotto Лотарија во 2023

Во Англија, билетите за национално лото на ОК преку Интернет се широко распространети. Над три четвртини од Британците често купуваат билети. Гејмер може да влезе за да освои огромен џекпот за само две фунти (2 долари). Лотариите се изземени од правилото кое им забранува на жителите помлади од 18 години да учествуваат во коцкање, што е придобивка за веќе големата продажба на билети.

Британските граѓани на возраст од 16 години можат да купат билети за лотарија преку Интернет. Пожелна карактеристика за обложувачите кои не мора да прифатат плаќања на рати е опцијата на победникот да избере паушални суми.

Најдобра UK National Lotto Лотарија во 2023
Како да купите билет за лотарија за национално лото во Велика Британија преку Интернет

Како да купите билет за лотарија за национално лото во Велика Британија преку Интернет

За да игра Лото, играчот мора да има најмалку 16 години. Иако постои официјална апликација, се користи само за информативни и маркетинг цели. Играчите можат да купат билети само преку овластени места за лотарија низ ОК или преку Интернет. Преку веб-локации управувани од агенти на лотарија, играчи од други земји може да игра онлајн.

Постојат исклучоци од правилото дека данокот не се должи на добивките на лотаријата во ОК. Доколку каматата заработена на наградата е доволно висока, таа може да биде предмет на оданочување како дел од редовниот данок на доход. Меѓутоа, доколку победниците изберат да ги распределат своите добивки некому, тие треба да бидат свесни дека можеби ќе бидат одговорни за плаќање данок на наследство доколку починат во рок од седум години.

Учесниците од странство можат да бидат одговорни за задржувањата во нивната земја. Во случај на сомневање за даноците, треба да се обратите кај финансиски професионалец бидејќи тоа е комплицирана тема која зависи од одредени околности.

Како да купите билет за лотарија за национално лото во Велика Британија преку Интернет
Историја на националното лото на ОК

Историја на националното лото на ОК

Лотото за прв пат беше воведено во 1994 година под името Национална лотарија во Обединето Кралство. Во 2002 година, името беше скратено на Лото. Националната лотарија сега е претпочитан термин за сите игри на лотарија во ОК. Во моментот на почетокот, едвај 10% од 400.000 билети понудени на продажба биле купени од коцкари.

Англиската влада ги продаде правата за лотарија на брокери во следната деценија. За да продаваат билети, брокерите вработувале тркачи. Брокерите честопати нудеа обложувачи кои сакаа да се обложуваат, но немаа средства за вкупните удели на цената на билетите.

Направени се бројни промени во форматот на лотаријата, вклучително и додавање нови игри и воведување капачиња за џекпот и превртување. Значајната промена беше воведувањето на однапред одредени износи на награди на секое ниво и зголемен број на топки од 49 на 59 во 2015 година. Приватните лотарии заработуваа пари и за добротворни цели, освен за јавни.

Историја на националното лото на ОК
Дали е легално националното лото на ОК?

Дали е легално националното лото на ОК?

Законот за национална лотарија на ОК ја воспостави рамката за управување со англиската лотариска инфраструктура во 1993 година. Законски гледано, лотаријата е значаен дел од општеството во ОК. Првата лотарија се одржа во ноември 1994 година.

Лотаријата, која беше основана за собирање пари за добротворни цели, сега генерира повеќе од 35 милијарди фунти и им подари повеќе од 59 милијарди фунти во награди на играчите. Првата канцеларија за Национална лотарија, која ја надгледува распределбата на приходите од лотарија, беше формирана според Законот за национална лотарија.

Дали е легално националното лото на ОК?
Како да се игра Националното лото на ОК преку Интернет

Како да се игра Националното лото на ОК преку Интернет

Учесниците избираат шест броеви од тенџерето од 1 до 59 за нивниот влез или се одлучуваат за Среќен пад за случајно избрани броеви. Секоја линија чини 2,00 фунти за влез. Продажбата на билетите завршува 30 минути пред извлекувањето и продолжува веднаш потоа. Официјалната веб-страница на Националната лотарија го пренесува ждрепката во живо и потоа ги емитува резултатите на националната телевизија и радио.

Извлекувањата се одржуваат секоја среда во 2000 часот и сабота во 2100 часот по локално време. Минималната награда за цртежи на лотарија е 2 милиони фунти во среда и 3,8 милиони фунти во сабота.

Иако нема капа за џекпот, капачето за превртување е дозволено само за пет цртежи, по што џекпотот се спушта на сите други нивоа на парични награди ако никој не одговара на сите шест броеви во извлекувањето „Мора да се победи“.

