Ekstra Pensja Results

Во Полска, една од најпопуларните лотарии е Екстра Пенсја. Оваа лотарија се извлекува секој ден во неделата во 21 часот. Извлекувањето вклучува броеви од еден до 35, а играчите избираат пет броеви од овој опсег на нивниот билет. Потоа избираат бонус број кој е помеѓу еден и четири.

За да победи, играчот мора да ги добие сите свои селекции правилно. Има неколку сајтови кои ги објавуваат добитните броеви веднаш штом ќе се извлече, но може да се видат и во живо на ТВ.

Малите награди може да се побараат лично во трговците на мало, но за билети купени преку Интернет, наградата автоматски се кредитира на сметката. За поголеми награди, треба да се поднесе барање до операторот на лотаријата.

Лотаријата е отворена само за оние кои се жители на Полска, а има различни опции за играње на играта, вклучувајќи купување билети однапред и искористување на мултипликаторот.