Keno Results

Кено е дневна игра со две ждрепка кои се случуваат напладне и навечер, секој ден во неделата. Достапно е да се игра само ако играчот е во Франција. Играчите избираат помеѓу два и 10 броеви од 70. Износите на облозите варираат од 1 € до 10 €, а ако сакате може да се избере множител. Играчите можат да ги купат своите билети во продавачите на лото, на официјалната веб-страница или преку мобилна апликација.

Во извлекувањето ќе бидат избрани 20 топки од 70 броеви. Иако играчите можат да се обложуваат на која било количина на броеви помеѓу два и 10, само 10/10 или 9/9 точни цифри ќе ги добијат џекпотовите. Овие џекпот може да се платат како паушални суми или како ануитети.

Наградите треба да се подигнат во рок од 60 дена од извлекувањето. Извлекувањето може да се следи во живо на YouTube, или резултатите да се проверат на официјалната веб-страница, Francaise des Jeux.