Резултат на El Gordo

Ова можеби не е првичното име што некој го спомнува кога ќе го прашаат за големи лотарии, но тоа ќе биде првото име на кое некој во Шпанија ќе помисли. Ова е најголемата лотарија во светот во однос на вкупните исплатени парични награди. Ел Гордо значи „дебелиот“. Ова започна како прекар за првата (најголемата) награда, но подоцна стана референца за целата лотарија.

Познато и како Божиќна лотарија, извлекувањето се врши секој 22 декември. Во 2021 година, ждрепката ќе се одржи во Театро Реал де Мадрид. Се емитува во живо во 9:00 часот по средноевропско време. „Ел Гордо“ е специјално извлекување на неделната „Лотерија Национална“ наменета да донесе Божиќна радост на играчите во земјата. Со него управува Loterías y Apuestas del Estado.

Има 4 милиони долари за победникот, 1,25 милиони долари за вториот билет, 500.000 долари за третото, 200.000 долари за секој од двата билети за четврто место и 60.000 долари за секој од осумте билети за петтото место.

Flag

Врвни казина

mk Country FlagCheckmark

TheLotter

mk Country FlagCheckmark
BonusМесечни белешки!
Show less...Прикажи повеќе
Добијте го бонусот
  • ВИП клуб попуст
  • Повеќејазичен
  • Достапна е светска лотарија
Show less...
Прикажи повеќе
  • ВИП клуб попуст
  • Повеќејазичен
  • Достапна е светска лотарија

TheLotter, број на лиценца: MGA/CRP/402/2017, е во сопственост и управувана од Lotto Direct Limited, регистарски број: C77583. Оваа компанија е лиценцирана и регулирана од страна на Органот за игри на среќа на Малта. Ова значи дека владата на Малта внимава на TheLotter за да се увери дека сите нејзини операции се легални и над одборот. Основана во 2002 година, TheLotter е независна услуга за купување билети, со над 20 меѓународни канцеларии.

Bonus50 бесплатни вртења со депозит
Show less...
Прикажи повеќе

    AgentLotto, компанија број 157283, е меѓународно лиценцирана услуга за коцкање. Платформата им овозможува на играчите да купуваат билети за државни лотарии во различни земји. AgentLotto е бренд на Agento NV, официјално регистриран во Abraham de Veerstraat 9, Курасао. Како сопственик на AgentLotto, Agento NV, работи според лиценца издадена од Владата на Курасао, под-лиценца број GLH-OCCHKTW0705252017. Лиценцата му дозволува на Agento NV да врши каква било активност поврзана со лотарии десет години откако AgentLotto започна онлајн.