6D Lotto Results

6Д Лотото го води Канцеларијата за наградни работи за добротворни цели на Филипините. Извлекувањето се врши секој вторник, четврток и сабота во 21 часот. Се смета дека е една од наједноставните игри на лотарија. Играчот избира шест цифри помеѓу нула и девет.

Главната награда е поделена на вкупниот број на победници, така што колку помалку победници, толку е поголема наградата по лице. Наградите не се претерано огромни во оваа лотарија, но доволно значителни за да направат разлика кај победникот.

Извлекувањето за лотаријата се прикажува во живо на ТВ и се пренесува во живо на социјалните мрежи. Повремено, денот на ждрепката може да се промени ако има важен национален празник. Неколку веб-локации исто така ќе ги носат резултатите. За да поднесете барање за една од поголемите награди, ќе треба да го ставите вашето име и потпис на задниот дел од билетот и да имате два формулари на лична карта.