Nanum Lotto Results

Нанум лото е една од најпопуларните лотарии во Азија. Компанијата што го води е единствениот давател на лотарија во Јужна Кореја. Играта е стандарден стил на извлекување, а извлекувањата се одвиваат секојдневно во 20 часот. Продажбата на билетите е прекината непосредно пред извлекувањето.

Организацијата и администрирањето на лотаријата ги спроведува Комисијата за лотарија на Кореја. Играчот избира шест броеви од опсегот помеѓу еден и 45. За да ја освоите главната награда, сите броеви треба да бидат правилно избрани.

Како што ждрепките се емитуваат на телевизија, луѓето можат веднаш да дознаат дали се победници. Информациите се објавени и на веб-страницата Nanum Lotto, како и на сајтовите и апликациите на социјалните медиуми. Шансите да се добие џекпот се астрономски како и за лотарии во други земји. Сепак, има многу помали награди кои имаат подобри шанси.