Резултат на EuroMillions

EuroMillions е транснационална лотарија која обединува играчи од десет европски земји. Беше лансиран на 7 февруари 2004 година. Франција, Шпанија и Велика Британија учествуваа во првото извлекување шест дена подоцна. Останатите членови се приклучија на ждрепката што се одржа во октомври истата година.

Целта на лотаријата е да се поврзат пет броја од еден до 50 и два броја „среќна ѕвезда“ од друг лонец со 12. Извлекувањата на лотаријата се случуваат секој вторник и петок во 20:45 часот по средноевропско време. Резултатите се објавуваат по завршувањето на ждрепката и на независните и на поврзаните веб-страници.

Има дополнителни услови за игра кои се разликуваат од земја до земја. Тоа може да влијае на цената на билетот и на начинот на кој се обработуваат добивките. Сите добивки, на пример, се ослободени од данок, освен во Швајцарија, Шпанија и Португалија. Фиксната цена на билетот исто така може да се промени во зависност од валутата на земјата на живеење на играчот.