Extra 5 Lottery Results

Грција Екстра 5 лотарија се игра секој ден во неделата, два пати на ден во 15 часот и 19 часот, по Атина време. Основана во 2002 година, таа е многу сакана игра во Грција и на глобално ниво.

Тоа е едноставна игра која бара од играчите да изберат пет броеви од еден до 35 базен. Дополнителна 5 лотарија чини само 0,50 евра за шанса да го освоите поставениот џекпот од 50.000 евра за усогласување на сите пет броеви. Играчите во и надвор од Грција можат да ја играат оваа игра.

Продажбата на билетите запира еден и пол час пред времето на извлекување, а резултатите се објавуваат еден час по секое извлекување. Играчите можат да ги видат резултатите на официјалната веб-страница на ОПАП или на веб-страницата на која се играше играта.

Потребно е да се побараат награди во рок од три месеци од извлекувањето со приложување на билетот. Наградите може да се бараат во продавниците на ОПАП или во овластени банки доколку се во Грција; во спротивно, веб-локацијата на играчот ќе ги детализира сите процедури за побарување.