Најдобри онлајн лотарии во Соединети Држави 2023

Американските лотарии имаат долга, богата традиција на поддршка на важни јавни работи и проекти за социјална заштита. Од 1776 година, американската влада користи лотарии за собирање пари, почнувајќи од Војната за независност, која беше финансирана со приходи од една од првите лотарии во земјата.

По раната употреба на лотарии за собирање средства за важни проекти, идејата се наметна. Парите за финансирање на раните американски проекти како што се асфалтирање патишта и изградба на цркви дојдоа од фондовите на лотаријата.

Најдобри онлајн лотарии во Соединети Држави 2023
Историја на лотаријата во САД

Историја на лотаријата во САД

Всушност, некои од татковците-основачи на земјата поддржаа користење на средства од лотарија, вклучувајќи го и Џорџ Вашингтон кој неуспешно се обиде да собере средства за изградба на планинскиот пат во Вирџинија. Дури и Томас Џеферсон ги сметаше лотариите како „незаменливи“. Бенџамин Френклин неуспешно се обиде да собере средства за да купи револуционерен воен топ во Филаделфија.

Џон Хенкок успешно ја финансирал обновата на Фанеј Хол во 1761 година. До 1832 година биле одржани 420 лотариски игри во осум држави. Приходите од лотарија ја финансираа изградбата на згради на колеџ на Јеил и Харвард. Всушност, јужните држави ја финансираа реконструкцијата со лотарии по завршувањето на Граѓанската војна.

Идејата за користење приходи од лотарија за финансирање владини проекти дојде од Англија. Во 1600-тите, Англија користела приходи од лотарија за финансирање на колонијата Џејмстаун.

Врховниот суд во 1878 година пресуди дека игрите на лотарија ги деморализираат американските граѓани, а Конгресот ја забрани употребата на пошта за рекламирање на игри на лотарија. Сепак, овие активности не ги спречија повеќето сојузни држави во САД да ги легализираат лотариските игри управувани од владата.

Во 1898 година, компанијата за лотарија на Луизијана (ДОО) ги монополизираше лотариите во државата Луизијана, остварувајќи повеќе од 20 милиони долари во продажба. Повеќе од 90 проценти од средствата на приватната лотарија ДОО беа надвор од Луизијана. Специјалните возови редовно превезуваа илјадници сметки до седиштето на компанијата во Њу Орлеанс. Бидејќи основачот на компанијата плаќал мито, бизнисот избегнувал даноци.

ДОО заработи 48 отсто профит и по големиот поткуп што компанијата го плати. Со додавање на непродадените билети во бурето од каде што се избираа победничките броеви, компанијата често го намести системот за да добие своја парична награда. Претседателот Бенџамин Харисон ги осуди бескрупулозните лотариски агенции, а Конгресот забрани преместување лотарија преку државните линии или по пошта. Системот оптоварен со скандали на лотаријата во Луизијана го наруши мислењето на националната јавност за лотариите воопшто.

Историја на лотаријата во САД
Современа лотарија

Современа лотарија

Во почетокот на 20 век, јавноста почна поповолно да гледа на лотариите. Во 1963 година, Њу Хемпшир собра пари за образование со наградни игри. До 1967 година, Њујорк започна лотарија, која оствари повеќе од 53 милиони долари приход во текот на првата година од работењето. Имајќи го предвид успехот во Њујорк, дванаесет држави започнаа лотарии до 1970-тите. За државните влади кои не сакаат да ги зголемат даноците, лотаријата е остварлива опција.

Од 60-тите години, лотариите во Америка еволуирале за да вклучуваат многу форми на коцкање, како што се билети за гребење и инстант-добивка. Цртежите со повеќе состојби, како што се Mega Millions и Powerball се исклучително популарни.

Денес, ставовите кон лотаријата го заокружија. Всушност, некои студии известуваат дека повеќето Американци ја одобруваат онлајн лотаријата. Дури и оние кои не учествуваат имаат позитивен став за играње на лотарија. Анкетата на Галуп од 2014 година забележа дека 62 отсто од населението смета дека лотаријата е морално прифатлива. Лотариите управувани од државната влада се најпопуларниот облик на коцкање во САД Всушност, само пет држави, вклучувајќи ги Јута, Невада, Хаваи, Алјаска и Алабама, не администрираат државни лотарии.

