Резултат на SuperEnalotto

Попознато како Италијанското лото, SuperEnaLotto е една од најголемите лотарии во светот. Има огромни џекпот и е меѓу лотариите со најмали шанси. Се извлекува секој вторник, четврток и сабота во 20:00 часот во Италија од декември 1997 година.

Извлекувањето избира шест добитни броеви од тенџере со 90. Играчите со сите шест броеви го добиваат џекпотот. Исто така, постои категоризација на пет комбинации кои можат да ги освојат наградите за второто место на играчите. Оние кои имаат извлечен број како „радосен број“ добиваат поголеми награди за второто место. Овие додатоци го прават SuperEnaLotto многу популарен ширум светот.

Лотаријата презеде од ЕнаЛото во 1997 година. Првото постоеше во земјата од 1950-тите. Тој го исплати најголемиот џекпот од 248 милиони долари во 2010 година, кој го добија 70 победници. Лотото исто така плати 233,8 милиони долари во 2019 година. Во 2009 година беше исплатен џекпот со еден билет од 205 милиони долари.