10e Lotto Results

10е лото (ИТ) е лотарија од типот на кено која се влече три пати неделно во Италија во вторник, четврток и сабота. Играта има три варијации и е достапна за повеќето играчи во Европа и на и офлајн, вклучувајќи ја и апликацијата Мои лотарии.

Во класичната игра, играчите избираат помеѓу еден и 10 броеви од 90, а чини од 1 € до 200 € во зависност од тоа колку броеви се избрани. 20-те броеви за извлекување се генерираат од првите два извлечени броја (20 од 90) во секоја од 10-те регионални лотарии.

За да го освојат џекпотот од 1 милион евра, играчите треба да одговараат на броевите 10/10. Џек потовите може да се зголемат до 5 милиони евра со додавање на златен број или двојно злато. Резултатите може да се најдат на интернет или во апликацијата веднаш по извлекувањето. Играчите имаат 60 дена да побараат каква било награда.

Во зависност од тоа каде е купен билетот, наградите може да се бараат директно од трговците на мало, филијала на Banco Intesa Sanpaolo или седиштето на Lottomatica.