AusLotto: Интересната историја на лотаријата

Новости

2022-06-28

Наративот за лотаријата има долга и прославена приказна во Австралија. И покрај тоа, 12-годишната ера на AusLottoGroup неодамна започна. Дизајнот на Административниот систем АЛГМО е паметен имајќи ги на ум играчите на Лото. Членството во AusLottoGroup обезбедува уникатно известување, личен пулт за помош и препораки. Членството, исто така, гарантира добивки и плаќања, меѓу другите поволности за играчите на лотаријата ширум светот.

AusLotto: Интересната историја на лотаријата

австралиски Лото Груп управува со Административниот систем АЛГМО и има комерцијален објект со Комонвелт банката. На давателот му е дадена дозвола да прифаќа плаќања од популарни картички од каде било во светот без да му треба број на CVV или име на сметка. Оваа дозвола се должи на високата благодарност на банките и регулаторните институции за административната структура и управување.

Историја на лотаријата

Џорџ Адамс ја измислил првата лотарија во 1881 година. Адамс отишол во Австралија од Англија на шеснаесет години. Работел како брокер и пекар, покрај другите работи. Во 1881 година, Адамс, кој исто така работел како митарник во Сиднеј, ја започнал својата операција за игри со преземање облози со коњи.

Во 1895 година, Адамс пристигнал во Тасманија, токму кога државата го изградила првиот хидроелектричен објект во светот на реката Јужен Еск. Државата сакаше да ја развие оваа индустрија со помош на приватни инвестиции и ограничени владини ресурси. Адамс ги промовираше придобивките од државната лотарија наречена Татерсалс на владата на Тасманија.

Тетерсалс

Џорџ Адамс ја основал корпорацијата така што приходите ќе одат за семејствата на работниците во Татерсалс. Така, се појавија „наследниците на Татерсал“, а следните генерации наследија дел од приходот на компанијата. Бидејќи повеќето луѓе се потпираа на весниците за информации, природен излез на Татерсалс беше локалната продавница за весници. Воспоставена е шема на провизии за продажба на купони Tattersall.

Татерсалс се здружи со телевизиска станица во 1960-тите за да го емитува ждрепката, надгледувана од Татерсал и владините власти. Како такви, купоните на давателот станаа познати како општествено прифатлив тип на коцкање.

Татерсалс повеќе од седумдесет години им даваше на Тасманијанците шанса да освојат бонанца што ќе го промени животот. Во исто време, давателот исто така придонесуваше за државата со многу потребниот приход. Од компанијата беше побарано да го донесе Лото во Викторија. На 24 јуни 1972 година, саботната лотарија беше лансирана на австралиското копно.

Изградена е зградата на Татерсал на патот Сент Килда во Мелбурн. Исто така, беа создадени продавници за малопродажба низ Викторија. Пред да може играчот да уплати, купонот генерира карбонска копија која требаше да се совпадне со оригиналот. На 5 ноември 1979 година, владата на Нов Јужен Велс започна со свои цртежи во понеделник и среда.

Национална лотарија извлекувања

Татерсал ја започна лотаријата во вторник во 1994 година и Пауербол во четврток во 1996 година. Сите држави и територии се согласија да ги користат постојните заеднички цртежи за пет дена. Така, Националното ждрепка на лото е основано во Австралија.

Со терминалите изнајмени на продажни места, рачниот систем на усогласување купони беше автоматизиран. Исто така, победничките ваучери требаше да се побараат во разумен рок. Во спротивно, носителите требаше да го достават добитниот купон до соодветната Управа за државни приходи на Владата за плаќање.
Татерсалс се одлучи да излезе на берзата во Австралија во 2005 година. Тогаш на „наследниците“ на компанијата им беше дозволено да ги продаваат своите акции на пошироката јавност.

Групата Татс

Tatts Group е новото име за Tattersalls. Продажните места ја зголемуваат нивната продажба на лотарија од еден период на лиценца до друг според нивниот договор за лиценца од 3-5 години. Доколку некој бизнис не се подобри, лиценцата се дава на друга компанија која сака да води лотарија.

Пријавите за лото за Pick и PowerHit значително ги зголемуваат шансите за победа. Сепак, тие не ги поттикнуваат играчите да трошат повеќе пари. Четири илјади сопственици на продавници купуваат неколку системски игри и ги продаваат во синдикати за да ја поттикнат трговијата.

Продажните места формираат синдикати со различни големини за емотивно да ги задоволат финансиските околности на обложувачите. Синдикатите се создаваат за да ја зголемат продажбата, а со тоа и заработката од провизија, а не да ги подобрат шансите за победа. Само продажбата направена преку терминалот на штекерот може да добие провизија.

Најнови вести

Паметни начини да ги потрошите вашите добивки од лотарија
2023-01-24

Паметни начини да ги потрошите вашите добивки од лотарија

Новости