Најдобрите онлајн лотарии прифаќаат Payz 2023

EcoPayz, кој е меѓу најпрепознатливите начини на плаќање преку е-паричник, може да го користат играчите на лотаријата за финансирање на нивните сметки. Тоа е флексибилен начин на плаќање кој поддржува 54 валути и е достапен во повеќе од 200 земји во светот. EcoPayz поддржува купување билети за лотарија во земји каде што е дозволено онлајн коцкање.

Тој е регистриран заштитен знак на PSI-Pay Ltd и има долга историја во индустријата за онлајн плаќања од 2000 година. Ecopayz претходно издаваше картичка наречена ecoCard која неодамна беше заменета со ecoPayz Mastercard. Иако картичката сè уште се користи, на новите корисници на ecoPayz повеќе не им е потребна EcoCard за да купуваат лото билети преку Интернет.

Најдобрите онлајн лотарии прифаќаат Payz 2023
Како да направите депозит со EcoPayz на онлајн лотарии

Како да направите депозит со EcoPayz на онлајн лотарии

Управуван од Управата за финансиско однесување на ОК и партнер на Mastercard, разви силна репутација за одговорност. Начинот на плаќање со ecoVirtualcard му овозможува на корисникот да испрати плаќања низ целиот свет без да се грижите дали ќе бидат надгледувани од властите.

Клиентите исто така можат да имаат пристап до нивните сметки преку апликацијата ecoPayz, која им овозможува да ги контролираат своите мобилни дигитални паричници. Од депозити до трансфери на пари, мобилната апликација ecoPayz ги има сите функционалности на десктоп верзијата. Поголемиот дел од веб-локациите за онлајн лотарија прифаќаат директни плаќања со ecoPayz, меѓутоа, на некои можеби ќе им треба клиентот да ја поврзе нивната еко-картичка со кредитна картичка.

EcoPayz е совршена опција за плаќање за зголемување на состојбата на сметката сајт за онлајн лотарија каде што оваа форма на коцкање е легална. Финансирањето на сметката треба да биде брза, поедноставена процедура.

За депонирање пари на сметката на лото преку ecoPayz, има низа чекори што ги следат коцкарите. Пред сè, клиентот мора да се пријави на која било платформа за лотарија ecoPayz. Потоа, тие можат да пристапат до нивната сметка со најавување и потоа одење во областа „благајна“. Меѓу презентираните методи за депонирање, корисникот треба да избере ecoPayz како претпочитана опција за плаќање.

Откако ќе се постави опцијата за плаќање, обложувачот сега треба да ги пополни саканиот износ на депозит и деталите за ecoPayz. Некои од потребните лични податоци вклучуваат телефонски број, адреса и земја на живеење. По верификацијата, корисникот може да го притисне копчето „потврди“ за да ги испрати парите. Нивното салдо на сметката на лотаријата се ажурира веднаш штом ќе заврши трансакцијата.

Како функционира EcoPayz

ecoPayz MasterCard директно се поврзува со соодветната ecoAccount. На тој начин, корисникот ќе има лесно достапни средства за играње на онлајн лотаријата. Иако дигиталниот паричник ecoCard може да се финансира преку банкарски трансфер, не е неопходно да се поврзе со банкарска сметка.

Дневниот лимит за депозит зависи од нивото на клиентот. Новите корисници кои штотуку отвориле сметка на ecoPayz се ставаат на класично ниво и полека дипломираат на сребрено ниво. Максималниот дневен лимит за депозит за сметката ecoPayz е 200 ЕУР на класично ниво и 3.000 ЕУР на ниво на Сребрена.

Дали корисникот може да депонира преку мобилен телефон?

Да. Можно е депонирање преку апликацијата ecoPayz која ги има истите можности како и десктоп верзијата. Апликацијата е поддржана и од верзии на Android и iOS. Дополнително, корисникот може да ја посети веб-страницата и преку мобилен телефон секогаш кога треба да уплати.

Како да направите депозит со EcoPayz на онлајн лотарии
Како да направите повлекување со EcoPayz

Како да направите повлекување со EcoPayz

Фановите на лото уживаат во повлекувањето на исплатите на лотаријата по успешен облог. Тие можат да подигнат пари од нивната сметка користејќи ecoPayz веднаш штом ќе ги исполнат условите за повлекување. Сепак, тие треба да бидат свесни дека во зависност од давателот на онлајн лотаријата, процесот на повлекување може да се разликува. Некои сајтови исплаќаат средства на главната ecoAccount, додека други на ecoPayz Mastercard.

