Резултат на Mega Sena

Мегасена е бразилско лото кое им овозможува на играчите избор од 60 броеви. Победниците со сите шест броеви добиваат џекпот. Понатаму, победата со пет броеви се нарекува „Квина“, а победата со четири броеви е „Квадра“. Мегасена се извлекува два пати неделно во среда и сабота. Тоа е популарно лото добро познато по поголеми шанси и евтини билети.

Резултатите се одредуваат со случајно извлекување на топчиња од два кафези кои се вртат. Двоцифрен број се создава со избирање топче од секој кафез со цел да се направи број од 01 до 60. Првиот кафез има топчиња од 0 до пет за првиот број, а другите топки се движат од 0 до девет за втората цифра. Ако бројот е 00, тој ќе се замени со бројот 60. Кога ќе се извлечат шест броеви со две цифри, крајот на извлекувањето е завршен.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)