Super Lotto Results

Супер лото е најпопуларната игра што се игра во Украина и е отворена за играчи од целиот свет. Играчите во Украина можат да купат билети на ПОС терминалите, на официјалната веб-страница на UNL, преку апликацијата или преку СМС. Играчите надвор од Украина можат да уживаат во оваа лотарија преку агенти од трети страни онлајн.

Се извлекува двапати неделно и чини само 15 UAH (0,50 €) по влез. Џекпотот е минимум 3 милиони UAH, но поради неограничените превртувања може да достигне и до 33 милиони UAH.

Играчите избираат 6 броеви од базенот 1-52, одговарајќи на сите 6 броеви за да добијат џекпот. Супер лото се извлекува во живо на Киев ТВ, а онлајн играчите автоматски се известуваат за секоја победа. Играчите имаат 6 месеци да поднесат барање и ќе треба да одат во седиштето на UNL за победи над 25.000 UAH.

Дури и играчите од странство ќе мора да патуваат за да ја наплатат оваа паушална исплата. Добивките се оданочуваат со 19,5% со можност за дополнителни даноци за играчи во странство.