Lotto India Results

Лото Индија е ексклузивна онлајн лотарија која е достапна за играчите во Индија и ширум светот. Може да се игра преку официјалната веб-страница, lotto-india.com, мобилна апликација или агенти за лотарија од трети лица. Извлекувањата се одржуваат два пати неделно во вторник и петок и чинат 40 ₹ по влез.

Има 12 нивоа на награди со џекпот фиксиран на 40 милиони ₹ (околу 500.000 долари) без превртување. Повремено, се одржува извлекување на браникот каде што џекпотот достигнува 400 милиони ₹ (околу 5 милиони долари).

За да играат, играчите избираат шест броеви од еден до 50 и една топка за Џокер од еден до пет, одговарајќи на сите седум броеви за да добијат џекпот. Бидејќи ова е онлајн игра, на сите победници автоматски ќе им се припише секоја добивка. Сепак, играчите може да ги проверат своите броеви на lotto-india.com за да видат дали победиле.

Играчите на официјалниот сајт ќе бидат известени по телефон во случај на победа на џекпот. Добивките од џекпот се исплаќаат како паушални суми директно на банкарската сметка на играчот во рок од четири недели од верификацијата.