Во 2016 година, Њујорк објави најголем приход од лотарија од сите држави со повеќе од 8 милиони долари. До 2017 година, жителите на САД потрошиле повеќе од 70 милијарди за купување лотарија. Државите во близина на границата добиваат дополнителен благодет во готовина за прекугранична продажба, особено за огромни џекпот на Mega Millions и Powerball.

Современа лотарија
Иднината на лотаријата во САД

Иднината на лотаријата во САД

Технологијата на лотарија продолжува да се развива. Државните влади го истражуваат блокчејнот како иднина на игрите. За лотаријата, довербата е од суштинско значење. Блокчејн технологијата е практично невозможно да се хакира или промени. За инстант, нерешени и други игри на лотарија, технологијата на блокчејн може да ја зголеми довербата на играчите во исходот на играта. Меѓутоа, менувањето на начинот на кој потрошувачите играат на лотаријата може да потрае.

Засега, најсовремената онлајн технологија обезбедува алтернативен начин за обложувачите да купуваат билети и да учествуваат во игри на лотарија. Бидејќи пазарот на лотарија се очекува да достигне вредност од повеќе од 625 милијарди долари во следните неколку години, регулаторите, владата и администраторите се обидуваат да ја искористат моќта на технологијата за следење на трошењето на билетите и да го олеснат беспрекорното искуство од крај до крај за сите вклучени.

Атракција

Шансите за онлајн лотарија се многу лоши во споредба со другите опции за игри. Сепак, џекпотовите се огромни, што е главната атракција за купувачите на лотарија во САД. Особено, големите лотарии за исплата, како Powerball, ја зголемуваат продажбата на билети кога џекпотот продолжува да се превртува. Американците кои купуваат лотарија фантазираат да станат инстант милионери.

Онлајн

Моќта на интернетот служи само за зголемување на продажбата. Во 2011 година, државите добија овластување да дистрибуираат производи за онлајн лотарија. Министерството за правда издаде меморандум, во кој се објаснува дека Законот за жици се применува само за спортско обложување. Ваквото толкување на законот го расчисти патот за онлајн лотариските игри, кои неколку држави им ги понудија на желните жители.

Законите

Историски гледано, игрите на среќа им помогнале на јавните и приватните субјекти да соберат средства во САД На пример, до 1765 година и Харвард и Јеил спроведувале лотарии за да соберат пари. Харвард почна да собира пари со лотарии скоро една деценија порано во 1747 година. До 1950-тите, 11 американски држави го поддржаа легалното бинго. Денес, најдобрите локации за лотарија се легални во 48 држави, Порторико, Девствените острови и округот Колумбија. Вајоминг неодамна започна со лотарија во 2013 година. Сите лотарии за билети се државни во САД и се лиценцирани од државните комисии за лотарија.

Иднината на лотаријата во САД
Популарни лотарии во САД

Популарни лотарии во САД

Пауербол

Powerball е популарен низ целата нација, привлекувајќи играчи кои се заинтересирани да ги освојат големите џекпот. Со две реми неделно во сабота и среда, играчите избираат пет броеви од 1 до 69 за шанса за победа, плус Powerball бројот помеѓу 1 и 26.

Џекпотот на играта започнува од 20 милиони долари и продолжува да се превртува додека некој не победи. Оние кои ќе загубат може да добијат и други награди, давајќи им на играчите шанса 1 од 25 да освојат нешто. Добитниците на џекпот на лотарија на САД Powerball може да изберат да ги добијат парите во годишно плаќање за скоро 30 години или да прифатат паушален износ на готовина.

Мега милиони

Како глобално популарна игра, Мега милиони им нуди на играчите можност да освојат милиони со цртежи во петок и вторник. Играчите избираат пет бројки помеѓу 1 и 70, плус број на мега топка помеѓу 1 и 25. Како и повеќето игри со лотарија, потрошувачите може да му дозволат на компјутерскиот систем на лотаријата да избере случајно генериран број.

Ако играчот го погодил добитниот број или го погодил џекпотот на американската лотарија со случајните броеви, тој може да ги собере своите добивки. Сепак, шансите за џекпот на Mega Millions се лоши и изнесуваат само 1 од 302 милиони. За среќа, со девет нивоа на награди, шансите играчот да освои некои пари е 1 спрема 24. Како и Powerball, победниците избираат дали да прифатат целосна исплата во готовина или годишни плаќања.

