Резултати на Mega Millions

Мега Милиони е една од најголемите и најпопуларните лотарии во Америка. Се нуди во 45 американски држави, а исто така и на американските Девствени острови и округот Колумбија. Лотаријата, управувана од конзорциум од 12 лотарии, рекламира минимум џекпот од 40 милиони долари, кој се исплаќа во 30 годишни инструменти кои растат за 5% секоја година. Ова не важи ако опцијата за готовина ја избере победникот.

Извлекувањето на лотаријата се врши секој вторник и петок во 23:00 часот по источно време, дури и на празници. Ова се случува во студијата на WSB-TV во Атланта, Џорџија. Победничките броеви ги објавуваат домаќините Керол Блекмон, Џон Кроу и Сабрина Купит. Милиони лотарии и фанови се приспособуваат за да бидат сведоци на објавувањето на најновиот американски милионер. Џекпотот се зголемува при секое извлекување кога не е освоено.

Мега Милиони претходно беше познат како Големата игра. Беше преименуван во The Big Game Mega Millions во 1996 година пред да го отфрли првиот дел за неговото сегашно име.

Mega Millions

2022-09-23

05
50
53
58
64
22
4