UK Lotto Results

Главното извлекување на лотото во ОК се одржува во среда и сабота навечер. Нумерираните топчиња се извлекуваат од машина за да се создадат победничките броеви од тоа извлекување. Се извлекуваат шест главни броеви и еден бонус на топката. Добитникот на главниот џекпот треба само да ги има шесте главни броеви. Ако имаат пет, тие сепак можат да освојат прилично висока награда ако го избрале бројот на бонус топката наместо еден од главните броеви за извлекување.

Најдоброто место за проверка на добитните броеви е на веб-страницата на Националната лотарија. Ова ќе ги објави резултатите во рок од неколку часа од извлекувањето. Извлекувањето порано се пренесуваше на еден од главните ТВ канали и додека се уште може да се види на ТВ, сега се емитува на сопствениот канал на Националната лотарија на YouTube. Играчите можат да се претплатат на каналот за да добиваат известувања за извлекувањата.