Резултат на EuroJackpot

Ова е џекпот на група од 18 земји што се игра преку границите на сите овие земји. Воведен е во 2012 година и продолжува да привлекува интерес од се повеќе земји во Европа. За да ја добијат оваа лотарија, играчите треба да одберат пет точни избори од тенџере со 50 и два дополнителни броеви од друга лотарија.

Победничките бројки се одредени во Германија и Данска. Тие се објавуваат во ждрепката што се врши во Хелсинки, Финска, секој петок во 21 часот.

Покрај џекпотот, има уште 12 нивоа во кои играчите можат да освојуваат награди. Ова го прави џекпотот многу популарен дури и ако не ги достигне нивоата на џекпот на Euromillions и MegaMillions. Лотаријата, исто така, има поголеми шанси за победа од другите мејнстрим џекпот. Поставен е така што почесто се добива наместо да се зголемува еден џекпот до астрономски бројки со превртување.