Sportka Sazka Results

Спортка е лотарија која ја организира компанијата Сазка во Чешка и се влече 3 пати неделно во среда, петок и недела. Достапно е само за жителите на Чешка и може да се купи на ПОС или онлајн. Секој натпревар чини 20 CZK, со можност да се пополнат 10 натпревари по билет.

Просечниот џекпот е околу 15 милиони CZK, но може да биде многу повеќе бидејќи џекпотот може да се преврти неограничен број пати.

Играчите избираат 6 броеви од 49, кои доколку се совпаднат ќе добијат џекпот. Меѓутоа, ако играчот има целосен билет (сите 10 одиграни натпревари), тој има шанса да освои супер џекпот од околу 136 милиони CZK. Резултатите може да се најдат на ТВ каналот CT1, преку официјалната веб-страница на Sazka или лично на извлекувањето во живо во Студио Покрок.

Наградите се бараат во ПОС, онлајн или во седиштето на Сазка во зависност од износот на наградата и каде е купен билетот.