Њујорк Лото

Њујорк Лото нуди врвни награди, најголемиот џекпот достигна 72,5 милиони долари. За шанса да земат дома слични џекпот, играчите купуваат билети за лотарија двапати неделно. Избирајќи шест броеви помеѓу 1 и 59, купувачот на билети има шанса за минимум џекпот од 2 милиони долари. Со избирање на точната бонус топка, играчите може да ја однесат дома секундарната награда. Меѓутоа, ако никој не победи, џекпотот продолжува да расте.

Популарни лотарии во САД
Начини на плаќање на лотарија во САД

Начини на плаќање на лотарија во САД

Убедливо MasterCard и Visa се најпопуларните начини за плаќање на најдобрите онлајн лотарии онлајн и во копнени претпријатија. Меѓутоа, како што американското лото еволуира и повеќе играчи купуваат билети од интернет-страници, начините на плаќање исто така се менуваат. Еве неколку начини како играчите на американската лотарија плаќање на билети.

Сметка

За да купите билет за лотарија на најдобрите локации за лотарија, играчите од САД мора да отворат сметка на овластена веб-локација. Обично, отворањето сметка е едноставен процес, кој вклучува неколку лесни чекори. На пример, играчот мора да достави информации за контакт, да потврди адреса на е-пошта и да обезбеди информации за потврда на идентитетот. Откако ќе се потврдат информациите, повеќето веб-страници за лотарија ќе му овозможат на играчот да купи билети.

Е-паричник

Електронскиот паричник им дава можност на клиентите да депонираат, чуваат и префрлаат пари онлајн. Користејќи кредитна или дебитна картичка, играчот депонира пари во е-паричник, кој сајтот за лотарија го прифаќа. Играчите исто така можат да префрлаат пари на е-паричник со банкарски трансфер. Играчите често користат други е-паричници за да финансираат сметка за е-паричник. Со депонирање средства на сметка на американската лотарија со е-паричник, играчот може да купи билети без да ги открие информациите за својата банкарска сметка или кредитна картичка на лотаријата

Начини на плаќање на лотарија во САД
Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Кој е најголемиот Powerball џекпот некогаш освоен во Америка?

Рекордот на џекпот на Powerball е 1,58 милијарди долари. Беше поделен на тројца победници кои купија билет во Тенеси, Флорида и Калифорнија. На 13 јануари 2016 година, Марвин и Меј Акоста од Калифорнија, Џон и Лиза Робинсон од Тенеси и Дејвид Калчмит и Морин Смит од Флорида освоија 528 милиони долари пред даночните обврски.

Сите победници избраа да ја прифатат опцијата за целосна паушална сума од 327 милиони долари. Во 2019 година, среќен добитник го доби најголемиот џекпот за еден добитник во историјата на играта. Ануитетите на победникот од 768 милиони долари треба да значат дека жителот на Висконсин е доживотен.

Како победниците избираат помеѓу исплати на ануитети и паушална исплата во готовина?

За добитниците на онлајн лотарија во САД, плаќањето се нуди на два начина, целосно плаќање во готово или годишни плаќања распоредени во текот на 29 години. Ануитетот има поголема вредност од паушалната исплата. Изборот помеѓу двете опции за исплата зависи од целите на победникот. Добитникот често ја избира опцијата за паушална сума, бидејќи сака да контролира како се инвестираат парите.

Паушалните исплати може да им помогнат на добитниците на џекпот да се оддалечат од долгорочните даночни обврски и да му дадат пари на победникот да инвестира во акции, недвижен имот и други опции со висок принос. Сепак, долгорочните исплати од ануитет имаат даночни придобивки. Федералните даноци на паушалната исплата веднаш ќе одземат значителен дел од добивката на лотаријата.

Дали постои начин да се гарантира победата на лотаријата во САД?

Да, купувачот на лотарија е загарантиран да победи, ако купи билети за секоја комбинација на лотарија. За повеќето играчи, овој систем на играње онлајн лотарија не е реален. Сепак, некој што има милиони да заштеди може да ја купи секоја комбинација за шанса од 1 милијарда долари или повеќе.

Кога џекпотот ќе порасне, повеќето играчи ќе купуваат билети во базен со членови на семејството или соработници, зголемувајќи ги шансите да добијат со колку повеќе билети ќе купи групата.

Најчесто поставувани прашања