Највисокиот џекпот на Лото, вреден 66.070.646 фунти, беше поделен на двајца среќни носители на тикети на 9 јануари 2016 година. Еден месец подоцна, на 13 февруари 2016 година, еден тикет ја освои најзначајната награда, во вкупна вредност од 32,5 милиони фунти.

Како да се игра Националното лото на ОК преку Интернет
Шансите за освојување на националното лото на ОК

Шансите за освојување на националното лото на ОК

Усогласувањето на избраните броеви на Лото со победничките броеви им овозможува на играчите да освојат награди; секое извлекување има милиони фунти во награден фонд. Шансите да се совпаднат сите шест броеви се еден спрема 45.057.474.

Иако релативно големите почетни награди ја балансираат веројатноста за победа, ова се некои од најдолгите шанси во целиот свет. Со шанси за победа од 1 на 9, играчите можат да освојат награди на шест различни нивоа, што го прави ова едно од најдобрите онлајн лотарии.

Играчите треба да имаат комбинација од најмалку два од шесте главни броеви. Сепак, вредноста на наградите се зголемува кога учесниците ќе одговараат на повеќе бројки.

Има многу други награди со Националното лото на ОК. Појавување 5 + Бонус топка има шанси 1 спрема 7.509.579 и освојува 1 милион фунти.

Шансите за совпаѓање на пет броја се 1 спрема 144.415, освојувајќи 1.750 фунти. Соодветните 4 броеви имаат коефициент 1 од 2.180, а играчите добиваат 140 фунти. Броевите 3 и 2 имаат шанси 1 на 97, а победниците добиваат 30 фунти. Со совпаѓање на само два броја, играчот добива бесплатен лото пад со коефициент 1 спрема 10,3.

Шансите за освојување на националното лото на ОК
Опции за исплата за победниците на националното лото во ОК

Опции за исплата за победниците на националното лото во ОК

Со награди до два соодветни броеви, шансите да се добие награда со Националното лото на ОК се 1:9,3. Џекпот започнува од два милиони фунти во среда, а саботата од 3,8 милиони фунти. Ако нема победници во тековното извлекување, тој или се префрла на следното извлекување или се дели на сите играчи кои одговараат на шест броеви.

Фиксните цени во секое ниво под џекпот се движат од бесплатен Лаки Дип за совпаѓање само два броја до милион фунти за совпаѓање на пет главни броеви плус Бонус топка. Бонус топката влегува во игра само кога се совпаѓаат пет од примарните топки.

Постои ограничување од пет нерешени за бројот на пати џекпотот може да продолжи да расте. Следното извлекување ќе има извлекување кое мора да се освои, со што се обезбедува дистрибуција на џекпотот кога нема победници од Натпреварот 6. Во случај на префрлање, пониските награди може да добијат значително зголемување.

Опции за исплата за победниците на националното лото во ОК
Совети и трикови за играње на националното лото на ОК

Совети и трикови за играње на националното лото на ОК

Иако постојат многу фактори кои играчите не можат да ги контролираат, постојат неколку начини да ги подобрат нивните шанси да добијат џекпот на голема лотарија. Веројатноста за освојување на Лотото е иста за секоја линија на броеви. Зголемувањето на записите е еден од начините учесниците да ги зголемат шансите.

Играње во синдикат е достапен метод бидејќи играчите можат да ги поделат трошоците со други и истовремено да ги зголемат своите шанси.

Секој има различен систем за избор на броеви за онлајн лотарија. Некои играчи мислат дека правењето понамерен избор ќе им понуди поголема шанса отколку да изберат нешто по случаен избор.

Иако изборот на броеви врз основа на незаборавни датуми го олеснува потсетувањето на линиите, учесниците ќе го пропуштат џекпотот ако се изберат броевите 32 и повисоки. Дополнително, бидејќи многу луѓе ја користат оваа стратегија, постои поголема веројатност победниците да треба да ја поделат наградата доколку нивните броеви се извлечени.

Други корисни стратегии

Системите можат да ги зголемат шансите за победа овозможувајќи им на учесниците да ги покријат сите комбинации на броеви во одреден опсег. На пример, играчите можат да научат како да купуваат билети за Националното лото на ОК со избирање седум или повеќе броеви и внесување на секоја можна комбинација на различна линија. Во оваа ситуација човек би имал седум шанси за победа.

Совети и трикови за играње на националното лото на ОК