За да го направите ова, играчот прво се најавува на својата сметка на лотарија. Од паѓачкото мени, тие избираат ecoPayz како начин на плаќање. И на крај, тие мора да ја внесат потребната сума и потоа да продолжат да потврдуваат. Постои мала провизија поврзана со исплатите на ecoPayz, иако занемарливи, и може да варира од една до друга локација за лотарија.

Која е дневната граница за повлекување?

Максималното дневно повлекување на ниво на сребро е 750 ЕУР додека највисоката сума што може да се повлече во една трансакција е 250 ЕУР. За нивото на злато, платина и ВИП, дневниот лимит за повлекување оди до 1.500 евра, а една трансакција може да вклучува до 500 евра. Најголемиот број на повлекувања од банкоматите што може да ги прави клиентот дневно е 10 пати за сите статуси на сметката.

Кои се времињата на обработка?

Процесот на повлекување е типично брз, при што на некои локации за лотарија трае помалку од еден ден, додека на други може да потрае и до 3 дена.

Може ли некој да се повлече преку мобилен телефон?

Да. Можно е да се подигнат пари со помош на мобилен телефон благодарение на практичноста на апликацијата ecoPayz. Клиентите можат да ја посетат и веб-страницата ecoPayz за да ги префрлат своите средства на други банкарски сметки.

Како да направите повлекување со EcoPayz
Безбедност и безбедност во EcoPayz

Безбедност и безбедност во EcoPayz

Денешните лото играчи се изложени на злонамерни дејствија на измамници или измамници кои работат на интернет. Безбедносниот фактор мора да влезе во игра особено кога се вклучени трансакции со онлајн лотарија. За да не паднат во замки, љубителите на лото треба да проверат дали претпочитаниот начин на плаќање е одобрен од Управата за финансиско однесување на ОК.

Трансферите на пари со помош на ecoPayz се многу безбедни и ги покриваат сите безбедносни дупки што измамниците може да ги компромитираат. Фокусот на компанијата е на обезбедување на доверливост и безбедност на чувствителните информации на нивните клиенти. Нивните сервери ја извршуваат секоја трансакција според договорите со Управата за финансиско однесување за да се спречат активностите за измама и перење пари.

EcoPayz користи 3D Secure (3DS) во еко-картичките, овозможувајќи транспарентност и безбедност при преместување пари до и од онлајн трговци и други сметки. Дополнителна заштита е обезбедена со проверка во два чекора за да се осигура дека само овластениот сопственик може да пристапи до сметката.

Со проверка во два чекора, клиентот добива СМС или код во својот телефонски број и ја внесува лозинката за да го потврди својот идентитет. Таквата постапка е задолжителна секој пат кога корисниците пристапуваат до нивните сметки. Клиентот или ќе добие единствен код од Google Authenticator или ќе биде директно испратен до телефонот.

Безбедност и безбедност во EcoPayz
Опции за поддршка на корисници на EcoPayz за лотарии

Опции за поддршка на корисници на EcoPayz за лотарии

Клиентите имаат неколку начини брзо да стапат во контакт со поддршката за ecoPayz кога ќе се соочат со тешкотии. Почетната страница на ecoPayz има форма за контакт, функција за разговор во живо и адреса за е-пошта. Клиентите се охрабруваат да го дадат својот ID на сметката доколку сакаат да бидат посетени преку е-пошта или форма за контакт.

При користење на овие два канали се очекува одговор во рок од 1-2 дена. Функцијата за разговор во живо ecoPayz е наједноставниот и најбрзиот начин да стапите во контакт со онлајн агентите. Претставникот за поддршка обично е достапен преку разговор во живо за неколку минути и е достапен 24/7.

Страницата ЧПП е достапна за помош на корисниците кои се блокирани и сакаат да добијат брзи одговори на општи прашања. На клиентите им се препорачува да ја користат функцијата за разговор во живо или е-пошта доколку наидат на проблеми при најавувањето на нивните сметки или загриженост за безбедноста на сметката.

Ако ecoPayz MasterCard се изгуби или украде, се препорачува да се справите со проблемот преку виртуелната сметка на ecoPayz. Ова се прави со избирање „ecoCard“ од левото мени и кликнување на „Откажи картичка“. Информациите за контакт на ecoPayz се како што следува:

  • Е-пошта: Customersupport@ecopayz.com
  • Телефонски број: јавете се на 08718981012
  • За разговор во живо треба да се најавите на сметката
Опции за поддршка на корисници на EcoPayz за лотарии