Austria Lotto Results

Австриската лотарија, позната и како 6/45, е најпосакувана лотарија за Австријците и другите играчи ширум светот. Станува збор за двонеделно лото кое чини 1,20 евра, каде играчите треба да одберат шест од 45 броеви за шанса да освојат минимален џекпот од 1,5 милиони евра. Билетите може да се купат од овластени трговци на мало доколку се физички присутни во Австрија. Билетите може да се купат и онлајн и во и надвор од Австрија.

Извлекувањето се врши два пати неделно во среда и недела. Играчите можат да проверат дали се победници со гледање на австрискиот ТВ канал ORF 2 додека се одржува ждрепката. Резултатите може да се најдат и во австриските весници и на веб-страницата win2day.at.

Играчите надвор од Австрија можат да се логираат на веб-локацијата каде што ги купиле своите билети и да ги видат прикажаните резултати. Играчите имаат неверојатни три години за да побараат награда која ќе биде платена само како паушална сума без можност за годишно плаќање.